notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért.További részletek itt!

Hegyvidéki otthon pasztellben

hirdetes

Hegyvidéki otthon pasztellben

Laszli Adrienn - Fehér Adrienn

Mintegy 20 éve épült ez a ház, melyet új tulajdonosai saját igényeik és életmódjuk szerint kívántak átalakítani és berendezni. A háznak alapvetően is jó elosztása volt,  azonban ettől függetlenül szükség volt egy kis térátalakításra, valamint a már idejét múlt burkolatok felfrissítésére és egy teljes berendezésre.

 

Hegyvidéki otthon pasztellben

A ház 2 szintes. Ebből kettő a lakószint. A földszinten található a konyha-étkező-nappali kötelék, egy dolgozó és könyvtár szoba, a nagyobbik fürdő, háztartási és egy mosdó. Az emeleten pedig 1 háló gardróbbal és zuhanyzós fürdővel, egy társalgó tér és két szoba, amiből az egyik gyerekszoba.

Az első döntések egyike volt, hogy a korábbi valamivel zártabb konyhát teljesen megnyitottuk, így a földszint szinte egy közösségi térré alakult. Ennek oka egyrészt, hogy a konyhában tevékenykedvel is szemmel tudják tartani a kisfiukat, valamint a térérzet is nőtt ezáltal.

 

Tervezés: AUDREY'S Design Office, Képek: AUDREY'S, OTTHON 

 

Hegyvidéki otthon pasztellben

Az étkezőt és nappalit tehát egy térben helyeztük el. Sok hely nem is maradt a két funkció elválasztására, így igyekeztünk spórolni a hellyel. Ülőpadot terveztünk a nagy tömör asztalhoz, ami sarokban kanyarodik a konyha elé. Valamivel kevesebb helyet foglal egy normál ülő széknél, mivel utóbbit használat után kitoljuk magunk alól, míg az étkezőpad fix és ennél fogva, kicsit kevesebb helyet is foglal. A padot és a nappali ülőbútorát is gyártattuk, melynek köszönhetően teljes egységben és harmóniában találkozik egymással a nappali kanapé és az étkező ülőkéje. 

hirdetes

 

 

Tervezés: AUDREY'S Design Office

Hegyvidéki otthon pasztellben

A konyha elrendezéséről és fényezéséről már az elején folytak a viták illetve pro és kontra érvelések. Végül fehér magasfényű frontok és oldalak készültek, amihez egy betonhatású munkapulttal egészítettünk ki. Sok fiókot építettünk be, ami megkönnyíti a rendszerezést és helykihasználást. A mikró a sziget belső oldalába került, a hűtő pedig az éppen nem látszó sarokban van a sütő és főzőlap mellett.

 

 

 

Tervezés: AUDREY'S Design Office

Hegyvidéki otthon pasztellben

Az előteret is bővítettük kicsit. Egy falat áthelyeztünk, hogy legyen hely egy nagy beépített szekrénynek is, ami magába rejti a kabátokat és a cipő mennyiség egy részét. Mellé a szemben lévő oldalra a gyönyörű Lotus tapétát helyeztünk, melyre egy kis festett fehér fiókos komód és egy ülőke került. Ez fogadja az érkezőket. 

A lépcső korlát és az előszobai térelválasztó is egyedileg került gyártásra és kiválasztásra, mely jól kiegészíti a lakás jellegét.

 

Tervezés és kivitelezés: AUDREY'S Design Office 

Hegyvidéki otthon pasztellben

Két fürdőszoba található a házban. Egy az emeleti csokoládé barna - bronz - arany mozaikos, ahol egy zuhanyzó van bent és egy mosdó wc-vel és a földszinti  fürdőszoba a nagyobb duplamosdós káddal. 

hirdetes

A két fürdőszoba erős kontrasztban jelenik meg, hiszen míg az egyik teljesen sötét meleg barna burkolatot kapott, addig a lenti egy világos fényes lapot és bútorokat. 

 

Tervezés: AUDREY'S Design Office

Hegyvidéki otthon pasztellben

A gyerekszoba hangulatát ennek a három színnek a jegyében rendeztük be. Ehhez állítottuk össze a szintén egyedi szőnyeget, melyet a forgalmazónál színenként válogattunk és csíkokra szabava az általunk megadott sorrendben ragasztották őket egymás után. Ennek eredményeként egy igazán mozgalmas és színes szoba belső született. 

 

 

Tervezés: AUDREY'S Design Office 

 

Hegyvidéki otthon pasztellben

A hálószobát puha padlószőnyeg, világos színű falak és tapéta, kárpitozott ágy teszik komfortossá. A háló mellett közvetlenül található a gardrób, amin keresztül jutunk be a fürdőszobába is. 

 

 

Tervezés: AUDREY'S Design Office

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Lakberendezési szakszótár

Cserép

A cserép nem más mint égetett agyag. A hagyományos fazekasság legfontosabb... Tovább

szakszó

szakszó leírása Tovább

Tovább a lexikonra
Lakásbemutatók