notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért.További részletek itt!

Hogyan válasszunk matracot?

hirdetes

Hogyan válasszunk matracot?

Az alvás, egészen pontosan a pihentető, egészséges alvás nemcsak az éjszakáink nyugalmát, hanem a nappalaink aktivitását is nagyban meghatározza. Ha éjjel csak hánykolódunk, és reggel fájós háttal, táskás szemekkel ébredünk, akkor nem meglepő, ha napközben legszívesebben a forgószékünkben is elbóbiskolnánk.

Milyen a jó matrac

A tökéletes matrac nem valamiféle vágyálom vagy illúzió, ami valójában elérhetetlen. Sokkal inkább az az igényszint, ami alá egyetlen másodpercig sem ildomos adni!

Mire érdemes odafigyelni a kiválasztás során?


Számtalan jótanács fogalmazható meg ebben a témában. Nem mindegy, hogy a kiszemelt termék mennyire támasztja alá a gerincet, milyen módon idomul a testhez. De az sem mellékes, hogy melyek a leggyakoribb alvási pózok, mert a háton fekvés eltérő körülményeket igényel, mint mondjuk a magzatpozíció.

Most akkor habmatrac legyen, és azon belül is memóriahabos vagy hideghabos? Nem csoda a habozás, hiszen információ annyi akad, mint égen a csillag.

S ezek között a legtöbb azt mondja, hogy a habbal feltöltött matracok bizony magasan a legjobb minőséget képviselő alternatívák. Persze azt azért érdemes megjegyezni, hogy a hab sűrűségétől és milyenségétől függően. Viszont egyik legnagyobb hátránya, hogy jóformán képtelen a szellőzésre.

hirdetes

Akkor jöhetnek a rugós verziók? A rugók száma nagyban befolyásolja az adott matrac ruganyosságát,. De most akkor a kőkemény az egyetlen egészséges elhatározás?

A legkevésbé sem. A földön fekvés, mint hátbarát javaslat egy óriási kacsa, aminek viszonylag sokan bedőltek az elmúlt években.

A fenti kavarodás jól példázza, hogy mennyire nem egyszerű feladat laikusként, nyertesen kikeveregni a matracok dzsungeléből.

A megoldás egyszerűbb, mint gondolnánk!


A puding próbája az evés, tartja a régi mondás. És hogy hogy jön ez ide? Úgy, hogy a matrac próbája is - na nem az evés, de a kipróbálás mindenképpen.

hirdetes

Hiszen az elsődleges mérce a kényelem fokához kapcsolódik. Persze el lehet olvasni a megannyi tájékoztató füzetet és leírást. De semmi sem pótolhatja a megtapasztalást.

Nagy általánosságban elmondható, hogy a félkemény matrac az egyik legjobb variáns, mely kellő megtámasztást, ugyanakkor alvási komfortot biztosít. De, ahogy az már a fentiekből nyilvánvalóan kiderült a matracválasztás egyéni igények kérdése. Amikből nem érdemes engedni egyetlen tapodtat sem. Így érvényesülhet a szép álmokat hozó, hátat kímélő mindenkori kényelem!

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Lakberendezési szakszótár

Intézménytakarítás Budapesten

A különböző intézmények takarítása rendkívül fontos, hiszen például a kórházak,... Tovább

Esküvő helyszín Budapesten

Az esküvő esetében is mint bármely rendezvénynél, a tökéletes helyszín megtalálása... Tovább

Tovább a lexikonra