notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Ezért tegyél gyapjúgombolyagot a mosógépbe minden alkalommal!

hirdetes

Ezért tegyél gyapjúgombolyagot a mosógépbe minden alkalommal!

A mosógéppel történő mosás annyira egyszerű, hogy egy gyerek is el tudja végezni, de minden háziasszonynak meg van a saját kis trükkje a mosáshoz.

Ezért tegyél gyapjúgombolyagot a mosógépbe minden alkalommal!

A tapasztalt háziasszonyok tesznek a mosógépbe a kimosandó ruhák közé néhány gyapjúgombolyagot és ezzel sok problémát megoldanak. Ha gyapjúgombolyagot használunk mosás közben, akkor nem kell öblítőt használnunk, mert a gombolyag puhítja és illatosítja a ruhát. A gyapjúgombolyagoknak antisztatikus hatásuk is van, ezért is nagyon hasznosak. Gyapjúgombolyagot vásárolhatunk vagy készíthetünk mi magunk is. 

A gyapjúgombolyag készítése

Bontsunk el egy gyapjúpulóvert, amelyet már nem használunk. Ahhoz, hogy gombolyagot készítsünk, a gyapjúszálat 20-szor át kell tekernünk a négy ujjunkon. Vegyük le a gombolyagot az ujjainkról és folytassuk a feltekerést másik irányba, ugyanúgy 20-szor. Mindig változtassuk az irányt miközben a gyapjúszálból gombolyagot készítünk.

hirdetes

A következő lépés – tegyük az elkészített gombolyagokat egy harisnyába. 

Egy mosáshoz 3 – 4 gombolyagot kell használnunk, tegyük őket egy harisnyába és minden gombolyag alatt rögzítsük a harisnyát cérnával úgy, hogy egyik gombolyag a másik után legyen elhelyezve. Ahhoz, hogy a ruhák jóillatúak legyenek mosás után, csepegtessünk mindegyik gombolyagra egy kis illóolajat és majd csak ezután rögzítsük őket a harisnyába. Az eredmény mosás után sokkal jobb lesz, mint amikor öblítőt használunk.

Forrás

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Lakberendezési szakszótár

Cukorbetegség

 A cukorbetegség (diabetes mellitus vagy "diabétesz", magyarul "mézédes... Tovább

Kanapé

Kárpitozott fekvő- és ülőbútor, aminek rendszerint van támlája. Tovább

Tovább a lexikonra
DIY