notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Halálos veszély háztartásodban!

hirdetes

Az otthon veszélyei - Légy figyelmes!

Piszter Henriett
hirdetes

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

Az 5 Legveszélyesebb eszköz otthon. Temérdek olyan eszközt használunk, amik balesetet okozhatnak, vagy ami még ennél is rosszabb: halált! Ezek körülvesznek minket a hétköznapokban, ezért sokszor már eszünkbe sem jut, hogy valójában halálosan veszélyesek! Lapozd át és figyelj fokozottabban Te is otthonod biztonságára!

Veszély otthonodban - Amikre fokozottan oda kell figyelned!

A leggyakoribb, akár halálos kimenetelű baleseteket a tűz okozza. Elég hozzá egy kissé elöregedett hosszbbító, ami zárlatot okoz. Ilyen balesetet okozhatnak régebbi elektromos készülékek is, mint pl Tv, hűtőszekrény, mosógép stb. Úgy tudsz védekezni ellene, hogy biztonsági kapcsolóval ellátott hosszabbítót veszel. Ez kisülést okoz és tönkremegy, viszont minden mást megóv. Ha elmész otthonról több napra, kapcsold le inkább a főbiztosítékot, hogy megóvd otthonod! Sok ház égett már le ilyen problémák miatt és jobb esetben csak anyagi kár keletkezett, rosszabb esetben emberéletet követelt!

Veszély otthonodban - Amikre fokozottan oda kell figyelned!

A második a nedves padló. Igazából a lakás bármelyik helyiségében problémát okozhat, így aztán fontos odafigyelni, hogy lehetőleg egyszerre mossunk fel mindenhol és kereszthuzattal meggyorsíthetjuk a száradást. Fürdés után pedig azonnal töröljük fel a kifolyt vizet, nehogy elfelejtvén rosszul lépjünk rá! Legjobb bekészíteni a felmosót, hogy azonnal eltakaríthassuk  a vizet a padlóról, amint végeztünk.

hirdetes
Veszély otthonodban - Amikre fokozottan oda kell figyelned!

Ma már nagyon elterjedt, hogy a kádban nem olvas az ember, hanem laptopozik. Sok ember halt már meg így, főleg fiatalok, mert egy rossz mozdulattól a töltő vége belelógott a vízbe és megrázta az áram! Semmiképp se legyen töltőre téve a laptop, ha kádban használod, de a legjobb ha a kádban inkább relaxálsz és nem a villogó laptopot nézed. Nehogy a pillanat hevében mégis töltőre tedd és megtörténjen a baj! Ugyanígy hajszárító, kávéfőző, vagy bármilyen más elektronikus eszköz takarítás közben megrázhat, ha nedves kézzel nyúlsz hozzá! Légy nagyon körültekintő!

Veszély otthonodban - Amikre fokozottan oda kell figyelned!

Az egyik leggyakoribb balesetek okozói a kések. Halálos kimenetelben nem, viszont kisebb-nagyobb sérülésekért ők a leggyakrabban a felelősek. Vágás közben, mosogításkor, mosogatógépbe pakoláskor és amikor kiveszed. Ha gyerkőc van otthon, akkor fokozottan figyelj, hogy magasban legyenk, vagy zárt fiókban elzárva. Ha pedig vendéged lesz, aki hozza a kisgyereket, akkor készülj rá, nehogy egy váratlan helyzetben megtalálja és megvágja magát!

hirdetes
Veszély otthonodban - Amikre fokozottan oda kell figyelned!

Abból is lehet baj, ha csak egy kis kertészkedésre adod a fejed és óvatlan vagy! Ellenőrizd mindig a gépet, amivel nyírod a füvet, hogy minden a helyén van-e! Végy fel egy áttetsző szemüveget nehogy a szemedbe szórja a kés a füvet egy mozdulatnál. Inkább haladja lassabban, de biztonsággal a fűnyírással, hogy végezetül a fű is csodás legyen és Te pedig ép!

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
Háztartás

Lakberendezési szakszótár

Lakástakarítás

Ha nincs kedved lakásod takarításával sokat bajlódni, akkor más megoldást kell találni... Tovább

Karácsonyi ajándékutalvány

Egy karácsonyi ajándékutalvány remek ajándék lehet a fa alá, hiszen ebben az eseteben igazi... Tovább

Tovább a lexikonra
hirdetes

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 112

Átlagos értékelés: 4.7