notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért.További részletek itt!

Három napos Húsvéti Hollókői Fesztivál

Hollókői Húsvéti Fesztivál

2017 Április 15.


A három napos Hollókői Húsvéti Fesztivál a hagyományok és az életöröm ünnepe. Gazdag folklórprogram, palóc gasztronómia, népszokások az elmaradhatatlan locsolkodással stb.


A Hollókői Húsvéti Fesztivál a kicsiny falu leghíresebb és a legnagyobb rendezvénye, melyen a látogatók élményeket gyűjtve megtapasztalhatják az igazi paraszti élet hagyományait és élő tradícióit.

 

A három napos Hollókői Húsvéti Fesztivál a hagyományok és az életöröm ünnepe. Egy hely, amit mindenkinek látnia kell! Gazdag folklórprogram, palóc gasztronómia, népszokások az elmaradhatatlan locsolkodással, koncertek, családi és gyermekprogramok nyújtanak feledhetetlen élményeket a vendégeknek. 2017. április 15. és 17. közt folyamatos program várja a bájos ékszerdoboz-faluba látogatókat, ahol az Ófalu parasztházai és köves utcája visszarepít minket az időbe.

 

Palóc gasztro

Húsvétkor Palócföld jellegzetes ízeit, ételeit kóstolhatják a vendégek. Ünnepekkor különösen gazdag a hollókőiek asztala. Az eszem-iszom már nagyszombaton elkezdődik: az Ófalu meseházikóinak udvaraiban a leghíresebb palóc gasztronómiai rendezvények ínyencségeivel várják a vendégeket. A főszerep a hagyományos húsvéti sonkáé, a vanyarciak világbajnok haluskával készülnek és a kétbodonyi szilvagombócból is sok lesz, garantáljuk.

 

Gazduram Sajtboltjába húsvétkor Horváth Gyöngyi és László sajtkészítő költözik. A meseszerű házikók portáján várják a húsvéti fesztivál résztvevőit és vendégeit. A Hollókői Gasztroudvar is itt kínálja helyi termékeit, húsvéti ínyencségeit. A vásárban ezen kívül természetesen kapható lesz házi méz, péksütemények, lekvárok, szörpök, kenyérlángos és mindenféle finomság.
 


címkék: Nyaralás, hotelek, Természet, Utazás