notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért.További részletek itt!

Házfelújítás tervezése – Kezdjük a külsővel!

hirdetes

Házfelújítás – A külsőből indul ki minden!

Álmaim Otthona Lakberendezési Portál, GE.

A házfelújítás nem egyszerű feladat, pláne, ha egyedül akarunk nekivágni. Én azt ajánlom, inkább ne tegyétek ezt egyedül. Elmondjuk, mit kell tenned, hogy már a jövő év elején az újonnan felújított álomotthonodban tölthesd napjaidat!

Házfelújítás

Családi ház felújítás

 

Amikor a házunk felújításán gondolkozunk, szinte már a szemünk előtt látjuk az elkészült otthont, pont olyannak, amilyennek megálmodtuk. De sajnos nem olyan egyszerű dolog megvalósítani az álomotthont, legtöbbször segítségre van szükségünk a megalkotáshoz. Ha már megszületett az elképzelés, ideje, hogy megtervezzük, mit, hogyan szeretnénk, kezdve a homlokzattal, a tetővel, magával az udvarral, de akár a kerítést is. Igen, most a kültéri felújításról fogunk néhány szót ejteni, hogy a jó külsővel kezdődik minden, az adja a ház alapját. A következő oldalakon további inspirációkat és ötleteket adunk a házfelújítás megtervezéséhez, majd a megvalósításához.

 

Kezdjük a projekt tervezésével, előkészítésével

 

A projekt kivitelezéséhez szükség lesz egy olyan szakember gárdára, akik segíteni tudnak nekünk mind a tervezésben, mind a kivitelezésben, és a további rájuk eső feladat végrehajtásában. Sokan úgy vágnak bele a felújításba, hogy nem tudják, milyen fába is vágták a fejszéjüket. És ha már a faanyag felemlítésre került, manapság egyre több helyen találkozhatunk a fával burkolt házakkal, nem véletlenül. Kültéren és beltéren is egyaránt alkalmazható, az egyik legjobb anyag házunk burkolataihoz. Tervezésnél figyelembe kell vennünk a kültéri viszonyokat, a tartósságot, és az sem elhanyagolható, hogy esztétikailag a számunkra legkedvezőbb anyag legyen.

hirdetes

A hazai kínálat a fa burkolóanyagok terén még nem túl elterjedt, hisz a hírek szerint az egyetlen hungarikumnak számító fafajtánkat, a fehér akácot ki akarják tiltani. Én nem örülnék neki, ha ez megtörténne, hisz az akácfa az egyik legerősebb, legtartósabb és nem mellesleg az egyik legszebb anyag az építészetben. Szerencsére, a Robinia Group Kft. egész Magyarországot képes ellátni az akácfa burkolataival. A fenti képen is az ő munkájukat láthatjátok, melynél együttesen alkalmazták a kő és a fa természetes egyvelegét. Szerintem a végeredmény önmagáért beszél, de ha ez nem győzött meg, most megsúgom, hogy kedvezményesen juthatsz hozzá a téli időszakban a kültéri burkolatokhoz, és csak hogy ténylegesen meggyőzzelek minőségükről, a további munkáikat is megmutatom, melyet a következő linkre kattintva érhetsz el: Akác kültéri burkolat

hirdetes

A családi ház külső felújítása

 

Ha a külső felújítást megterveztük, biztosan előjött a homlokzati hőszigetelés és a tetőfelújítás fontossága, de ezeken felül is érdemes megtervezni a kerítést, a járdát és magát a kertet is. A Robinia Goup Kft. ezekben a munkálatokban is tud segítséget nyújtani, hisz az akácfa a homlokzatburkolatokhoz, a járda megépítéséhez, a teraszunk burkolatához, a kerítésünkhöz és még rengeteg dologhoz tökéletesen helytáll. A homlokzat felújításhoz szorosan hozzátartozik a homlokzati nyílászárók cseréje, felújítása is, hiszen a külső dizájnt meghatározzák az ablakok, és az ablakpárkányok is. Ha van rá lehetőségünk, készíttessünk el külső látványterveket is. Ebben a szakemberek nagy valószínűséggel segítséget tudnak nyújtani.

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Lakberendezési szakszótár

Falu

A hazai magyar falvaknak valamilyen kedves kis bájuk van, ahová a városi ember szívesen... Tovább

Télikabát

A télikabát egy általában csípőn alul érő, esetleg derékban szabott, hátul hasított vagy... Tovább

Tovább a lexikonra
Építészet Épületek Kert Lakásfelújítás Terasz