notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért.További részletek itt!

Házi somlói galuska recept: isteni édesség, nem lehet neki ellenállni. Ennél finomabbat még soha nem ettem!

hirdetes

Karácsonyi házi somlói galuska recept, ennél finomabbat még nem ettem

CZs, NA
Ez a világ legfinomabb somlói galuskájának receptje

Így készül a legfinomabb somlói galuska

A csokoládéöntethez:

  • 15 dkg étcsokoládé
  • 5 dkg cukrozatlan kakaópor
  • 5 dkg porcukor
  • 2 dl tej
  • 0,5 dl rum

Díszítéshez:

  • kakaópor ízlés szerint
  • reszelt mandula ízlés szerint
  • mazsola ízlés szerint
  • 150 ml habtejszín

Így készítsd el a tökéletes somlói galuskát

Első lépésként érdemes a mazsolát víz és rum elegyébe áztatni néhány órára.

Két piskótát készítünk, egy kakaósat, és egy simát. A tojásokat szétválasztjuk, majd a cukorral együtt habosra verjük, és hozzáadjuk a lisztet, a fehérjét sóval kemény habbá verjük. A lisztes masszát kettéválasztjuk, az egyikbe kakaóport, valamint diót is keverünk, és szépen adagoljuk mindkettőhöz a kemény habbá vert fehérjét.

hirdetes

Két darab, sütőpapírral ellátott tepsiben a piskótatésztákat úgy oszlatjuk el, hogy azok közel azonos méretűek legyenek. Ha 180 fokra előmelegítjük a sütőt, a piskóták egyenként 12 – 15 perc alatt elkészülnek.

hirdetes

Nekifoghatunk a cukorszirup elkészítésének. A cukrot és a vizet kis lángon addig melegítjük, amíg szirupos állaga nem lesz, ekkor belekeverhetjük a reszelt narancshéjat is. Ha a tűzről levéve már langyossá válik, a rumot is hozzáadjuk.

A vanília krém elkészítéséhez a tojássárgáját, a keményítőt és a cukrot csomómentesre keverjük, majd apránként a tejet is hozzáadjuk. Ha alaposan összekevertük a hozzávalókat, a vanília magjait is belekeverjük, majd állandó keverés mellett sűrűsödésig főzzük.

A legfinomabb somlói galuska egyik kulcsa a rétegezés. A kihűlt piskótákat megfelezzük, egy sima piskótára cukorszirupot, vaníliakrémet, mazsolát teszünk, majd a kakaós piskótát és ráhelyezzük, és az egész folyamatot megismételjük. A tetejét gazdagon megszórjuk kakaóporral, és néhány órára a hűtőbe helyezzük.

A csokoládéöntetet gőz felett készítjük, a hozzávalókat – a rum kivételével – szépen összekeverjük, megolvasztjuk. Ha az öntet kihűlt, a rumot is hozzáadjuk. Verjük fel a tejszínt a díszítéshez.

A süteményt pohárral is szaggathatjuk, de fel is vághatjuk. Locsoljuk meg bőven csokiöntettel, tegyünk rá a felvert tejszínhabból, szórjuk meg a reszelt mandulával, esetleg néhány szem mazsolával. Már fogyaszthatjuk is!

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Lakberendezési szakszótár

Vendégház

A vendégház legtöbb esetben panziót jelent, de ha családi ház kertjében álló kis házra... Tovább

Milyen egy igazi alkalmi takarítás Budapesten? Most megtudhatod!

Mit szólnál hozzá ha az esedékes nagytakarítás helyett csak hátradőlhetnél a fotelben, és... Tovább

Tovább a lexikonra
Konyha Színes ötletek