notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Mosogatógép helyes használata

hirdetes

Így használd helyesen a mosogatógépet!

VZs
hirdetes

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

Még egy gyakorlott háziasszony se biztos, hogy megfelelően használja a mosogatógépet! Most bemutatjuk neked, hogyan kell alkalmazni, hogy megkönnyítse a házimunkát és sokáig úgy mosogasson, mint újkorában!

A mosogatógép helyes használata

A mosogatógép a világ egyik legnagyszerűbb találmánya – vallja ezt minden háziasszony. Viszont mint mindent, ezt is néha ápolni kell, és megfelelően használni, hogy minél tovább segítse otthonunkban a házimunkát.

Mindenkinek más-más elképzelése van arról, hogy hogyan kell helyesen használni, ezért is vállalkozott arra Lisa Freedman, a The Kitchen magazin szerkesztője, hogy összeírja azokat a tudnivalókat, melyekkel megfelelően használjuk a mosogatógépet. Lássuk ezeket most!
 

1. Ne öblítsd el a tányérokat mielőtt berakod őket a mosogatógépbe!

 

Kifejezetten tilos elöblíteni a tányérokat, edényeket, mielőtt beleraknád a mosogatógépbe. Csak a nagyobb ételdarabokat kapard le róluk a kukába, de ezután ne öblítsd le őket. A mosószernek bele kell „kapaszkodjon” valami koszba, hogy hatékonyan tudjon tisztítani.

hirdetes

 

2. Néha a mosogatógépet is el kell mosogatni!
 

Van kifejezetten mosogatógép tisztító, amit időnként be kell helyezni a gépbe és lefuttatni vele üresen egy programot a legnagyobb hőfokon. De mielőtt elindítanád, a gép alján lévő szűrőt vedd ki és mosd át alaposan.

 

3. Nem lehet mindent elmosogatni mosatógéppel!

 

Vannak olyan edények, amikre kifejezetten rá van írva, hogy tilos betenni mosogatógépbe. Ezeket és még az éles késeket is tartsd távol a géptől, hiszen azok éle kicsorbulhat. Illetve egy éles kés előbb válik életlenné a gépi mosogatástól, így ezeket csak kézzel ajánlott tisztítani.

 

4. Fontos, hogy jól pakold meg!

 

Minden mosogatógép leírásában szerepel az a rész, hogy hogyan kell helyesen megpakolni. Érdemes elolvasni ezt, hiszen még egy gyakorlott háziasszony is talál benne majd számára új dolgokat. De általánosságban az elmondható, hogy a tányérokat, tálakat is lefelé helyezzük el benne, hogy a víz eljusson oda, ahová kell.

 

5. Viszont vannak olyan dolgok, amiket nyugodt szívvel elmosogathatsz a gépben!

 

Például mehetnek a mosogatógépbe a hűtő műanyag zöldségtároló rekeszei, de akár a porszívó alkatrészei is. Sose gondoltad volna? Pedig ezzel megkönnyíted a saját munkádat!

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
DIY Háztartás Konyha

Lakberendezési szakszótár

Napforduló

A napforduló csillagászati kifejezés, mellyel a Napnak a Föld egyenlítőjéhez való... Tovább

Lakástakarítás

Ha nincs kedved lakásod takarításával sokat bajlódni, akkor más megoldást kell találni... Tovább

Tovább a lexikonra

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 1

Átlagos értékelés: 4.0