notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért.További részletek itt!

Érdekelnek a gyönyörű angol kertek?

hirdetes

Gyönyörű angol kertek - 2. rész.

Kerekes Orsolya

Érdekelnek a gyönyörű angol kertek? Tetszik a vad elrendezésük, mely egyedülálló és romantikus? Pillants be újabb 5 mesés kertbe, melyeket ezen a héten hoztunk el Neked.

Gyönyörű angol kertek 2.

Az első részt ide kattintva olvashatod el: Gyönyörű angol kertek - 1. rész

 

Batsford Arboretum

Ez a jól ismert arborétum több, mint 220.000 négyzetméteren fekszik Cotswolds szép vidékén. 1500-nál is több fa található a területen, a világ minden egyes részéről. Az ösvények sok különböző helyen vezetnek körbe az arborétumban. Csodálatos színek borítják a területet egész évben, télen hóvirágok, melyeket tavasszal nárciszok követnek. A cseresznyéket és magnóliákat pedig mindenkinek látnia kell. Nyáron láthatóak a bambuszok, szép bronz szobrok és a víz menti növények. Ősszel a színek még élénkebbek lesznek. Minimum 2 órát érdemes eltölteni itt. Sok szép kert található még a közelben és a szomszédban pedig megnézhetik a ragadozó madarakat, légi bemutatókkal. Januárban szoktak rendezni egy nagyobb volumenű hóvirág kiállítást.

Gyönyörű angol kertek 2.

Knoll Gardens and Norsery

Mindegy, hogy milyen évszak van, mindig vizuális élvezetben részesít a Knoll Garden. Anglia vezető műfű specialistája. A 16.000 négyzetméteres kert jellegzetessége a káprázatos virágai, a ritka és különleges fagyűjteménye és a világ minden részéről betelepített bokrai. A tavasz meghozza a mák vibráló színeit, mely kitűnik a friss zöld fűből, mikor újraéled a kert. Az ősz a csúcsszezon a füveknek és a lombhullató növények számára, ilyenkor pompás színekben tündököl az egész kert.

Gyönyörű angol kertek 2.

The Courts Garden

Ez egy fantasztikus kert, a legjobb Wiltshire-ben. Eredetileg 1900 és 1921 között hozták létre, mostanra már felfrissítették, szuper dolgokkal ültették tele és rendkívül jól karbantartott. Egy kezelhető, több, mint 28.000 négyzetméteren található műkertészet, sövények, medencék és növények tökéletes harmóniában. A kert különböző részekre van felosztva, melyek nem túlzottan határozottak, de elvezetnek egyik helyről a másikra. Meglepetésekkel teli, hiszen nem tudhatod, hogy mi vár rád, mikor befordulsz a sarkon.

Gyönyörű angol kertek 2.

Compton Acres

Ez a kert 40.000 négyzetméteren terül el, gyönyörű kilátással a kikötőre és a hegyekre. Több különböző kertrészből áll; olasz kert dísztóval, melyben látványos vizililiokok csalogatják a látogatókat. Ennek a kertnek van az egyik legnagyobb sziklakertje Angliába. A pompás japán kert is ide tartozik, nádfedeles templomával és koi pontyos tavacskájával. A másik jellegzetesség a Pálma Palota és a spanyol vízkert. Nem régen lett restaurálva a kert, úgyhogy érdemes meglátogatni. A változó évszakokban még érdemesebb ide ellátogatni.

Gyönyörű angol kertek 2.

Cranborne Manor

Ez az elbűvölő kert egy ősi Crandorne-i uradalmi kastélyt vesz körül, Dorset vidékén. Biztosan az egyik legszebb kert Dorset-ben. Ahogy a ház fele közeledsz a kert közepe felől, látsz egy szép fasort, ami annak idején a kastély bejáratát képezte. A kastély előtti udvaron található egy csodás acél vizililiom szobor. Oldalt bemehetsz a fallal körülvett kertbe. A másik oldalon találsz egy elbűvölő rózsakertet, távolabb pedig egy zöldségeskertet. A ház mögött van az ún. Fehér Kert, ami nagyon hasonlít a 19. századi állapotára. Sok érdekességet találsz még a Napóra kertben, gyógynövényes kertben és a kis fűszernövényes kertben. Ez a kert több éven keresztül alakult ki, minden generáció hozzáadott egy kicsit.

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Lakberendezési szakszótár

Tiszta terek takarítása

Ha tiszta terek takarítására van szükséged, alaposan nézz utána a felhasználandó anyagoknak... Tovább

Helytakarékos

A helytakarékos ötletek divatjukat élik, mert sokkal több embernek van kis lakása, ahol persze... Tovább

Tovább a lexikonra
Kert