notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Tavaszi karbantartás ajtók-ablakok esetén

hirdetes

A hőszigetelt ajtók és ablakok tavaszi karbantartása

hirdetes

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

Fontos, hogy odafigyeljünk tavasszal a hőszigetelt ajtókra és ablakokra, a most következő cikkben szakértőnk elmondja, hogy mik a legfontosabb dolgok, amire ügyelnünk kell! 

Újítsuk fel tavasszal az ajtókat és ablakokat

 

A hőszigetelt ajtók és ablakok tavaszi karbantartása – zárak

 

Nagyon fontos, hogy tavasszal ellenőrizzük az ablakok és az ajtók zárjait, ugyanis a hideg időben eléggé meglazulhatnak a csavarok, vetemedhet az ajtó, így sokkal könnyebb dolguk lehet a betörőknek is. Előzzük meg a bajt inkább, ellenőrizd a zárakat, járj utána, hogy biztonságos-e vagy sem a jelenlegi zár, hogyha pedig cserére kerül a sor, akkor mindenképpen cselekedj! Én a Bakos Security webshopját ajánlom mindenki számára, itt vásároltam meg a legjobb zárakat, amik már régóta meg vannak és soha semmi bajom nem volt velük szerencsére. Ha esedékes nálad is a zárcsere, akkor kattints ide és tekintsd meg a legjobb termékeket!

 

A hőszigetelt ajtók és ablakok tavaszi karbantartása - takarítás

 

A műanyag ajtók és ablakok nem igényelnek túl nagy karbantartást. Ezeket is érdemes tavasszal langyos mosószeres vízbe mártott ronggyal áttörölni. Nem csak a külső és belső lapját, de a falcot is.


Takarítás közben ellenőrizzük, hogy a gumitömítések épek legyenek. Különösen ügyeljünk arra, hogy a gumitömítések a helyükön maradjanak, mert ezeknek az ablakoknak a precíz zárását a gumitömítés szavatolja. Előfordulhat, hogy az egész éves használat során kicsúszik a helyéről, esetleg elszakad, vagy a zárszerkezetbe csípődik be. Amennyiben sérült tömítést találna, mindenképpen szakemberhez kell fordulni, és minél hamarabb kicseréltetni. Ne feledjük, hogy a nyílászárók nem csak a hidegtől, hanem a nagy melegtől is védik az otthonunkat.

hirdetes

 

 

Újítsuk fel tavasszal az ajtókat és ablakokat

 

A hőszigetelt ajtók és ablakok tavaszi karbantartása - bukó-nyíló ablakokBukó-nyíló ablakoknál néha előfordul a hibás működtetés gátló felakadása. Ez a kilincs felőli oldalon az ablak aljától 15-25 cm-re található kis rugós kallantyú. A feladata, mint a neve is elárulja, hogy megakadályozza, hogy nyitás funkció estén ne tudjon bukni az ablak, mert akár ránk is eshet az ablakszárny. Az is előfordulhat, hogy a felakadt hibás működtetés gátló miatt addig erőltetik a vasalatot, hogy valamelyik belső része eltörik. Ilyenkor aztán költséges lehet a javítás.

 

Azt tanácsolom, ha rosszul működik az ilyen ablak mindenképpen forduljanak szakemberhez,ne javítgassák házilagosan, mert így előfordulhat, hogy csak nagyobb kárt csinálnak. Ugyan ezt javasolnám akkor is, ha esetleg súrlódik vagy leszállt az ajtó vagy ablakszárny, mert a hozzá értő pár mozdulattal beállítja, és nem romlik tovább a helyzet. Szóval, ha ezeken a munkákon túlvagyunk jöhet az üveg takarítás.

 

Újítsuk fel tavasszal az ajtókat és ablakokat

 

A hőszigetelt ajtók és ablakok tavaszi karbantartása - vasalatok


Ezek a nyílászárók már rozsdamentes vasalatokkal szereltek. Azért mégis előfordulhat, hogy nem megfelelően, kissé nehézkesen működnek. Ilyenkor egy pár csepp olaj nem fog megártani. Vannak a vasalaton lyukak, ezt egyes vasalaton kis olajozó sémával jelzik is, ahova az olajat bejuttatva könnyebbé tehetjük a működést.

 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
Kiegészítők

Lakberendezési szakszótár

Rendezvényhelyszín vidéken

Rendezvényhelyszín vidéken? Naná!   Minden rendezvénynek meg van a maga tökéletes... Tovább

Panorámás apartman

Egy panorámás apartman saját célú használatra és befektetés szempontjából is ideális... Tovább

Tovább a lexikonra

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 163

Átlagos értékelés: 5.0