notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

A tökéletes alvás titka a tökéletes hálószoba: hálószoba berendezési tippek

hirdetes

Íme a tökéletes hálószoba, a tökéletes alváshoz

VN

Sokan szeretik csinosítani lakásukat, a különböző szobák elrendezéseit variálni, nekik tetszőre átalakítani, hogy jól érezzék benne magukat. A hálószoba elrendezésénél azonban nem csak azt kell figyelembe venni, hogy hogy hangulatos, hiszen ennek a helyiségnek nagyon fontos funkciója van. A tökéletes alváshoz egyáltalán nem mindegy, hogy hogyan rendezed el a hálószobádat! Mutatjuk mikre kell figyelned!

Így rendezd be a hálószobádat, hogy jól és nyugodtan aludj

Ne zsúfold tele a hálószobádat!

Az első és legfontosabb, hogy ne halmozd tele. A hálószoba legyen csakis hálószoba! Ne itt alakíts ki dolgozósarkot, és jobb, ha a tv-t sem ide teszed. Ha jól szeretnél aludni, akkor az kell, hogy legyen egy olyan pont a lakásban, ami csakis az alvás színtere, és mi is lenne erre tökéletesebb, mint a hálószoba.  Az ágy és az éjjeliszekrény elég bútor lehet, persze vihetsz be komódot is, vagy egy fotelt, csak arra vigyázz, hogy ne vidd túlzásba!

Az egy elhelyezése nagyon fontos

Egyértelmű, hogy a hálószobában az ágy a legfontosabb, jogosan merül fel tehát a kérdés, hogy hova helyezd el. Az a legideálisabb, ha úgy alakítod ki, hogy körbe tudd járni az ágyat mindkét oldalról. Így éjjeliszekrényeket is helyezhetsz el az ágy mellé, ami valljuk be elég praktikus, ide tudod rakni az olvasólámpát, a könyvet, amit olvasol elalvás előtt, zsebkendőt, egy pohár vizet, és bármi egyebet, amire szükséged lehet. Az ágy fejlécét egy olyan falra ajánlott elfejezni, ami nyugodt, és nem hideg. Mit jelent ez? Ne legyen külső fal, ahol télen jöhet be a hideg, és ne legyen ablak se a falon, de lehetőleg fűtőtest se!

hirdetes

A hálószobai fények is nagyon fontosak

Ha már az ágy megfelelő helyre került, akkor a következő dolog, amiről gondoskodni kell az a fények, illetve a sötétítés. Igazán jót aludni csak sötétben lehet, minden zavaró fény nélkül, legyen ez az alakon besütő hold fénye, esetleg kültéri lámpa, vagy a nappaliból beszűrődő fény. Ezért ügyelni kell a sötétítésre, használhatsz redőnyt, sötétítőt, spalettát, de hővédő fóliát is. Sőt a textíliák még stílusosan is mutatnak, válassz a hálószoba falaihoz illő színt, ha IDE kattintasz, adunk néhány szín ötletet, amik nagyon jól mutatnak! A legjobb, ha északi, északkeleti tájolású helyiséget választasz hálószobának, azért ez a legideálisabb, mert így nem fogja a déli napsütés nagyon felmelegíteni nyaranta.

hirdetes

Mesterséges fényre is szükség lehet

De amennyire fontos a sötétítés, annyira fontos az is, hogy meg legyen oldva a világítás is. Gondolni kell a lámpák és konnektorok megfelelő elhelyezésére is. Először is kell egy mennyezeti lámpa, ami általánosságban fénnyel tölti meg a hálószobát. E mellett szükség lehet egy-egy olvasólámpára, manapság már lehet olyanokat kapni, amik irányított fényt adnak, így az ágy másik felében lévőt nem zavarja. Érdemes konnektort is helyezni az éjjeliszekrény fölé nemcsak az olvasólámpa miatt, de telefontöltés céljából is. De gondolj arra is, hogy a lámpákat kényelmesen le és fel tudd kapcsolni az ágyból!
 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Lakberendezési szakszótár

Kanapé

Kárpitozott fekvő- és ülőbútor, aminek rendszerint van támlája. Tovább

Kerti dekoráció

Minden olyan dekoráció, mellyel növeljük kertünk fényét, szépítjük udvarunkat. Ezek... Tovább

Tovább a lexikonra
Hálószoba Lakberendezési ötletek