notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Legyél háztulajdonos kevesebb, mint 500 Ft-ért!

hirdetes

Kihagyhatatlan ajánlat - 300 forintért vehetsz házat!

hirdetes

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

Nem ez az első eset, hogy egy kisváros úgy szeretné megmenteni fennmaradását, hogy jóval a piaci ár alatt értékesíti ingatlanjait. Most azonban a saját otthon mellé még adókedvezményt is kapnak azok, akik belevágnak a „nagy kalandba”!

Legyél háztulajdonos kevesebb, mint 500 Ft-ért!

A csupán 3800 fővel rendelkező olasz kisváros célja, hogy visszaszorítsa az elköltözéseket, illetve növelje a betelepülők számát. Ezért a kellemest a hasznossal összekötve, szinte röhejesen alacsony áron dobják piacra a kihasználatlan lakásokat és csupán annyit kérnek cserébe, hogy újítsák fel őket az új tulajdonosok. 

 

A szóban forgó szicíliai város nem más, mint Bivona, ahol sajnos az elmúlt években egyre csak csökkent a népességszám. Mivel már több városnak is bevált ez a stratégia, így Bivona is úgy döntött, hogy tesz egy próbát. Átváltva kb. 300 forintért árul lakatlan házikókat, amiket a vásárlóknak fel kell újítaniuk. 

hirdetes

 

A vételár kifizetésén és a renováción kívül még egy 2750 dolláros, azaz nagyjából 840 000 Ft-os letéti díjat is fizetnie kell a tulajdonosoknak. Ez tulajdonképpen egy biztosíték, hogy valóban teljesítsék majd a feltételek rájuk eső részét, illetve, hogy a tulajdonba vételt követő 4 éven belül be is fejeződjenek a felújítási munkálatok.

 

Ezen felül azonban nincsen semmilyen kikötése az államnak, akárhogyan átalakíthatják a házakat az újdonsült tulajdonosaik. Varázsolhatnak a lelakott épületekből akár szállókat/panziókat, üzleteket vagy bármilyen másik vendéglátóhelyet is. A kínálat elég vegyes, vannak újabb építésű objektumok, de lepusztultak is, melyek szinte csak néhány falból állnak.

 

A bivonai polgármester célja, hogy a jelenlegi népességszámot a reneszánsz korira növelje. Szeretett városáért pedig bármit hajlandó megtenni, így még rendkívül kedvező adó engedményeket is nyújt, azoknak, akik hajlandók részt venni a programban és a felújítások idejére még ideiglenes tartózkodási helynek is használják a birtokba vett ingatlant.

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
Utazás

Lakberendezési szakszótár

Üzleti vacsora Budapest

Üzleti vacsorahelyszínt keres Budapesten? A helyszínválasztás rendkívül fontos, hiszen nagyon... Tovább

A tetrád színkombináció - azaz a négyes komplementer színpár jelentése

Ez a színkavalkád nagyon szépen alkalmazható minden művészeti ágban. Gyakorlatilag itt... Tovább

Tovább a lexikonra

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 2

Átlagos értékelés: 5.0