notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért.További részletek itt!

A takarítást általában egy hosszú és fáradtságos munkaként fogjuk fel, pedig ha minden nap csak egy kis időt (úgy körülbelül 15 percet) szentelünk a rendrakásra és apróbb takarításokra, a hét végére sokkal kevesebb marad! Takarítási tippek

hirdetes

Gyors és hatékony takarítási tippek az egész lakásba

Király Réka, GE.

A takarítást általában egy hosszú és fáradtságos munkaként fogjuk fel, pedig ha minden nap csak egy kis időt (úgy körülbelül 15 percet) szentelünk a rendrakásra és apróbb takarításokra, a hét végére sokkal kevesebb marad!

A takarítást

Takarítási tippek – portalanítás


Személy szerint nekem nem tartozik a kedvenceim közé a portalanítás – és gondolom, ezzel nem csak egyedül vagyok. Akármennyire is tisztán tartjuk a lakásunkat, a por valahogy mindig „előjön”. De mit lehet ez ellen tenni? Nos, jó megoldás, ha 2-3 naponta letörlöd a port azokon a felületeken, amelyek leginkább szem előtt vannak, mint például a dohányzóasztal, íróasztal, polcok stb. Húzz egy régi, nedves zoknit a kezedre – ez egyszerűbb és mókásabb is!


Takarítási tippek – padló


Akinek parketta, csempe vagy linóleum borítja többnyire a lakását, könnyű dolga van, hiszen a söprés kevés időt vesz igénybe, tehát el lehet végezni minden nap. Felmosni egy héten egyszer-kétszer ajánlatos, attól függően is persze, hogy vannak-e gyerkőcök.
Akinek szőnyege is van, ott is ajánlatos heti egyszer-kétszer felporszívózni, hiszen a szőnyegen még több por tud lerakódni, illetve nyáron, ha van rá lehetőség, takarítógéppel, vizesen is áttisztítani ajánlatos!

hirdetes


Takarítási tippek – részletek


Az ördög a részletekben rejlik –tartja a mondás, és igaz is, hiszen gondoljunk csak bele, milyen kellemetlen egy vendég előtt leszedni a pókot a falról (és ez csak egy példa). A pókhálózás, a csempék, lambériák tisztán tartása legyen ugyan olyan fontos feladat, mint a többi!


Takarítási tippek – üvegek, tükrök


Ne hagyd piszkosan az ablakokat sem! Ha van rá mód, inkább töröld át havonta őket, hogy ne lepje el a kosz – ugyanígy a tükröket is. A tükröket hetente legalább egyszer érdemes áttörölni!


hirdetes
Takarítási tippek – rendrakás


A rendrakás legyen minden napi feladat, hogy ne a zűrzavar uralja otthonunkat! És itt nem csak a piszkos ruhákra gondolok, hanem például a mosogatásra, az apróbb tárgyak helyén tartására, a vasalásra és egyéb kisebb-nagyobb dolgokra, melyeket, ha rendszeresen betartunk, hétvégén kevesebb lesz a dolgunk! Akár a konyhában, akár a nappaliban vagy folyosón, alakíts ki mindennek tárolókat, hogy rendezettebb legyen a lakás! Ráadásul egy rendezett lakásban ébredni vagy hazaérkezni sokkal kellemesebb, mint egy rendetlen, kuplerájos helyre.


Ha betartod ezeket a tanácsokat, sokkal kevesebb munka marad a hétvégére. És persze nem kell mindent minden nap megcsinálni – egyik nap porszívózás, másik nap mosás és máris sokkal kevesebb marad a végére!

Takarítócég budapest

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Lakberendezési szakszótár

Klasszikus stílus

A klasszikus szó jelentése: tökéletes alkotás. Az antik bútorok maradandóságát,... Tovább

Helytakarékos

A helytakarékos ötletek divatjukat élik, mert sokkal több embernek van kis lakása, ahol persze... Tovább

Tovább a lexikonra