notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért.További részletek itt!

A házunk külső falát éppúgy érhetik sérülések, mint a belső falakat. A ház külső fala legfőképpen az időjárás tényezőinek van kitéve, tűző napsütés, eső, por. Homlokzat festése

hirdetes

Homlokzat festése – tippek, tanácsok

A házunk külső falát éppúgy érhetik sérülések, mint a belső falakat. A ház külső fala legfőképpen az időjárás tényezőinek van kitéve, tűző napsütés, eső, por. A homlokzatot vagy újravakoljuk, természetesen ez hőszigetelés után elkerülhetetlen, vagy diszperziós homlokzatfestékkel akár magunk is lefesthetjük. 

A házunk külső falát éppúgy érhetik sérülések, mint a belső falakat. A ház külső fala legfőképpen az időjárás tényezőinek van kitéve, tűző napsütés, eső, por. Homlokzat festése

Homlokzat festése vagy vakolása?


Régi homlokzat átalakításakor, felújításakor felmerül a kérdés, hogy festessük vagy vakoltassuk. Ez elsősorban anyagi kérdés, illetve a vakolást nem javasolt házilag végezni, ahhoz szakember szükséges.

 

Homlokzat festése


Homlokzat festése – olcsóbb megoldás


Nagyságrendileg olcsóbb megoldás a kültéri festés. Modern homlokzat festékek színtartóak, lég-és páraáteresztőek, mint vakolatok (pl. Poli-Farbe Inntaler homlokzat diszperziós festék). Egyetlen hátránya van, hogy a festés sem a hűtést, sem a fűtést nem segítik, viszont megszépülhet a házunk. A homlokzatfestéssel saját magunk is megpróbálkozhatunk, persze némi affinitás szükséges, de így a munkadíjat is megspórolhatjuk.


A külső falak festésének gyakorlata megegyezik a belső festési munkálatokkal, előkészületben, szükséges eszközökben azért van némi eltérés.

hirdetes

 

Homlokzat festése


Mikor érdemes elkezdeni a homlokzat festését?


A homlokzat festését, tavasszal vagy ősszel érdemes végeznünk, akkor, amikor több napig nem ígérkezik nagyobb eső. Általánosan elmondható, hogy 5°C alatt és 25°C fok felett nehéz jó munkát végezni. Nagyon melegben a festék túl gyorsan szárad, nehéz korrigálni, illetve a beszívódást is nehezíti a meleg. Ezen kívül a káros és erős UV sugárzás is ronthatja a festék hatékonyságát.

 

Homlokzat festése


A homlokzat festés előkészítése


Az előkészítés itt is fontos, tisztítással kell kezdenünk. Kívül ideális és könnyen használható a magasnyomású mosók. Ezeket akár barkásáruházban is megvásárolhatóak vagy bérelhetőek. Utóbbi előnye a költséghatékonyság, viszont ha a vásárlás mellett döntünk, érdemes több funkciós szerkezetet beszerezni, ami alkalmas terasz vagy autótakarításhoz.

hirdetes


Az elektromos árammal működő és slaghoz csatlakozó mosóval érdemes 1-2 méter távból végigtisztítani a vakolatot, a festett felületet. A nyomok, maradványok eltűnnek, ismét láthatjuk a fal eredeti színét. Vigyázat! A csőbe sose nyúljunk, mert a víznyomás nagyon erős, akár balesetveszélyes is lehet!

 

Podmaniczki Attila Podmaniczki Attila
 Szobafestő-mázoló
 
 Online Tanácsadó
 
 Ha kérdésed van, tedd fel itt: Álmaim Otthona  Online Tanácsadás
 

 Még több kreatív ötlet, hasznos tanács: Csináld magad közösség a Facebookon

 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Lakberendezési szakszótár

Takarítás

Takarítás A takarítás teljes spektrumát lefedjük! Csapatunk megbízható és profi,... Tovább

Laminált

Fedő védőréteggel összeragasztott. Eredet [laminált < angol: laminate (réteges) <... Tovább

Tovább a lexikonra
Festés