notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért.További részletek itt!

Így kell helyesen mosni - mosási kisokos

hirdetes

Így kell helyesen mosni!

fö,GE.
Így kell helyesen mosni - mosási kisokos

+Érdekességek

 

Az ecet megtisztítja a gépet

Ha úgy találja, hogy mosógépe nem úgy működik, ahogy kellene - és különösen, ha olyan területen él, ahol sok a kalcium a vízben -, az ecet a legjobb megoldás a gyors és alapos tisztításhoz. Mindössze annyit kell tenned, hogy két csésze fehér ecetet teszel a mosógépedbe ruha vagy más mosószer nélkül, és lefuttatsz egy normál mosást. Minden szép és tiszta lesz egyetlen ciklus után!

Öld meg a baktériumokat forró vízzel

Ha valaki megbetegedett otthonodban, sokan javasolják, hogy futtasd át az összes ágyneműt, ruhát stb. a mosógépen. Azonban ne mossa őket hideg vízzel (kivéve, ha az károsan hat az anyagra). Bár a hideg víz megfelel egy normál mosásnál, a ruhák és ágyneműk forró vízzel történő mosásával több baktériumot pusztíthat el. A hő elpusztítja a baktériumokat, és minimálisra csökkenti annak kockázatát, hogy más is megbetegedjen.

hirdetes

Régebb óta léteznek, mint gondolná

hirdetes

Tudta, hogy az első mosógép az 1760-as években jelent meg? Természetesen nem az a mosógép volt, mint amilyet ma ismerünk. Akkoriban állítólag egy egyszerű doboz volt, amelyet az emberek ruhákkal töltöttek meg, és kézzel forgatták. A modern mosógép először 1908-ban jelent meg, és a kialakítása azóta sem sokat változott. További fontos dátumok közé tartozik az első mosószer 1916-ban és az első automata mosógép 1937-ben. Micsoda élettartam!

Felelős az elveszett zoknikért

Észrevetted már, hogy mennyi zoknit veszítesz el te és a családod? Néhány egyszerűen soha többé nem került elő? Egyesek szerint a mosógép a bűnös a legtöbb elveszett zokniért. Sőt, egyes tudósok odáig mentek, hogy kifejlesztettek egy képletet, amit ők Zokni Vesztési Indexnek neveznek, hogy kiderítsék, miért történik ez.

Megdöbbentő mennyiségű vízfelhasználásért felelős Egy időben a mosógépek egy átlagos háztartás vízfelhasználásának körülbelül 22%-áért voltak felelősek. A technológiai fejlődéssel ez a szám valószínűleg eltolódott. A mosógépek azonban még mindig sokkal több vizet használnak, mint azt a legtöbben hiszik, ezért fontos, hogy teljes töltetű mosást végezzen, és takarékos maradjon a mosási szokásaival.

Szerepet játszott a nők jogaiban

A tudósok és sokan mások már régóta elismerik, hogy a mosógépek jelentős szerepet játszottak a nők jogaiért folytatott küzdelemben. Az automata mosógépek feltalálása csökkentette a nők háztartási munkával töltött idejét, így több idejük maradt a munkába állásra.

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Lakberendezési szakszótár

Monokróm

A monokróm szó egyszínűt jelent. A monokróm a lakberendezésben egy viszonylag új... Tovább

Felújítás utáni takarítás

A lakások, irodák felújítása nagy kosszal, felfordulással jár. A helyiségek használatba... Tovább

Tovább a lexikonra
DIY Fürdőszoba Háztartás Konyha