notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Hangyák a kertben - hangya elleni módszer

hirdetes

6 módszer, amivel megvédheted kerted a hangyáktól

VZS

Ha szeretnéd megvédeni kertedet vagy udvarodat a hangyáktól, a rovaroktól és más kártevőktől, akkor az alábbi zseniális tippek segíthetni fognak benne.

Hangyák a kertben - hangya elleni módszer

Amikor a hangyák nagyobb mennyiségben jelennek meg kertedben, akkor úgy tűnhet, mintha szó szerint a semmiből varázsolta volna őket oda valami gonosz erő. Nincs kínosabb annál, amikor egy baráti sütögetést a támadó hangyasereg miatt kell tördelni, mert éppen a leeső morzsákra azonnal egy egész boly rászalad! Elárulunk most neked 6 szuper módszert, amivel könnyedén védekezhetsz a hangyák ellen még a kertben is!

Ismerd az ellenséged

Több hangyafajtával is összefuthatsz kertedben és legtöbbjük sajnos komoly szerkezeti károkat képes okozni a lehető legrosszabb helyeken. A kert legfőbb ellenségei közé tartoznak a lóhangyák. A különböző hangyafajták viselkedései eltérhetnek egymástól, ezért fontos tudni, hogy melyik változattal állsz szemben. Az első lépés tehát megállapítani, hogy milyen hangyákkal van dolgod.

Takarítás

Nincs mit szépíteni: minél rendetlenebb és elhanyagoltabb a kerted, annál jobb célponttá válik a hangyák számára. A szorgos kis kolóniáknak arany életük van az ilyen környezetekben, ezzel szemben a tiszta kertek sokkal kevésbé ideálisak számukra. Ha beltéri kártevőkkel van dolgunk, akkor vízből és ecetből készített keverékkel öntözzük körbe azokat a részeket, ahová a hangyák táplálékért járnak. Ez megakadályozza majd őket, hogy élelmet csenjenek maguknak. Emellett persze fontos odafigyelni, hogy ne hagyjuk szabadon az ételmaradékot és morzsákat.

hirdetes

Lapozz egyet és ismerd meg a további zseniális módszert a hangyák távoltartásához!

Hangyák a kertben - hangya elleni módszer

Készíts határvonalat

Kültéri rovarriasztóval védelmi vonalat húzhatsz fel otthonod alapjai körül. Erre a célra külön készítmények kaphatók, ezért fontos, hogy ne egyszerű rovarirtót vásárolj. Egy háztartási boltban biztosan készséggel állnak rendelkezésedre, hogy a legkorszerűbb, legjobb szert megkphasd.

Távolítsd el az útvonalaikat

Ha hangyákat találtál otthonod környékén, akkor biztos lehetsz benne, hogy bőven van még ott belőlük, ahonnan ezek érkeztek. A hangyák szagminták segítségével jelölik ki a táplálékhoz vezető utat, így tudatják a többiekkel, hogy hol keressék azt.

hirdetes

Az egy adag víz és három adag ecet arányos keveréke segíthet a hangyák összezavarásában, eltakarva a hátrahagyott szagjelzéseiket.

Lapozz egyet és ismerd meg a további zseniális módszert a hangyák távoltartásához!

Hangyák a kertben - hangya elleni módszer

A probléma gyökere

Nem számít, hány hangyával végzel a különböző módszerekkel, semmi haszna a fáradozásoknak amíg a probléma forrását meg nem szünteted – pontosabban az egész kolóniát. Ha látod, hogy néhány magányos hangya éppen felfedezi otthonodat, akkor mérgezett hangyacsalival biztosíthatod, hogy a halálos fegyvert saját maguk szállítják majd haza.

A kert lekezelése

A te kerted, a te birtokod – ha egy szemtől-szembe küzdelemre vágysz, akkor biztonságos rovarsprével végig mehetsz az egész területen, ahol megjelentek a hangyák.

A fent említett módszerek alkalmazásával biztosíthatod, hogy a birtokodon letelepedett hangyák hamar megbánják ezt a döntésüket.

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Lakberendezési szakszótár

Takarító Budapest

Takarító Budapest bármely kerületében, ha nincs időnk a... Tovább

Takarítás

Takarítás A takarítás teljes spektrumát lefedjük! Csapatunk megbízható és profi,... Tovább

Tovább a lexikonra
DIY Háztartás Kert Természet