notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért.További részletek itt!

Helyek, ahol fizetnek azért, hogy odaköltözz

hirdetes

Helyek, ahol fizetnek azért, hogy odaköltözz!

CsN

El tudod képzelni, hogy van, ahol fizetnek érte hogy oda költözz?! Pedig van! Íme néhány terület, város a világ minden tájáról, ahol még neked fizetnek hogy ott élj!

Helyek, ahol fizetnek azért, hogy odaköltözz

Magyarországon és a világon mindenütt vannak olyan települések, vagy településrészek, ahol az emberek hajlandóak magasabb árat fizetni csak azért, hogy az adott környéken élhessenek. Ezek a helyek általában természetesen nagyon jó álláslehetőségeket kínálnak, magas fizetéssel, jobb közbiztonságot és rengeteg szórakozási lehetőséget. De mi a helyzet azokkal a településekkel, melyeknek a lélekszáma egyre fogy, ahonnan a fiatalok elköltöznek, és a lakosság egyre inkább elöregszik?  Ennek jártak utána az Ingatlantájoló munkatársai.

Amerikában az ilyen települések különféle támogatásokkal próbálják a fiatalokat arra ösztönözni, hogy odaköltözzenek. A Minnesota állambeli Harmonyban például nagyon elöregedtek az ingatlanok, ezért 12 ezer dollárt fizet a város azoknak, akik új házat építenek és nem használt ingatlant vásárolnak, a Connecticuti New Havenben pedig támogatást adnak az önerőhöz, hitelt adnak energiatakarékosságot célzó lakásfelújításra, és tandíjmentességet biztosítanak az állami főiskolákon. Ezeket a támogatásokat azonban vissza kell fizetnie annak, aki meghatározott időn belül elköltözik a településről.

hirdetes
Helyek, ahol fizetnek azért, hogy odaköltözz

A híres Niagara vízesés melletti Niagara Falls nevű települést több turista látogatja, mint ahányan a városban laknak, ezért a város fiatal diplomások tandíját fizeti vissza, méghozzá oly módon, hogy a pénzből két éven keresztül fizetik egy lakáshitel törlesztőrészleteit, ha a fiatal vállalja, hogy a belváros kijelölt környékén vesz ingatlant. Míg Detroitban a bérlők és új lakástulajdonosok kaphatnak hitelt, amennyiben valamelyik belvárosi nagyvállalatnál dolgoznak és szintén a belvárosban bérelnek vagy vásárolnak lakást.

Helyek, ahol fizetnek azért, hogy odaköltözz

Kansas államban 105 megyéje közül azonban 77 megye hajlandó fizetni, hogy odaköltözz méghozzá adómentesség formájában, közülük 70 megyében a tandíjat is visszafizetik, néhány városban pedig még ingyen építési telkeket is adnak. Alaszka államban azonban az állam összes lakosa részesül az olajkitermelés hasznából, méghozzá éves osztalék formájában. A nebraskai Curtisben pedig ingyen közművesített telket kap, aki építkezik, vagy mobil házat helyez el a telken. Azzal a kikötéssel, hogy az építkezést legkésőbb fél éven belül el kell kezdeni, és legkésőbb két év leforgása alatt be is kell fejezni.

hirdetes

Magyarországon is nagyon sok település küzd azzal a problémával, hogy a fiatalok a jobb megélhetés reményében a nagyobb városokba költöznek. Talán itt is meglehetne menteni hasonló programokkal településeket a teljes elnéptelenedéstől?

Szerző: Gál Erika – Ingatlantájoló.hu

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Lakberendezési szakszótár

Fűtés klímával

A klímaberendezések ma már nem csak hűtésre, hanem fűtésre is használhatók, méghozzá igen... Tovább

Panorámás apartman

Egy panorámás apartman saját célú használatra és befektetés szempontjából is ideális... Tovább

Tovább a lexikonra