notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért.További részletek itt!

Hangyák a kertben - hangya elleni módszer

hirdetes

6 módszer, amivel megvédheted kerted a hangyáktól

VZS, GE.

Ha szeretnéd megvédeni kertedet vagy udvarodat a hangyáktól, a rovaroktól és más kártevőktől, akkor az alábbi zseniális tippek segíthetni fognak benne.

Hangyák a kertben - hangya elleni módszer

Amikor a hangyák nagyobb mennyiségben jelennek meg kertedben, akkor úgy tűnhet, mintha szó szerint a semmiből varázsolta volna őket oda valami gonosz erő. Nincs kínosabb annál, amikor egy baráti sütögetést a támadó hangyasereg miatt kell tördelni, mert éppen a leeső morzsákra azonnal egy egész boly rászalad! Elárulunk most neked 6 szuper módszert, amivel könnyedén védekezhetsz a hangyák ellen még a kertben is!

Ismerd az ellenséged

Több hangyafajtával is összefuthatsz kertedben és legtöbbjük sajnos komoly szerkezeti károkat képes okozni a lehető legrosszabb helyeken. A kert legfőbb ellenségei közé tartoznak a lóhangyák. A különböző hangyafajták viselkedései eltérhetnek egymástól, ezért fontos tudni, hogy melyik változattal állsz szemben. Az első lépés tehát megállapítani, hogy milyen hangyákkal van dolgod.

Takarítás

Nincs mit szépíteni: minél rendetlenebb és elhanyagoltabb a kerted, annál jobb célponttá válik a hangyák számára. A szorgos kis kolóniáknak arany életük van az ilyen környezetekben, ezzel szemben a tiszta kertek sokkal kevésbé ideálisak számukra. Ha beltéri kártevőkkel van dolgunk, akkor vízből és ecetből készített keverékkel öntözzük körbe azokat a részeket, ahová a hangyák táplálékért járnak. Ez megakadályozza majd őket, hogy élelmet csenjenek maguknak. Emellett persze fontos odafigyelni, hogy ne hagyjuk szabadon az ételmaradékot és morzsákat.

hirdetes

Készíts határvonalat

Kültéri rovarriasztóval védelmi vonalat húzhatsz fel otthonod alapjai körül. Erre a célra külön készítmények kaphatók, ezért fontos, hogy ne egyszerű rovarirtót vásárolj. Egy háztartási boltban biztosan készséggel állnak rendelkezésedre, hogy a legkorszerűbb, legjobb szert megkphasd.

hirdetes

Távolítsd el az útvonalaikat

Ha hangyákat találtál otthonod környékén, akkor biztos lehetsz benne, hogy bőven van még ott belőlük, ahonnan ezek érkeztek. A hangyák szagminták segítségével jelölik ki a táplálékhoz vezető utat, így tudatják a többiekkel, hogy hol keressék azt.

Az egy adag víz és három adag ecet arányos keveréke segíthet a hangyák összezavarásában, eltakarva a hátrahagyott szagjelzéseiket.

A probléma gyökere

Nem számít, hány hangyával végzel a különböző módszerekkel, semmi haszna a fáradozásoknak amíg a probléma forrását meg nem szünteted – pontosabban az egész kolóniát. Ha látod, hogy néhány magányos hangya éppen felfedezi otthonodat, akkor mérgezett hangyacsalival biztosíthatod, hogy a halálos fegyvert saját maguk szállítják majd haza.

A kert lekezelése

A te kerted, a te birtokod – ha egy szemtől-szembe küzdelemre vágysz, akkor biztonságos rovarsprével végig mehetsz az egész területen, ahol megjelentek a hangyák.

A fent említett módszerek alkalmazásával biztosíthatod, hogy a birtokodon letelepedett hangyák hamar megbánják ezt a döntésüket.

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Lakberendezési szakszótár

Uszadék fa

Régies, sokat megélt, víz áztatta, nap szítta, textúráját láttatni engedő fa darabok,... Tovább

Bioethanol kandalló

A bioethanol kandalló különlegessége, hogy fa helyett bioetanol a tüzelőanyaga. A bioetanol... Tovább

Tovább a lexikonra
DIY Háztartás Kert Természet