notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért.További részletek itt!

Gyönyörű angol kertek - Vadregényesek, romantikusak, igazi álmodozóknak valók. Nem szabályosak, hanem inkább a kalandozni vágyók számára ideálisak

hirdetes

Gyönyörű angol kertek - 1. rész

Kerekes Orsolya

Anglia legszebb kertjei közül mutatunk be most néhányat, melyek a tél közeledtével is csodálatosan szépek. Az angol kertek egészen mások, mint amilyeneket itthon megszokhattunk. Vadregényesek, romantikusak, igazi álmodozóknak valók. Nem szabályosak, hanem inkább a kalandozni vágyók számára ideálisak. Sorozatunkban még több gyönyörű angol kertet mutatunk be hétről hétre.

Nem szabályosak, hanem inkább a kalandozni vágyók számára ideálisak

Westonbirt Arboretum

Ez a nemzetközi arborétum a világ legkiválóbb arborétumainak egyike. Több, mint 18.000 növény a világ minden részéből megtalálható itt, 1829-től napjainkig ültetnek növényeket az arborétumba.
 
Az arborétum 2 területen fekszik, 27 kilométer útjelző sávval. A hivatalos arborétum tele van rhododendron-al és magnóliával. A hatalmas fák, tavasszal és ősszel csodálatos színkavalkádot alkotva nyűgözik le a látogatókat. A másik területét Selyem Erdőnek hívják, ami sokkal hétköznapibb, de itt is rengeteg fa található. Tavasszal a Selyem Erdő megtelik töménytelen mennyiségű harangvirággal, amit a fák virágzása követ. Nyáron a fák közötti hűvös friss levegő nagyon jó. Talán még jobb is itt lenni a nagy melegben, mint a tengernél. Westonbirt híres a fenséges színárnyalatairól (október, november), melyeket muszáj látni! Az egész terület körbejárásához szükség lesz egy egész napra, ne siess. Ülj le a hatalmas fák tövébe piknikezni vagy látogass el a kiváló éttermek egyikébe.
Nem szabályosak, hanem inkább a kalandozni vágyók számára ideálisak

Mapperton Gardens

A völgykertek Mappertonban a 3 történelmi korszakot tükröznek. A leggyönyörűbb vidéken fekszenek, elrejtve. A fölsőbb szinten, a házhoz közel fekvő kert, melyet Ethel Labouchere itáliai stílus szerint rendezett el a férje emlékére az 1920-as években, barlangkövekkel, dísz madarakkal és állatokkal kiegészítve egy szép kúttal a közepén. A fal és a ház alatt egy 17. századi halas tavacska található. Hátul egy romantikus ösvény vezet végig a kerten, mely minden évszakban szép, főleg tavasszal.
Nem szabályosak, hanem inkább a kalandozni vágyók számára ideálisak

Sezincote House Gardens

Ez a kert egy indiai jellegű házat vesz körül, ami 1810-ben épült, kissé a brightoni Dómra emlékeztet. Az indiai hatás a kerten és az úton is meglátszik, a kertben szoborbikákkal. A víz jellegzetessége megfigyelhető a templom összetételében. A szabályszerű kert a ház oldalán terül el, elefánt szobrokkal díszítve. Menjünk fel a dombra, ahol vadvirág mező fogad minket. A fák között találhatók bükkök, cédrusok, hársok és tiszafák sok különös cserjével együtt. A hely elég csendes és a zsúfoltságtól távol van. Szánj rá időt, hogy körbejárd a kertet és a házat is, ami nagyon szuper.
Nem szabályosak, hanem inkább a kalandozni vágyók számára ideálisak

West Dean Gardens

Ez a kert egy gyönyörűséges völgyben fekszik egy pompás vidékén. Egy hatalmas ház körül terül el a kert, ami mára már egyetemként működik. A több, mint 91 méter hosszú, fedett lugas szépen „fel van öltöztetve” virágokkal, rózsákkal, liliomokkal, orgonával. A végén kilátó, a közepén pedig egy tavacska található. Van egy csinos süllyesztett kert része is, liliomokkal teli tavacskával és az ország legjobb fallal körülvett konyhakertjeinek egyike itt található, amiben virágok és zöldségek is helyet kaptak. Évente több alkalommal is érdemes meglátogatni, hiszen az év minden szakjában más és más élménnyel gazdagodhatunk itt.
Nem szabályosak, hanem inkább a kalandozni vágyók számára ideálisak

RHS Rosemoor

Gyere és nézd meg ezt a varázslatos  kertet, ami a gyönyörű Torridge völgyben fekszik. Akármelyik szezon is van, Rosemoor egy egyedülálló hely, ahova az emberek időről időre visszatérnek. Az egyszerű kerttől a rózsakerten (több, mint 2.000 rózsa), gyümölcs- és zöldségkerten, arborétumon át a lápos kertig minden megtalálható, mindenki megtalálja a kedvencét. A Rosemoor több, min 80 izgalmas eseménnyel várja a vendégeit egész évben. Séták, demonstrációk, gyerek barkácsolás, családi események, zenés és drámai előadások és még sok más! A Nyugati part egyik legjobb kertje, melyet kár lenne kihagyni, hiszen egész éven át mindig van mit látni.
hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Lakberendezési szakszótár

Enteriőr

Az enteriőr jelentése: építmények belső tere, helyisége és annak berendezései.... Tovább

Loft lakás

A loft, mint ingatlantrend az 1970-es években, Angliából indult ki. Ekkoriban a nagy... Tovább

Tovább a lexikonra
Kert