notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Főtt házi fagyi recept

hirdetes

Főtt házi fagyi, pont olyan, mint gyerekkorunkban!

hirdetes

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

Ez a fagyi pont olyan, mint amilyet gyerekkorunkban lehetett kapni! Nagyon finom, igazi főtt, házi fagyi és semmilyen kémiai adalékot nem tartalmaz! Imádom!

Főtt házi fagyi recept

Emlékeztek még a régi, igazi, finom, házi fagyikra? Amiket gyerekkorunkban lehetett kapni… Nem volt belőle, csak pár íz. Nem úgy, mint manapság, hogy csak kapkodod a fejed, mert annyiféle és olyan nehezen kimondható fantázianevekkel vannak megáldva, hogy sokszor azt sem lehet kitalálni miből állhat össze az a fagyi. Ha emlékeztek, akkor nektek nagy öröm lesz ez a recept, hiszen újra érezhetitek azt a finomat, mint annak idején. Ha pedig nem ismerted a régi fagyikat, akkor neked egy új, háziasabb, hagyományosabb, mégis eredetibb és egészségesebb, adalékanyagoktól teljesen mentes fagyi receptet hoztunk. Érdemes kipróbálni ;)

 

Ma egy nagyon finom fagylalt receptjét hoztuk el nektek, nagyon könnyen elkészül és csak néhány hozzávaló szükséges hozzá. A legfontosabb pedig, hogy nem tartalmaz kémiai adalékot. A hozzávalók kiméréséhez 2,5 dl-s bögrét használunk.

hirdetes

 

Hozzávalók:

1 liter tej,

2 bögre cukor,

100 g vaj,

5 tojás sárgája,

1 kiskanál étkezési keményítő.

 

A házi fagyi receptjéhez lapozz lejjebb!

 

Így készítsd el ezt az isteni házi fagyit!

 

Töltsük a tejet egy lábasba és melegítsük fel, majd adjuk hozzá a vajat és kavarjuk össze. Egy tálban keverjük össze a tojássárgáját a cukorral és a keményítővel, addig kevergessük, amíg krémes lesz, majd öntsünk rá egy kevés meleg tejet és kavarjuk össze. Tejföl állagú krémet fogunk kapni. Ezt a keveréket lassan öntsük hozzá, a tűzhelyen lévő, meleg tejhez és folyamatosan kavargassuk. Lassú tűzön főzzük, amíg besűrűsödik.

hirdetes

 

Amikor elkezd főni vegyük le a tűzhelyről és állítsuk bele az edényt egy hideg vízzel teli tálba, így hűtsük ki, közben kavargassuk. Hagyjuk, hogy kihűljön szoba hőmérsékletűre, majd rakjuk formákba és tegyük be a mélyhűtőbe. Ha tölcsérben szeretnénk kínálni, akkor ne hagyjuk sokáig a mélyhűtőben állni. Ha tálkákban kínálnánk, akkor hagyjuk legalább 3 órát a mélyhűtőben. Jó étvágyat!

 

Forrás

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
DIY Háztartás Konyha

Lakberendezési szakszótár

Analóg színek

Amikor a színeket vizsgáljuk, a különböző, szabályszerű összeállításokat a... Tovább

Bordűr

  Bordűr, avagy díszítőszegély, más néven: szegélydísz, keret; Valamilyen tárgy... Tovább

Tovább a lexikonra
hirdetes

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 236

Átlagos értékelés: 4.9