notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Az ősz megterhelő lehet a pénztárcánknak is! Elmondjuk, hogyan is kell fűteni az őszi időszakban

hirdetes

Az ősz megterhelő lehet a pénztárcánknak is! Elmondjuk, hogyan is kell fűteni az őszi időszakban

Álmaim Otthona Lakberendezési Portál

Az őszi időszakban sokszor felmerül a kérdés, hisz folyamatosan hűl le a levegő odakint, hogy fűtsünk, vagy ne fűtsünk? Ez az időszak megterhelő lehet a pénztárcánknak is, mert sokszor nem tudjuk, hogyan is kellene fűteni. Legtöbbször túl sokat, és helytelenül tesszük, de most segítünk, hogy tudd, hogyan is kell helyesen fűteni az átmeneti időszakokban.

Hogyan fűtsünk ősszel?

Kell-e fűteni, vagy sem?

 

Az ősszel nehéz eltalálni azt a hőmérsékletet, ami mindenkinek megfelel. Főleg azért, mert mindannyiunk számára mást jelent a megfelelő hőmérséklet. A férfiak kevésbé fázósak, mint a nők, de sokféle tényező tudja befolyásolni a hőérzetet. Például a pillanatnyi hangulat vagy fáradtság is befolyásoló tényező lehet. Így még télen is nehéz pontosan „belőni” a megfelelő hőmérsékletet, ami mindenki számára megfelel. Hát még ősszel.. Amikor hol vissza jön a jó idő, a napsütés, majd hirtelen jön az eső, a köd, a fagy, majd délután megint húsz fok fölött lehet az idő. Ebben az állapotban nem árt, tudni, hogy mi a teendő fűtés téren.

Hogyan fűtsünk ősszel?

Takarózz be, öltözz fel rendesen!

 

Amit megtehetünk, hogy jó sok réteggel szépen felöltözünk, és amikor otthon tartózkodunk, takarózzunk is be. Az energiatakarékossággal foglalkozó szakemberek sokszor arra panaszkodnak, hogy ma már szinte mindenki rövid pólóban és rövidnadrágban szeret otthon tartózkodni. Pedig ilyenkor igencsak érdemes lenne elgondolkozni azon, hogy ha este fázni kezdesz, elég csupán jobban felöltözni, és máris kellemesebben érzed magad a lakásban.

hirdetes

Hogyan fűtsünk ősszel?

A szellőztetés legyen rövid, de alapos!

 

A téli időszakban figyelnünk kell rá, hogy az ablak csak rövid ideig legyen nyitva, de a szellőztetés annál alaposabb legyen, hisz szükség van a friss levegőre, hogy távozni tudjon a fulladt, áporodott, poros, baktériummal és káros anyagokkal teli levegő, amire a fűtés is igencsak rásegít. Azonban az őszi időszakban hajlamosak vagyunk hosszabb időn keresztül szellőztetni, úgy, hogy csak résnyire van nyitva az ablak. Ha már szellőztetsz, legyen rövid, de alapos! Ez a téli szellőztetés egyik alapszabálya. A fűtés is kevesebbe fog kerülni, ha nem engeded ki a meleget, amit már befűtöttél. A legideálisabb szellőztetési idő a 10 és 15 perc körüli idő.

A következő oldalon elmondjuk, hogyan tudsz spórolni a költségeiden!

hirdetes

Hogyan fűtsünk ősszel?

Igazodj a fizetésedhez, hogy vastagabb maradjon a pénztárcád!

 

Mindegy, hogy a fizetésed 150 ezer forint, vagy a duplája. A lényeg ugyanaz. Tudatosan kell beosztanod a pénzed, és tegyél félre minden hónapban! Sokak szerint az a legjobb megoldás, hogy a fizetésed 5-10 százalékát minden hónapban félreteszed. Különítsd el, ha kell, gyűjtsd egy másik folyószámlán addig, amíg egy nagyobb összeg össze nem gyűlik. De már azzal is sokat tettél, ha egy perselybe néha beledobod a megmaradt apródat. Nem is hinnéd, milyen jól gyűjthető az aprópénz. Ezt a pénzt fogd fel úgy, mintha nem is létezne!

Ha a 150 ezer forintból félreteszel akár 10 ezer forintot, az a „pénz kiesés” sokszor rémisztő lehet. Ha soknak érzed ezt az összeget, próbálj meg elgondolkozni rajta, hogy az életed mely területén tudnál ennyit spórolni a kiadásaidon.

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Lakberendezési szakszótár

Lakatok

Ha szeretnéd biztonságban tudni otthonod és értékeid, mindenképpen minőségi lakatokra lesz... Tovább

Tovább a lexikonra
Háztartás