notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért.További részletek itt!

"Rend a lelke mindennek!" - Avagy hogyan legyen mindig tiszta és rendezett az otthonod?

hirdetes

"Rend a lelke mindennek!" - Avagy hogyan legyen mindig tiszta és rendezett az otthonod?

Álmaim Otthona Lakberendezési Portál, GE.

"Rend a lelke mindennek!" - Ezt már valószínűleg nagyon sokszor hallhattad, nem véletlenül! Ha odafigyelsz rá, hogy mindig rendet tarts magad körül, a kedvedet, a hangulatodat és az életerődet is visszanyerheted! Megmutatjuk, mit kell tenned, hogy a megfelelő hangulat uralkodjon otthonodban, pár egyszerű lépéssel!

Tarts rendet otthonodban, néhány egyszerű lépéssel

A következő oldalakon olyan módszereket mutatok be neked, melyekkel megváltozhat a napi rutinod, és általa a hangulatod és életerőd is pozitív irányba fordul át. Tudod, nem mindegy, hogy otthonodban milyen hangulatok uralkodnak, melyet nagy részben befolyásol, hogy milyen káoszt alakítasz ki magad körül a mindennapokban. Talán úgy érzed, hogy a konyhapultra kifröccsent zsírfoltokat nem kell eltakarítanod, a "majd holnap" elvén működsz, de ez a káosz hosszú távon nem tesz jót neked, és még az idődet is elveszi, amikor egy egész napot kell rászánnod az otthonod rendbetételére. Pedig a napi 2 perces takarítással sok sok időt megspórolhatnál magadnak, nem számolva a felesleges feszültségtől, amit az okoz, hogy nem tudod eltávolítani a már igencsak a konyhapultra száradt zsírfoltot, a három napja kiöntött kávédat a padlóról, és még sorolhatnám. Tedd rendbe az életedet, melyhez nem kell sok változás és változtatás, ezeket pedig a következő oldalakon mutatom be neked!

A cikket a Kék Harmónia takarító cég támogatta!
Ha te is szeretnél egy megbízható takarítócéget irodádba vagy otthonodba, szívből ajánlom őket, nálam már évek óta bizonyítják szaktudásukat!

Részletekért kattints ide: Takarítócég Budapest

1. Könnyebb folyamatosan tisztán tartani a lakást, mint folyamatosan megszüntetni a káoszt

 

Ne hagyd, hogy a „majd holnap megcsinálom” kijelentésed túlságosan megszaporodjon, ugyanis sokkal több energiát fog igénybe venni, ha majd egyszer végre eljön az a bizonyos holnap. Sokkal egyszerűbb, ha inkább rászánsz az idődből 2 percet, hogy letörölgesd a pultot a zsírtól, kosztól, kicsöppent dolgoktól, hisz ha ezek felhalmozódnak, nem 2 percedbe kerül majd, hogy eltávolítsd őket.

hirdetes

Ne szerezz magadnak időpazarló perceket, csak azért, mert akkor éppen „nincs kedved” a helyére tenni a használt eszközöket, feltörölni a padlóra kifröccsent levest, a kiszóródott kenyérmorzsákat és még sorolhatnám. Sokkal kezelhetőbb lesz a mennyiség, ha akkor rögvest nekiállsz, és megcsinálod ezeket az apróságokat, mintha egy egész napodat kellene ezekre rászánnod!

2. A sok holmid sok takarítást jelent

 

 „Rend a lelke mindennek” – Ezt a szabályt már jól ismerheted, hisz szinte mindenhol hallhattad már ezt az egyébként teljes mértékben igaz mondatot. Amennyiben a polcaid tele vannak olyan könyvekkel, amiket az életben nem fogsz soha elolvasni, a konyhád tele van olyan edényekkel, amiket soha nem fogsz használni, a gardróbod tele van olyan ruhákkal, amiket nem fogsz soha hordani, ne csodálkozz, ha annál több idődbe telik rendet rakni, minél több felesleges holmi vesz téged körül a lakásodban. Ha csak egy példát is tudok felhozni, de például gondolj a porszívózásra. Mennyi mindent kell eltologatnod a porszívó útjából, olyan dolgokat, amiknek már évek óta hasznát se veszed, csak azért, hogy normálisan körbe tudj menni alaposan a porszívóval? Elég idegesítő tud lenni, hogy mindent el kell pakolásznod egy egyszerű porszívózás kedvéért. Rakj rendet! Szelektáld ki a felesleges holmijaidat! Hidd el, sokkal jobban fogod magad érezni, ha csak olyan dolgok vesznek körbe téged, amikre ténylegesen szükséged van. Természetesen nem arra gondolok, hogy mindent kezdj el kidobálni a lakásodból, hanem tényleg csak azt, amire egyáltalán nincs szükséged. Add el, ajándékozd el, adományozd el a felesleges holmikat! A lelkednek is jót fogsz tenni vele, és az otthonod minimalizálásától a hangulatod is jobb lesz!

hirdetes

3. Találd meg a kulcsfontosságú területeket

 

Azok, akiknél mindig tisztaság van, közel sem biztos, hogy minden nap nagytakarítást hajtanak végre. Csupán tudják, hogy hol kell mindig rendet, tisztaságot fenntartani, hogy az egész lakásban tisztaság érzetét keltsék. Szedd fel a földön heverő ruhákat, játékokat, eszközöket, amik nem oda valók, rakj rendet az asztalokon és máris rendezettebb az összkép. Lásd meg, hogy a te otthonodnak mi a középpontja, és próbálj meg ezeken a területeken mindig rendet és tisztaságot tartani. Ezáltal te is, és mások is úgy érzik majd, hogy egy rendezett, tiszta és kellemes hangulatú lakásban járnak.

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Lakberendezési szakszótár

Karácsonyi szokások

Magyarországon a katolikus keresztények számára Jézus születésnapjának fénypontja a... Tovább

Baldachin

A baldachin eredetileg díszmennyezetet, dekoratív sátortetőt, vagy gazdagon díszített... Tovább

Tovább a lexikonra
Bútorok Feng Shui Háztartás Konyha Nappali