notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért.További részletek itt!

Házi somlói galuska recept: isteni édesség, nem lehet neki ellenállni. Ennél finomabbat még soha nem ettem!

hirdetes

Karácsonyi házi somlói galuska recept, ennél finomabbat még nem ettem

CZs, NA
Ez a világ legfinomabb somlói galuskájának receptje

Így készül a legfinomabb somlói galuska

A csokoládéöntethez:

  • 15 dkg étcsokoládé
  • 5 dkg cukrozatlan kakaópor
  • 5 dkg porcukor
  • 2 dl tej
  • 0,5 dl rum

Díszítéshez:

  • kakaópor ízlés szerint
  • reszelt mandula ízlés szerint
  • mazsola ízlés szerint
  • 150 ml habtejszín

Így készítsd el a tökéletes somlói galuskát

Első lépésként érdemes a mazsolát víz és rum elegyébe áztatni néhány órára.

Két piskótát készítünk, egy kakaósat, és egy simát. A tojásokat szétválasztjuk, majd a cukorral együtt habosra verjük, és hozzáadjuk a lisztet, a fehérjét sóval kemény habbá verjük. A lisztes masszát kettéválasztjuk, az egyikbe kakaóport, valamint diót is keverünk, és szépen adagoljuk mindkettőhöz a kemény habbá vert fehérjét.

hirdetes

Két darab, sütőpapírral ellátott tepsiben a piskótatésztákat úgy oszlatjuk el, hogy azok közel azonos méretűek legyenek. Ha 180 fokra előmelegítjük a sütőt, a piskóták egyenként 12 – 15 perc alatt elkészülnek.

hirdetes

Nekifoghatunk a cukorszirup elkészítésének. A cukrot és a vizet kis lángon addig melegítjük, amíg szirupos állaga nem lesz, ekkor belekeverhetjük a reszelt narancshéjat is. Ha a tűzről levéve már langyossá válik, a rumot is hozzáadjuk.

A vanília krém elkészítéséhez a tojássárgáját, a keményítőt és a cukrot csomómentesre keverjük, majd apránként a tejet is hozzáadjuk. Ha alaposan összekevertük a hozzávalókat, a vanília magjait is belekeverjük, majd állandó keverés mellett sűrűsödésig főzzük.

A legfinomabb somlói galuska egyik kulcsa a rétegezés. A kihűlt piskótákat megfelezzük, egy sima piskótára cukorszirupot, vaníliakrémet, mazsolát teszünk, majd a kakaós piskótát és ráhelyezzük, és az egész folyamatot megismételjük. A tetejét gazdagon megszórjuk kakaóporral, és néhány órára a hűtőbe helyezzük.

A csokoládéöntetet gőz felett készítjük, a hozzávalókat – a rum kivételével – szépen összekeverjük, megolvasztjuk. Ha az öntet kihűlt, a rumot is hozzáadjuk. Verjük fel a tejszínt a díszítéshez.

A süteményt pohárral is szaggathatjuk, de fel is vághatjuk. Locsoljuk meg bőven csokiöntettel, tegyünk rá a felvert tejszínhabból, szórjuk meg a reszelt mandulával, esetleg néhány szem mazsolával. Már fogyaszthatjuk is!

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Lakberendezési szakszótár

Romantikus stílus

  A romantikus stílus a 18-19. század forulúján elindult korstílus, amely több... Tovább

Kerámia

Kerámiaművészetből 1964-ben indult el Gmundenben a nemzetközi szimpozionmozgalom. 1969-ben... Tovább

Tovább a lexikonra
Konyha Színes ötletek