notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Lezárják a világörökségi Hollókő ófalujába vezető utat kedden!

hirdetes

Lezárják a világörökségi Hollókő ófalujába vezető utat

Lezárják a világörökségi Hollókő ófalujába vezető utat egy turisztikai beruházás miatt, a látványosságokat kerülőúton lehet megközelíteni keddtől június végéig - közölte a Hollókői Világörökség-kezelő Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója.

Lezárják a világörökségi Hollókő ófalujába vezető utat egy turisztikai beruházás miatt
Kelecsényi Péter elmondta: a Próbáljon szerencsét Hollókőn! elnevezésű projekt keretében az útfelújítás a legkritikusabb szakaszához érkezett, ami egyaránt érinti az ott élőket és a Hollókőre látogatókat.
    
Az útfelújítás részeként a Kossuth úton az Ófalu bejáratától a templomig tartó szakaszon kezdik meg az útburkolat felbontását kedden, a munka várhatóan a hónap végéig tart.
    
Az igazgató hozzátette: az ófalu látványosságai addig a templom mögötti részen gyalogosan a József Attila út vagy a vár felőli ösvényen keresztül közelíthetők meg.
    
Rendkívüli esetben csak munkavédelmi felszerelésben lehet lejutni, amely a látogatóház Hollóköves Kávézójában igényelhető - mondta Kelecsényi Péter, hozzátéve, hogy a munkálatok a projekt egyéb területein is folynak, így a különböző programoknak otthont adó épületek is szépülnek.
    
A Nógrád megyei Hollókőn a népi hagyományokra épülő, csaknem kétmilliárd forintos beruházás zajlik, hogy a látogatók a palóc szokásokat, a korábbi korok hangulatát élhessék majd át. A beruházásokat októberben adják át.

Forrás: Wikipédia

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Lakberendezési szakszótár

Hőmérséklet

A hőmérséklet az anyagok egyik fizikai jellemzője, állapothatározó.... Tovább

Minikert

Egyre nagyobb teret hódítanak maguknak a minkertek, na és nem csak azok készítenek, akiknek... Tovább

Tovább a lexikonra
Utazás