notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért.További részletek itt!

A felsorolt dolgok közül te is mindent kimosol, elmosogatsz vagy azonnal használatba veszed? Érdemes ezeket a dolgokat az első használat előtt megtisztítani!

hirdetes

6 dolog, amit használat előtt mindenképpen moss ki

NA

Mindannyian tudjuk, hogy rendszeresen ki kell mosnunk a háztartási cikkeket, például ruhákat, edényeket és ágyneműt, de szorgalmasan mosod az új ruhadarabokat is az első használat előtt? Bármennyire is csábító a vadonatúj ruhadarabok azonnali használatba vétele, van néhány dolog, amit mindenképpen érdemes először kimosni. Bár az új tárgyak tisztának tűnhetnek, itt van 6 dolog, amit mindig ki kell mosni használat előtt!

Használat előtti mosás

Konyhai és étkező eszközök

A szakértők egyetértenek abban, hogy bármit, amit élelmiszerek elkészítésére, tálalására vagy tárolására használnak, feltétlenül el kell mosni az első használat előtt. Ide tartoznak az poharak, bögrék és újrafelhasználható vizes palackok, edények, tányérok és tálak, tárolóedények, fazekak és serpenyők, kisméretű készülékek kivehető részei (például kávéfőző kancsók, konyhai robotlapátok stb.), öntvények vastermékek és így tovább.
A gyors mosás segít abban, hogy a gyártási és csomagolási folyamatból származó port és maradék részecskéket eltávolítsák, és ne kerüljenek be az élelmiszerekbe.

Ágynemű

Tartsd ágyadat tisztán és higiénikusan és győződj meg róla, hogy az új ágyneműt használat előtt mindig mosd ki. Ezek a tételek szerepelnek a kötelező tisztítási listán, hogy biztosítsák a visszamaradt vegyszerek, szennyeződések eltávolítását, amelyeket a gyártó gyárából vagy a szállítási folyamatból fel lehet szedni.
Meglepődnél, milyen piszkos lehet egy gyári padló és ezek a baktériumok és kórokozók könnyen bekerülhetnek a vadonatúj ágyneműkbe.

hirdetes

Tisztítóeszközök

Ez ellentmondásosnak tűnhet, de igen, az első használat előtt ki kell mosni a tisztítóeszközöket, például a felmosókat, a mikroszálas törlőkendőket és még a szivacsokat is. Ennek az az oka, hogy a listán szereplő sok más elemhez hasonlóan a tisztítóeszközök is felszívhatják a port és a baktériumokat a gyártási folyamatból. 
Ügyelj arra, hogy a mikroszálas törlőkendőket a többi anyagtól elkülönítve mosd el, nehogy eltömődjön bennük a szösz és ne használj öblítőt, különben olyan réteg maradványt hagy maga után, mint amit eltávolítani próbáltál legelőször.

Törölközők

hirdetes

Bér ez a köteg vadonatúj törölköző tisztának tűnhet, mindig a legjobb, ha az első használat előtt kimosod őket, hogy eltávolítsdt a port, a részecskéket és a baktériumokat. Ez vonatkozik a fürdőlepedőkre, a kéztörlőkre és a konyharuhákra is.

Ruházat

Mind az új, mind a használt ruhákat az első viseletet ki kell mosni. Ez különösen fontos a bőrhöz közel hordott alsóneműk és sportos viseletek, például leggingsek és sportmelltartók esetében. A gyártótól a bolt polcáig vezető út mellett számos lehetséges érintkezési pont lehetséges, hogy a baktériumok és a maradványok érintkezésbe kerüljenek a ruhadarabbal, mielőtt hazaviszed.
Ráadásul, még ha újak is, soha nem tudhatod, ki próbálta fel a ruhát az üzletben, vagy vette meg és küldte vissza, mielőtt te megvásároltad. Az első mosás előtt mindig ellenőrizd a ruházati címkéken a mosási és szárítási utasításokat.

Baba cikkek

A babák rendkívül érzékenyek a körülöttük lévő világra (és arról ismertek, hogy mindent a szájukba vesznek), ezért logikus, hogy az új babafelszereléseket ki kell mosni, mielőtt bemutatnák őket a kicsinek. Gondoljunk csak a takarókra, ruhákra, cumikra, játékokra, fogókra, üvegekre és még sok másra. Egy enyhe, bababarát szappannal és meleg vízzel végzett lemosás elegendő a baktériumok és kórokozók eltávolításához. 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Lakberendezési szakszótár

Vendégház

A vendégház legtöbb esetben panziót jelent, de ha családi ház kertjében álló kis házra... Tovább

WC tisztító

Wc tisztító szert lehet kapni a boltban is, de akár házilag is el lehet készíteni. Mind a... Tovább

Tovább a lexikonra
Egészséges életmód