notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért.További részletek itt!

A takarékos otthon segítése: az elszökő hő, a rossz szigetelés felderítése hőkamerával!

hirdetes

Hol folyik ki a házból a pénzed? Nézd meg, mit tehetsz a takarékosabb otthonért!

CsN

Benned is felmerült már a kérdés, hogy vajon mitől olyan magas a fűtésszámla? A megoldás nagyon egyszerű és egyértelmű is: valahol szökik a meleg… Na de hol?

Az elszökött hő nyomában: hőkamerás felvételek otthonodról

Régebben, amikor még nem volt lehetőség hőkamerás vizsgálatra, akkor még csak találgattuk, hogy vajon a háznak melyik része lehet az, ahol a meleg kimegy, a hideg bejön, és hónapról hónapra dideregve bontogattuk a sárga csekkeket tartalmazó borítékot, melyeken a számok finoman szólva is kellemetlenül érintettek bennünket. Ha felvettük a harcot a rossz hőérzettel és a kellemetlen számlákkal, előfordult, hogy sok felesleges beruházás után a legutolsó lett a nyerő, vagy meg sem találtuk a probléma forrását…

 

Szerencsére azonban a technika fejlődik, és most már jóval hatékonyabb megoldások állnak rendelkezésünkre a probléma forrásának megtekintésére, mint a találgatás…

 

Ha jövő télen Te sem szeretnél többet ekkora számlákat kapni, lapozz egyet, és nézd meg, mi a tökéletes megoldás!

Az elszökött hő nyomában: hőkamerás felvételek otthonodról

Hibás födémről készült hőkamerás felvétel
(forrás: tanusitunk.hu)

 

hirdetes

Hőkamerás vizsgálat a probléma forrásának megoldásáért

Ha nem szeretnél többet találgatni és feleslegesen pénzt kidobni az ablakcserére, mikor egyáltalán nem biztos, hogy az a ludas, a hőkamerás vizsgálatot neked találták ki. Ez egy egyszerű folyamat, amellyel a szakemberek biztosan meg tudják mondani, hogy hol is szökik a drágán előállított, kellemes meleg az otthonodból.

Nekem évek óta volt problémám ezzel, lévén régi építésű otthonom elavult rendszereinek nem volt elég az „optikai tunning”. Egy kollégámtól hallottam először a módszerről, majd a tanusitunk.hu csapatát kértem fel a vizsgálatra, tavaly télen. Bár az eredmény a képek alapján már akkor meggyőzött, azért én mindig úgy vagyok vele, hogy csak arról beszélek amit saját bőrömön tapasztalok… Így született meg most ez a cikk, a tél tapasztalatait összefoglalva.

Az elszökött hő nyomában: hőkamerás felvételek otthonodról

Falfűtésről készült hőkamerás felvétel

hirdetes
(forrás: tanusitunk.hu)

Nagyon érdekesnek találom a felvételeket is, amelyeken akár laikus szemmel is jól látszik hogy hol a hiba. A javítás igénye így már nem kérdés többé, és elég csak oda pénzt áldozni, ahova tényleg szükséges.

Sajnos pontos százalékokat nem mértem, de az eredmény egyértelműen érezhető volt a kemény fűtési szezonban otthonomban is, és a számlákon is bőven látszik. Összességében azt gondolom, a beruházás bőven megérte, hiszen nem csak a számlákon látszott a megtakarítás, de az ablakokat sem cseréltettem ki feleslegesen.

 

Ha a következő fűtési szezonban te is lecsapnál a számlák végösszegéből, keresd bizalommal a tanusitunk.hu csapatát, akik nem csak a profi hőkamerás vizsgálatot látják el, de jó tanácsok híján sem hagynak! :)

Kattints ide a részletekért: hőkamerás vizsgálat

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Lakberendezési szakszótár

Matrac

Matrac közvetlenül a gyártótóól Milyen a jó matrac? Megmondjuk! Kövesse cikkeinket matrac... Tovább

Esküvőszervezési tippek

Hogy a Nagy Nap tökéletes legyen… A helyszín, a dekoráció, az ételek, a ruha, a... Tovább

Tovább a lexikonra
Háztartás