notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért.További részletek itt!

Így rendserezed a hálószobádat megfelelően: ezeket a holmikat dobd ki a hálószobádból egy rendszerezetebb tér érdekében!

hirdetes

Ezektől a dolgoktól kell megszabadulnod a hálószobádból egy szakértő szerint

NA

Hálószobádnak pihenőhelynek kell lennie egy hosszú nap után. Hozz létre egy hangulatos menedéket nyugtató festékszínekkel, kényelmes ágyneművel és párnákkal, valamint megfelelő világítással. Ha a teret a megfelelő tervezési döntések ellenére is rendezetlennek érzed, akkor előfordulhat, hogy felesleges dolgokat tárolsz a szobában. Egy szakérti szerint a következő elemeket helyezd át, hogy a hálószobádban visszaálljon a béke és a menedék állapota.

Hálószoba rendszerezése

1. "A szék"

Az üres szék egy gyakori hálószoba rendetlenség mágnes, amely néha elkerülhetetlennek tűnik. Ha van egy bútordarabod, amely összegyűjti a ruhákat, amelyek túl tiszták a szennyeskosárba, de nem elég tiszták ahhoz, hogy visszakerüljenek a vállfára, akkor „székszekrény” helyzet van a te szobádban is. Ha meg tudsz válni a széktől, adj hozzá egy inaspálcát a szekrényajtó hátuljához, és ezen akassz fel bármit, ami a két szakasz között van. Ha valóban meg akarod tartani a széket, kötelezd magadat arra, hogy rendszeresen (legalább hetente egyszer-kétszer) leszeded róla a ruhákat, hogy ne keletkezzen egy elsöprő kupac.

2. Kényelmetlen ágynemű

Ha a párnáid megereszkednek, vagy a lepedők rendetlenül állnak mindig, akkor ideje frissíteni az ágyneműt. Fontold meg a régi párnák és ágynemű eladományozását, vagy érdeklődj a helyi állatmenhelyen, hogy milyen típusú ágyneműt használnak, hátha oda tudod adni őket. Sok adományozó központ elfogad díszpárnákat és takarókat, de előbb egyeztess velük. Kerüld el a kísértést, hogy "jól lesz az még" és nem tudsz megválni tőlük. Valószínű, hogy nem fogod használni, és értékes tárolóhelyet foglalnak el.

hirdetes

3. Ruházat

Menj át a szekrényen és a komódon, és vegyél ki mindent, ami már nem fér el, vagy éppen nem viseled. Annak ellenére, hogy ezeket a tárgyakat gyakran a szekrényajtó mögé vagy egy fiókba rejtik, a rendetlenség tudata megakadályozhatja, hogy valóban ellazulj a szobában. Egy rendezett szekrény pedig helyet ad más tárgyaknak. Adományozz, amit csak tudsz, és nyiss teret, hogy végül olyan új tárgyakat tarthass, amelyeket igazán szeretsz és viselni fogsz.

4. Cipők és kiegészítők

hirdetes

Ismételd meg ezt a folyamatot minden cipővel, táskával, sapkával, övvel és kiegészítővel, amelyet a hálószobában tartasz. Ha túlcsorduló cipőtartód van fontold meg a cipők tárolásának alternatív módjait. Tedd rendbe ékszerfiókodat, és találj kreatívabb módot a kalapok, sapkák rendszerezésére, miközben elérhetővé is teszed őket.

5. Csecsebecsék

Még akkor is, ha szekrényben vagy polcon vannak elrendezve, a csecsebecsék csúszós pályát jelentenek a rendetlenség terén. Gyorsan összeadódnak, és a terek zsúfoltnak és rendetlennek tűnnek. Kerüld el a rendetlenséget úgy, hogy stratégiailag elhelyezel egy vagy két értelmes darabot a szobában, a többit pedig máshol tárolod. Ideális esetben egy emlékdobozban, amely biztonságban és pormentesen tartja őket.

6. Papírok sokasága

A rengeteg, különféle papír elég stresszt okoz egy otthoni irodában. Hacsak nem feltétlenül a hálószobából kell dolgoznod, távolíts el minden papírt a térből. Aprítsd fel, dobd ki vagy hasznosítsd újra, amit csak tudsz, és keress másik otthont a megőrzendő dolgoknak. Ha a hálószoba az egyetlen hely a házban, ahol dolgozni tudsz, akkor íróasztalt is elhelyezhetsz, illetve hozz létre egy irattári rendszert a papírok, dokumentumok és teendők elrejtésére a munkaidőn kívül.
 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Lakberendezési szakszótár

Festés utáni takarítás

A festési és mázolási munkálatok után rengeteg szennyeződés marad a helyiségekben, melyeket... Tovább

Napforduló

A napforduló csillagászati kifejezés, mellyel a Napnak a Föld egyenlítőjéhez való... Tovább

Tovább a lexikonra
Hálószoba