notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért.További részletek itt!

Minden egy helyen, amit a hóvirágról tudni akartál! Hóvirágról mindent, hóvirág

hirdetes

Minden, amit a hóvirágról tudni akartál!

GE.

A hóvirág, (Galanthus nemzetség), az amarilliszfélék (Amaryllidaceae) családjába tartozó, mintegy 20 fajú, fehér virágú eurázsiai növény nemzetség. Több fajt, köztük a közönséges hóvirágot (Galanthus nivalis) és az óriás hóvirágot (G. elwesii), bólogató, néha illatos virágaik miatt dísznövényként termesztik. Érdemes azonban ennél is jobban megismernünk ezt a különleges virágot, hiszen otthon is ültethetünk!

hóvirág

Rövid ismertető:

A hóvirág, (Galanthus nemzetség), az amarilliszfélék (Amaryllidaceae) családjába tartozó, mintegy 20 fajú, fehér virágú eurázsiai növény nemzetség. Több fajt, köztük a közönséges hóvirágot (Galanthus nivalis) és az óriás hóvirágot (G. elwesii), bólogató, néha illatos virágaik miatt dísznövényként termesztik.

Általában a késő télen vagy kora tavasszal nyíló kerti virágok közül ezek a legkorábban virágoznak, néha már akkor, amikor még hó van a földön.

A hóvirágok kis évelő fűszernövények, gumósok és lineáris alaplevelei vannak. Az apró virágok hat fehér tepálból (nem differenciált szirom- és sepállevél) állnak; a három külső tepál hosszú és ívelt, a belső tepálok kicsik és rovátkoltak. A termés egy kapszula, és magokat hordoz, amelyek jellegzetes kampó alakú elaioszómákkal (zsíros magszerkezetek) rendelkeznek, amelyek a hangyákat vonzzák a szétszóródáshoz. A növény röviddel a termések kinyílása után visszahal.

hirdetes

Hogyan kell ültetni a hóvirágot

A hóvirágot ősszel hagymaként vagy tavasszal palántaként lehet ültetni. A hagymák kicsik, és 2-3" mélyre, egymástól 2-3" távolságra kell ültetni őket. A legjobb eredmény elérése érdekében vásárolja meg a hagymákat postai úton, ősszel, és a megérkezés után azonnal ültesse el őket, hogy ne száradjanak ki.

Angliában a hóvirág általában tavasszal kapható növényként, amelyet közvetlenül a virágzás után kiástak és szétválasztottak. Itt az Egyesült Államokban szokatlan, hogy a hóvirágot "zöldben" kínálják. De ha talál egy kertészt, akinek jó mennyiségű hóvirág van, akkor lehet, hogy hajlandó lesz megengedni, hogy kiásson néhány csomót, és átültesse őket a saját kertjébe.

hirdetes

Hol ültessünk hóvirágot


A hóvirág a legjobban hűvös éghajlaton fejlődik (3-7. keménységi zóna). A teljes napfényt és a világos árnyékot, valamint a gazdag, jó vízelvezetésű talajt kedveli. A virágok kicsik és csak 4-6" magasak, ezért csoportosan ültetve nagyobb hatást érhetünk el velük.
 

A második oldalon folytatom!

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Lakberendezési szakszótár

Mobilfal

A mobilfal egy olyan térelválaszót falrendszer, amelyet legtöbb esetben irodai épületekben és... Tovább

Háztartási keksz

A keksz (magyarul aprósütemény) egy kisméretű péktermék, amelyet különböző... Tovább

Tovább a lexikonra
Növények