notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért.További részletek itt!

Turizmus Budapesten – Hopp on Hopp busszal a város körül, nem csak turistáknak!

hirdetes

Turizmus Budapesten – Hopp on Hopp busszal a város körül, nem csak turistáknak!

Álmaim Otthona Lakberendezési Portál

Talán Budapesten élsz, de biztos vagyok benne, hogy ha még ez így is van, rengeteg dolgot nem láttál még a fővárosból. Pláne, ha Budapest helyett valamilyen másik városban élsz. Nos, erre van egy tökéletes „pótolnivaló”, amivel te is bepótolhatod ezt a lemaradást, és felzárkózhatsz Budapest látványosságaiból. Ez, a Hop on Hop off Budapest!

Egy városnéző túra, amivel turista szemmel láthatod a fővárost!

Rengeteg a látnivaló a fővárosban, ezt tudjuk. Tehát kell valami, amivel rövid időn belül be tudod járni a várost, és láthatod a legszebb helyeit. Erre pedig tökéletes a Hop on Hop off nevezetű buszos utazó túra. Ezen szolgáltatásban több fajta utazási útvonal megtalálható, én csupán egyet emelek ki belőle, ez pedig a „Red Line”, vagyis a Piros kör. Ez az útvonal olyan helyeken áll meg, melyek előtt nem biztos, hogy a mindennapokban elsétálsz, bár a legtöbben biztosan megtettük már. Viszont talán pont az a baj, hogy nem állunk meg előttük, nem csodáljuk meg őket, pedig mindegyik célpont egytől egyig gyönyörű..  De ezen most változtatunk!

Az útvonalai között megtalálható például az Andrássy út, mely a téli időszakokban gyönyörű látványvilággal tárul elénk, a Hősök tere, mely Budapest legfőbb jelképe és egyik legszebb tere, a Budai Vár, vagy a főváros legszebb panorámájával rendelkező Citadella. Én most őket fogom neked jobban kiemelni a következő oldalon. Érdemes kattintani!

Egy városnéző túra, amivel turista szemmel láthatod a fővárost!

 

A teljes útvonal, melyből tovább olvasva négyet kiemelünk:

 1. József Nádor tér
 2. Erzsébet tér
 3. Andrássy út 3.
 4. Opera
 5. Liszt Ferenc tér
 6. Hősök tere
 7. Keleti pályaudvar
 8. New York Café
 9. Astoria
 10. Ferenciek tere
 11. Várkert Bazár
 12. Sikló
 13. Vár
 14. Citadella
 15. Március 15. tér
 16. Eötvös tér
 17. József Nádor tér

Mint azt így már ti is látjátok, kicsit hosszú lenne a 16 helyszínt részletezni, így csupán négyről fogunk most bemutató jelleggel, röviden szót ejteni. Lássuk melyek ezek:

hirdetes

Andrássy út

Az Andrássy út Budapest 2310 méter hosszú sugárútja, mely a főváros VI. kerületét szeli át. Az út összeköti a Belvárost a Városligettel, emellett a több mint két kilométeres út a belváros szívét, a Deák Ferenc teret köti össze a Hősök terével. Az Andrássy út az alatta haladó Millenniumi Földalatti Vasúttal és a végében fekvő Hősök terével együtt 2002-ben a világörökség része lett.

 

 

Egy városnéző túra, amivel turista szemmel láthatod a fővárost!

 

Budai vár

A Budai Várnegyed 1987 óta szerepel az UNESCO Világörökség listáján, így nem meglepő, hogy a Budapestre látogató turisták egyik kötelező úti célja. Ezen a területen számos látnivaló várja azokat, akik felfedeznék egy kicsit jobban a műemlékek sokaságát az I. kerületben. Érdemes megtekinteni az itt tartózkodás alatt a Halászbástyát, a Budavári Palotát, a Sziklakórházat, a Mátyás-templomot. Ha azonban megéheznétek, érdemes ellátogatnotok a Pierrot étterembe. Ez az étterem Budapesten méltán híres, hiszen nagy múlttal rendelkezik, gyönyörű enteriőrrel és gasztronómiai különlegességekkel várja vendégeit. A Budai Várnegyed 1987 óta szerepel az UNESCO Világörökség listáján, így nem meglepő, hogy a Budapestre látogató turisták egyik kötelező úti célja. Ezen a területen számos látnivaló várja azokat, akik felfedeznék egy kicsit jobban a műemlékek sokaságát az I. kerületben. Érdemes megtekinteni az itt tartózkodás alatt a Halászbástyát, a Budavári Palotát, a Sziklakórházat, a Mátyás-templomot. Ha azonban megéheznétek, érdemes ellátogatnotok a Pierrot étterembe. Ez az étterem Budapesten méltán híres, hiszen nagy múlttal rendelkezik, gyönyörű enteriőrrel és gasztronómiai különlegességekkel várja vendégeit.

hirdetes

Hősök tere

A Hősök tere három fő eleme az 1896-ban épült Műcsarnok, az 1906 decemberében átadott Szépművészeti Múzeum és a kettőt „összekötő” Millenniumi emlékmű. Ezen emlékmű középső oszlopán, mely 36 méter magas, Gábriel arkangyal látható a Szent Koronát és az apostoli kettős keresztet tartva. A jobb és bal oldali oszlopcsarnokban a magyar történelem hét-hét neves személyiségének bronzszobra áll.

 

Egy városnéző túra, amivel turista szemmel láthatod a fővárost!

 

Citadella

A Citadella Budapest XI. kerületében, a Gellért-hegy tetején fekszik, melyet az 1848-49-es szabadságharc leverése után, 1854-ben emeltek.  Innen nyílik a legszebb panoráma a városra. A Citadelláról lehet látni a Budai Várat, a Parlamentet, a dunai hidakat, az egész pesti oldalt és a budai hegyeket. Az UNESCO a budai Várheggyel és a Duna két partjának panorámájával együtt a Gellért-hegyet 1987-ben a Világörökség részévé nyilvánította. A Citadella ez által Budapest egyik legszámottevőbb helyszínévé vált az itt található Szabadság-szoborral együtt.

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Lakberendezési szakszótár

Analóg színek

Amikor a színeket vizsgáljuk, a különböző, szabályszerű összeállításokat a... Tovább

Recept

A recept szót a gasztronómiában konkrét ételek, italok elkészítésének és gyakran... Tovább

Tovább a lexikonra
Utazás