notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Hihetetlen átalakítás - a hurrikán rongálása után építették újra lakásuk! Nézd meg, milyen lett!

hirdetes

Egy család, akik újjáépítették otthonukat a pusztító hurrikán után - egy történet a reményről, és a kitartásról!

CsN

A hurrikán rongálása gyakran családokat, életeket tesz tönkre... Ez a család azonban hihetetlen átalakításba kezdett miután lerombolta otthonukat a hurrikán! A remény és a kitartás ékes példája, ezt neked is látnod kell!

Hihetetlen átalakítás - a hurrikán rongálása után építették újra lakásuk!

Chris és Shannon Nelson Mantolokingban, New Jersey-ben élnek két gyermekükkel, mindössze 70 méterre az Atlanti-óceántól. Bár éveken át külföldön tartózkodtak, mikor 2012-ben hazaköltöztek az Egyesült Államokba, a hurrikánoktól enyhén fenyegetett Mantolokingot választották új otthonuknak, hiszen idekötötték őket családi kapcsolataik, rendszeresen itt töltötték a nyarakat, és a család tengerparti háza tökéletesnek bizonyult arra, hogy itt rendezzék be új otthonukat.

Ám néhány hónappal később a Sandy névre keresztelt pusztító hurrikán csapott le a kis városkára, melynek során az épületek nagy része lakhatatlanná vált, és sok család elköltözött. Nelsonék házának szerkezete annyira erős volt, hogy nem tudta romba dönteni a hurrikán, de a vihar utáni napon 60 cm víz állt a lakás alsó szintjén, az udvar pedig romokban hevert.

Nelsonéknak gyors döntést kellett hozni, hogy elköltözzenek-e gyermekeikkel biztonságosabb helyre, vagy építsék újjá otthonukat, ebben a városban, melyhez annyira szoros szálak fűzik őket, és ők úgy döntöttek: maradnak.

hirdetes

A család azonnal nekifogott az újjáépítésnek, ehhez később 120 ezer dollárt kaptak a biztosítótól, de a maradékot nekik kellett biztosítani.

Bár az ingatlan hurrikánoktól enyhén fenyegetett zónában található, Sandy pusztítása után a hurrikánok által legveszélyesebbnek minősített zónák szigorú építkezési előírásainak megfelelően építették újra az épületet, így szerkezetét ma már 30 db spirális cölöp tartja, melyeket 8-11 m mélyen ástak le a földbe, így ha újra lecsap egy Sandyhez hasonló hurrikán, az már csak a garázst fogja elárasztani.

Hihetetlen átalakítás - a hurrikán rongálása után építették újra lakásuk!

Az újjáépítés során előnyt élveztek az újrahasznosított anyagok, például egy helyi kikötő mólójának deszkáit és a régi konyhabútor gránit lapját is felhasználták, a gyerekek íróasztalai Baliról hozott, régi halászhajók deszkáiból készültek, és a családnak sok bútort és értékes tárgyat sikerült megmentenie a vihar után úgy, hogy betontömbökre helyezték őket, a hatalmas háromszög alakú ablakokat, melyeket furnérlemezzel védtek meg a hurrikántól, pedig meghagyták eredeti formájukban.

hirdetes

Az épület új alapja tehát 2,75 méterrel a föld fölé került, így megszűnt a lakótér korábbi közvetlen kapcsolata a kerttel, ám ezt a család több helyen a kertbe vezető lépcsőkkel oldotta meg, a főbejárathoz vezető lépcsőnél pedig egy kis teraszt is kialakítottak félúton, ahol beszélgethetnek a szomszédokkal, vagy bárkivel, aki megáll az utcán, hogy megnézze az újjáépített házat.

A családfő elmondása szerint az építkezés során sokan megálltak itt, hogy elmondják, ez az építkezés új reményt adott nekik, és Chris még soha nem invitált annyi embert a házába, mint ezalatt az időszak alatt.

Chris Nelson azt is elmondta, hogy történetüket azért hozta nyilvánosságra, hogy New Jerseyben és más hurrikánok által fenyegetett városokban is lelket öntsön az emberekbe, és meggyőzze őket arról, hogy a szigorú építési szabályokat betartva is megőrizhetik otthonaikat.

Szerző: Gál Erika – Ingatlantájoló.hu

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Lakberendezési szakszótár

Rózsa szaporítás

A rózsát nem egyszerű szaporítani. Ha magokról próbálkozunk, az legtöbbször nem sikerül.... Tovább

Szódabikarbóna

A nátrium-hidrogénkarbonát (nátrium-bikarbóna, régiesen kettedszénsavas szikeny vagy köznapi... Tovább

Tovább a lexikonra
Lakásfelújítás