notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért.További részletek itt!

Adunk néhány tippet, amivel könnyedén gyermekbaráttá varázsolhatod a kerted!

hirdetes

Hogyan legyen gyermekbarát a kerted?

Gyermek érkezik a házhoz? Érdemes átalakítanod egy kicsit a kertedet, hogy olyan veszélytelen környezetet biztosíts a picinek, ahol még szórakozhat is! 

Ezekkel a tippekkel gyermekbarát lesz a kerted!

Amikor gyermek érkezik a házhoz, a kert, ami eddig tökéletes funkcionált, veszélyes lehet a mindent felfedező kisgyermekek számára.

Senkinek sem kell bemutatni a kerti tavat, mint veszélyforrást. Sajnos mindenki hallott már olyan esetről, hogy kisgyermek esett a kerti tóba. Nem éri meg kockáztatni, amíg pici a gyermek, érdemes elkeríteni, lerácsozni, esetleg be is lehet temetni a tavat. Kellő odafigyelés mellett is bármikor megtörténhet a baj, ezért nem árt az elővigyázatosság.

A régi, korhadt fákat mindenképp vágd ki! A szerszámokat pedig mindig el kell zárni a gyerekektől. Kerítéssel is körbeveheted a kerti csapokat. Ha grillező sarkot tervezel, gondoskodj a szilárd burkolatú felületről!

Nem mindegy, hogy milyen növények vannak a kertben, hiszen a tüskés, tövises növények könnyedén megszúrhatják a gyermeket. Ha semmi esetre sem szeretnél megválni ezektől a növényektől, alakíts ki egy olyan területet, amit körbe tudsz keríteni, így a pici nem tud a közelébe férkőzni. Sajnos rengeteg mérgező dísznövény is létezik, ezért ezeknek érdemes utána nézni. A leander például nem csak akkor mérgező, ha megeszik, hanem akkor is, ha letépik a levelét, ágát, virágait.

hirdetes

A kertnek a gyermekek szórakoztatására is szolgálnia kell. A játéklehetőségeket is érdemes úgy kialakítani, hogy veszélytelenek legyenek, valamint jobb, ha tartós anyagból készülnek. A fából készült játékok, eszközök, illetve bútorok jól illeszkednek a kertbe, nem okoznak allergiás reakciót, és a kezelésük is sokkal egyszerűbb. Az akácfa felhasználása erre a célra még nem olyan elterjedt Magyarországon, ám mégis van egy profi csapat, akiket bátran merek ajánlani, ha különböző játszótéri eszközök elkészítéséről van szó.

hirdetes

A Robinia Group Kft nagy szakértelemmel rendelkezik az akác felhasználásában és gyönyörű termékeikben minden gyermek örömét leli! Az akác a szakemberek szerint a legtartósabb fafajta, ennek köszönhetően kültéren is jól alkalmazható. Környezettudatosság szempontjából is érdemes alkalmazni, hiszen felhasználásakor nincs szükség vegyszerekre. Tudj meg róla többt itt: akácfa játszótér

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Lakberendezési szakszótár

Üvegfáklya

Egy hangulatos fényt árasztó üvegfáklyát nagyon könnyen, te magad is el tudsz készíteni... Tovább

Mobilfal

A mobilfal egy olyan térelválaszót falrendszer, amelyet legtöbb esetben irodai épületekben és... Tovább

Tovább a lexikonra
DIY Kert Kiegészítők Növények