notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Hálószobából alakítsd ki a nyugalom szigetét

hirdetes

Hogyan alakíts ki egy nyugalmi paradicsomot a hálószobából? Szakértőnk segít!

VZS

Fontos, hogy hálószobánkban kellőképpen el tudjunk lazulni, ki tudjuk pihenni a fáradalmakat. Szakértőnk segít neked, hogy hogyan alakíthatod ki hálószobádból a nyugalom szigetét!

Hogyan legyen a hálószoba a nyugalom szigete? Szakértőnk segít!

Nyilván mindenki szeret nyugodtan, csendben aludni, ehhez hozzájárulhatunk egy-két lakberendezési fortéllyal is. 
Először is álljunk meg a hálószoba ajtajában, és nézzünk be. Mit látunk? Közvetlenül az ágyat látjuk először? Vagy a gardrób kerül a látóterünkbe? Esetleg a ruhákkal teli fotelon akad meg a szemünk?


A nyugodt alváshoz fontos, hogy az ágyunk egy viszonylag elszeparált, a közlekedési útvonaltól jobbra vagy balra eső helyen legyen. A közlekedési útvonalról még később lesz szó, most csak annyit róla, hogy például ne kelljen felmásznom az ágyra, ha ki akarom nyitni az ablakot. Nem célszerű az sem, hogy közvetlenül az ajtó elé tegyük az ágyat, mert ha valaki belép, egyből az alvó embert látja meg, ez pedig zavarja a nyugodt alvást. Legjobb az ajtó mögötti falra, vagy legalább az ajtótól legtávolabb lévő falhoz tenni az ágyat. A szoba közepén sem tudunk jól aludni, bár mostanában divatos lett, – főleg a nagy hálószobákban – hogy a faltól 1-2 méterre helyezik el az ágyat. 

hirdetes
 

  Gyurkóné Edit

  Lakberendezési tanácsadó

  Álmaim Otthona Online Tanácsadó

hirdetes

  Ha kérdésed van, tedd fel itt: Álmaim Otthona Online Tanácsadás

Hogyan legyen a hálószoba a nyugalom szigete? Szakértőnk segít!

A hálószobába nem kell TV, és semmi képen ne legyen itt a dolgozó sarok vagy íróasztal, ahol rendszeresen dolgozunk. Már maga a látvány is a munka gondolatára ösztönzi az embert, így nem a pihenésre koncentrálunk.

A hálószoba színe legyen meleg, barátságos, a harsány, kiabáló színek nem ide valók. Kell viszont néhány apróság – például kaspó vagy díszpárna – ami képviselheti a kiegészítő színt a szobában, ezáltal nem lesz semmitmondó, jelentéktelen hatású a berendezés. Mint mindig, a mértékletesség itt is fontos szerepet kap, ne vibráljon a szoba a különböző formáktól és színektől.

Itt egy példa a nyugodt, kiegyensúlyozott, barátságos hálószobára, illetve ennek az ellenkezőjére, ahol én biztos nem tudnám álomra hajtani a fejem!

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Lakberendezési szakszótár

Recept

A recept szót a gasztronómiában konkrét ételek, italok elkészítésének és gyakran... Tovább

Napforduló

A napforduló csillagászati kifejezés, mellyel a Napnak a Föld egyenlítőjéhez való... Tovább

Tovább a lexikonra
Hálószoba Lakásbemutatók Lakberendezési ötletek