notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért.További részletek itt!

Hála gyakorlatok

hirdetes

Szeptember 21. a hála világnapja: így gyakorold a hálát mindennap!

NA

A hála egy nagyszerű dolog, megnyithat kapukat bennünk, melyek egy jobb élet felé terelhetnek minket. Ez a világnap arra ösztönöz bennünket, hogy gyakoroljuk, hogyan kell hálásnak lenni, és pozitívabban látni a világot. Mutatunk néhány tippet, melyek segítenek a hálában!

Hála világnapja

„Meg kell tanulnunk vágyakozni azután, ami a miénk.” (Simone Weil)

Az ember leginkább panaszkodni tud. Kevés a fizetése, rossz az időjárás, elromlott a kocsi, sok a gond a gyerekekkel vagy a háztartással. Ha egy picit megpróbálnánk a nézőpontunkat kicsit megfordítani és más szögből figyelni ezeket a gondokat, hirtelen nem is lennének akkorák és máshogy is reagálnánk le. A hála nagyon egyszerűnek tűnik, de higgyétek el, ha meg tanulunk hálásnak lenni akár a reggeli kávénkért, vagy egy sétáért az erdőben, az életünk is apránként megváltozhat.

A hála jótékonyan hat a testünkre is:
•    növeli a fehérvérsejtek számát és erősíti az immunrendszert
•    csökkenti a stressz szintet
•    csökkenti a vérnyomást

hirdetes

A hálagyakorlat – több fajta is létezik

 

Leírt gondolatok

 

Vegyél elő egy papírt, és írj fel 1-10-ig számokat egymás alá, majd kezdd el írni a számok mellé, ami eszedbe jut, hogy hálás lehet. Az egészséged, a családod, az utazásaid, a házad, autód, a kitartásod, akármi. Ahogy végig nézel a listádon, még jobban tudatosítsd magadba a hála érzését és azt, hogy szerencsés vagy, hogy ezek neked megadatnak. Ezt akár hálanapló formájában is csinálhatod, és ezzel kezdheted vagy zárhatod a napjaid.

Hála befőtt

hirdetes

 

A lényege ugyanaz, mint az előzőnek, itt csak annyiban más, hogy a dolgokat, amiért hálás vagy, cetlikre írod le, amiket bedobsz egy befőttes üvegbe. Rosszabb napjaidon csak kihúzol egyet, hangosan felolvasod és hagyod, hogy átjárjon a hála, a stressz pedig távozzon.

Hálával bevonzott dolgok

 

Reggel kinyitod a szemed, és hálával gondolsz már akkor az előtted álló napra. Furcsának tűnik? Hidd el nem az. Gondolj magadban arra, hogy hálás vagy, hogy könnyű napod lesz és minden jól alakul majd a megbeszélésen. Hálás vagy, hogy korábban végzel picit. Vegyél sorba dolgokat, és mondj előre hálát, ezzel is bevonzva őket.


Lefekvés előtti hála

 

Mielőtt becsuknád a szemed az ágyban, köszönj meg három dolgot magadban, amiért hálás vagy, hogy aznap megtörtént. Akár gyerekekkel is meg lehet beszélni, ők miért hálásak aznap. 

Bármelyik gyakorlatot is választod, a lényeg: legyünk hálásak, és ne csak ezen a világnapon!

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Lakberendezési szakszótár

Baldachin

A baldachin eredetileg díszmennyezetet, dekoratív sátortetőt, vagy gazdagon díszített... Tovább

Mészkő

A mészkő színe   A mészkő színe anyagi összetételétől függően nagyon... Tovább

Tovább a lexikonra
Egészséges életmód Feng Shui