notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért.További részletek itt!

Ha szerencsés vagy és van tetőtér a házadban, de még nem alakítottad ki, akkor mi adunk néhány jó tanácsot, hogyan alakítsd hálószobává.

hirdetes

Hogyan csináljunk a tetőtérből hálószobát?

Király Réka

Ha szerencsés vagy és van tetőtér a házadban, de még nem alakítottad ki, akkor mi adunk néhány jó tanácsot, hogyan alakítsd hálószobává. Egy hálószoba a tetőtérben nemcsak azért jó, mert teljesen elszigetel a külvilágtól, hanem mert egy privát szférát hoz létre, amelyben nyugodtan, zavartalanul pihenhettek pároddal, nem beszélve a jó kilátásról.

Egy hálószoba a tetőtérben nemcsak azért jó, mert teljesen elszigetel a külvilágtól, hanem mert egy privát szférát ad.

Valóban jó ötlet?

Bár mesésen hangzik egy tetőtéri hálószoba, de biztosan kész vagy felköltözni az emeletre? Sokan szeretik a kilátást és az elszigeteltséget, de gondolni kell a lépcsőzésre is. Ha pici babád van és már van külön szobája, nem a legjobb ötlet egy másik emeleten aludni. Szintén nem ajánlatos akkor sem, ha a gyerekek már nagyobbak, de még ragaszkodnak hozzád, mert ők még szeretnek közel lenni a szülők szobájához. Gyerekek szempontjából akkor a legideálisabb a tetőtér kialakítása, ha már tizenévesek, hiszen akkor már ők is igényelnek egy kis privát szférát. Mérd fel a családod életmódját, mérlegelj és csak azután dönts!

Egy hálószoba a tetőtérben nemcsak azért jó, mert teljesen elszigetel a külvilágtól, hanem mert egy privát szférát ad.

Mit kell átalakítani?

A következő lépés meghatározni hogy mekkora összeget szánunk rá, mennyi időt vesz igénybe és hogy miket kell átalakítani. Ha jó a ház kialakítása és a tetőtérre is be van vezetve a villany, a fűtés, valamint a víz is, akkor inkább már csak kisebb munkálatokat (festés, csempézés, parkettázás stb.) kell elvégezni. Ha nem vagy biztos a dolgodban, kérd szakértő segítségét!

Engedd be a természetes fényt!

A tetőtérből adódóan az elsődleges szempont a természetes fény kell, hogy legyen. Ha nincs lehetőség tetőablak kialakítására, próbálj meg minél több ablakot elhelyeztetni a falon a több fény és jobb kilátás érdekében. Így szó szerint a világ tetején érezheted majd magad! Ha a költségvetés megengedi, építs be napelemeket is, hiszen hosszú távon úgyis megtérül az ára.

Egy hálószoba a tetőtérben nemcsak azért jó, mert teljesen elszigetel a külvilágtól, hanem mert egy privát szférát ad.

Játssz a térrel!

A tetőterek több okból kifolyólag gyönyörűek. Az egyik legszebb építészeti vonás a tetőgerendák és maga a mennyezet. Játssz a színekkel: kisebb szobában használj világosabb színeket, hogy kiemeld a teret. Az ágy fölött lévő területeket pedig emeld ki fa berakásokkal, hogy még hangulatosabb legyen a szoba.

Ezek után pedig már minden az ízlésünkön múlik, hogy fa berakásos, melegséget árasztó; vidám, bohém hangulatú vagy elegáns, pasztell színekkel tarkított lesz-e az csak rajtad múlik!

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Lakberendezési szakszótár

Festés utáni takarítás

A festési és mázolási munkálatok után rengeteg szennyeződés marad a helyiségekben, melyeket... Tovább

Drapéria

Elrendezett textília; ízléssel, művészi módon elrendezett, gyakran redőkbe szedett szövet,... Tovább

Tovább a lexikonra
Hálószoba