notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

A Karácsony csodája és ereje

hirdetes

Hol vagy Karácsony?

Bibók Barbara

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

Beköszöntött a december, és vészesen közeledik Karácsony, a szeretet ünnepe… Azt mondják, ilyenkor bármi megtörténhet. Vajon tényleg így van, vagy csupán mende-monda lenne mindez? A Karácsony a családunkról és a Párunkról szól vajon, vagy valami egészen másról? 

 

A Karácsony varázsa

Annyiszor megfogadtad már, hogy a következő Karácsonyod szebb lesz, jobb lesz, és minden eddiginél emlékezetesebb lesz! Na persze, pozitív értelemben! És most ott ülsz a párnáid között, bámulsz a tavalyi díszekre, a szobád sarkában a tavalyi fa helyére, és felidézed az emlékeidet… 

 

Könnyek szöknek a szemedbe, hisz tudod: a fogadalmad idén sem jött össze, és idén is szomorúan nézed majd a karácsonyi fényeket, fájdalommal, bűntudattal, és mérhetetlen hiánnyal a szívedben.

 

De tudod, nem kell ennek így lennie! Pontosan azért, mert a Karácsony a szeretet ünnepe!

 

…és, ha mélyen magadba nézel, tudnod kell, hogy a szeretet ott él benned, a lelkedben! Nem valami külső forrásból kell megszerezned, és nem kell magadévá tenned.  

 

Volt, hogy kislányként az ablakból a csillagokat kémleltem, a kivilágított utca fényeibe révedeztem, és dobogó szívvel írtam a sorokat a Jézuskának, melyben felsoroltam minden egyes kérésemet. Némelyek valóra váltak, mások pedig nem…

 

 

Elmúltak az évek, és halványultak az emlékek, de egyvalami nem változott: az érzés, amivel várom az Ünnepet! Hisz’, talán már nem írok levelet, és a csillagokat is ritkábban kémlelem, de ha rabul ejt a Karácsony illata és hangulata, akkor újra gyorsabban ver a szívem, és újra ráébredek, hogy a Karácsony nem csak a szeretet, hanem a csodák ünnepe is!

hirdetes

Egy időszak, amikor minden megtörténhet. S az érzés, amiről sokszor azt hittem, elveszett, ilyenkor újraéled bennem, s újra megtalálom Önmagamban azt, amit már hosszú évek óta keresek.

 

Hiszen a Karácsony nem feltétlen a Családról, vagy a Párunkról szól. A Karácsony mindaz, ami bennem él, és amit ebből másoknak adhatok! 

 

A Karácsony a pillanatok varázsa. Amikor egy idős néni kosarát felcipeled a negyedik emeletre, amikor egy szomorú embert megvigasztalsz, amikor élményt adsz valakinek, amikor egy állaton segítesz, amikor egy gyermeket átölelsz, és amikor a boltban mosolyogva kívánsz szép napot valakinek.

Amikor meglátod a felhős égen a szivárványt, amikor vasárnap reggel kisüt a nap, amikor hirtelen hatalmas pelyhekben havazni kezd, az mind-mind a Karácsony ünnepe!

 

hirdetes

Hogy ez nincs ott a mindennapokban? De igen! Ha észrevesszük, ott van! 

A Karácsony varázsa

És tudod mit? Nem attól lesz boldog az életed, hogy egy fotón mosolyogsz a Kedveseddel, a gyermekeiddel, és ott van melletted a Golden Retriever…  Hiszen, mindez mit sem ér, amikor félelemmel a szívedben alszol el a családod közelében!

 

Mi lenne, ha idén Karácsonykor megajándékoznád Magadat is?

 

Nem könyvvel, vagy parfümmel, hanem hittel, reménnyel, és egy új világgal!

 

Én úgy döntöttem, ezt teszem!

Lehet, hogy hibáztam. Lehet, hogy fájdalmat és szomorúságot okoztam annak, aki teljes szívével szeretett, és talán hibásan ítéltem meg az életemet. De sohasem adtam fel! -épp ezért most újjáépítem a világot, ami összeomlott bennem!

 

A Karácsony a csodák és az erő ünnepe! Ebben az időszakban bármi megtörténhet!

És amiről azt hitted, elveszítetted, az valójában ott él a szívedben, és Veled marad minden egyes napon, ha elhiszed!

 

Írd újra az életed, maradj erős, és figyelj! :)  Az idei Karácsonyod ettől lesz jobb, ettől lesz szebb, és ettől lesz a legemlékezetesebb!

 

Az idei Karácsony a Te ünneped!

 

 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában
DIY

Lakberendezési szakszótár

Tepsi

Lapos fémből készült tálca, amelyben süteményt vagy rakott ételeket lehet sütni.... Tovább

Raklap

Manapság a raklap az egyik legolcsóbb, legmodernebb "építkezési" eszköz, amiből nem... Tovább

Tovább a lexikonra

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 178

Átlagos értékelés: 4.8