notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Különleges házak, melyeknek a természet ad otthont

hirdetes

Házak, melyeknek a természet ad otthont

VZS

A természet csodákra képes, de nem is gondolnánk, hogy vannak olyan építmények is, amelyek közvetlenül a kietlen, csodás természetben találhatóak. Cikkünkben négy ilyen különleges házat mutatunk be, íme:

 

Házak, melyeknek a természet ad otthont

Völgybe mélyesztett alpesi házikó


Egy svájci faluban, Vals-ban - ahol mellékesen a világhírű fürdő is van - található ez a nem mindennapi építmény. A filmbeillő alpesi lejtőbe vájt kőépület szinte teljesen beleolvad a tájba. Szemben a gyönyörű hegyek csodálatos kilátást nyújtanak, a ház elliptikus főhomlokzatán pedig tökéletesen áramlik a fény. A házhoz tartozik még egy régi pajta és egy földalatti alagút is. A modern kivitelezés mellett a pajta és az alagút volt a döntő érv abban, hogy az önkormányzat engedélyezze a nem mindennapi házikó felépítését.

 

 

 

Svájci, tó körüli természetes házhoz lapozz egyet!

Házak, melyeknek a természet ad otthont

Tó köré épített lakópark Svájcban


Szintén Svájcban, Dietikon városában található 9 lakás, ami tulajdonképpen egy földalatti lakópark. A legkisebb lakás is a kilencből 3 szobás, a legtágasabb pedig 7 helységből áll. A házak bejáratai közvetlenül egy organikus tóra néznek, ami fokozza a természetközeli érzést. A lakások hálószobái északra, a többi nappal használt szoba pedig dél felé néz.

hirdetes

 

Egy Wales-i ökoházhoz lapozz egyet! 

Házak, melyeknek a természet ad otthont

Ökoház a Wales-i tengerparton


Walesben, 1998-ban egy mesterséges dombba építették ezt a házat, ami szintén beleolvad a környezetébe. Ez a Malator-ház csupán csak egy helységből áll, egyik oldala a pedig a tengerre néz, úgyhogy a kilátással itt sincs probléma. A ház üvegfalainak köszönhetően a napfény teljesen átjárja, a szellőzést pedig a felszínbe fúrt lyukak biztosítják.

hirdetes

 

Egy Missouri barlanglakáshoz lapozz a következő oldalra!

Házak, melyeknek a természet ad otthont

Barlanglakás Missouriban


Nem csak a föld alá, de sziklafalakba is építkezhet az, aki igazán szeretne. Egyik az ilyen Missouri állam Festus városában lévő barlanglakás is. Eltekintve attól, hogy ez a barlang, a 15 ezer négyzetméterével és a berendezéseivel együtt, egy igazán komoly barlang lett... A három terem hűtés-fűtését geotermikus energia végzi és még a levegő is friss marad. A ház egyébként eladó barátias áron 300 ezer dollárért.

 

 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Lakberendezési szakszótár

Mediterrán stílus

A mediterrán stílus hazánkban is egyre divatosabbá, elterjedtebbé válik a lakberendezésben... Tovább

Absztrakt

Az absztrakt szó jelentése: elvont, formabontó. A művészetben és az építészetben a... Tovább

Tovább a lexikonra
Építészet Lakásbemutatók Természet