notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért.További részletek itt!

Gustav Klimt, osztrák festőművész a szecessziós stílus egyik legismertebb képviselője. Festményei napjainkban is komoly összegekért kelnek el: 2003 novemberében „Landhaus am Attersee” képe több, mint 29 millió dollárért kelt el.

hirdetes

Gustav Klimt művészete a lakberendezésben

Király Réka

Gustav Klimt, osztrák festőművész a szecessziós stílus egyik legismertebb képviselője. Festményei napjainkban is komoly összegekért kelnek el: 2003 novemberében „Landhaus am Attersee” képe több, mint 29 millió dollárért kelt el. 2006-ban pedig - megdöntve Picasso rekordját - Klimt „Adele Bloch-Bauer I” képét 135 millió dollárért vette meg a Neue Galerie New York. 2012-ben Bécsben és világszerte nagyszabású kiállítások keretében emlékezett meg a 150 éve született mesterről.

Gustav Klimt, osztrák festőművész a szecessziós stílus egyik legismertebb képviselője. Festményei napjainkban is komoly összegekért kelnek el: 2003 novemberében „Landhaus am Attersee” képe több, mint 29 millió dollárért kelt el.
Klimt festményei igen sokszínűek: képein jól látszik, hogy szigorú, művészettörténeti példaképekhez és mintákhoz igazodó képzés, valamint az elmélyült, sokoldalú technikai tudás teremtette meg a későbbi fejlődés alapját.

Gustav Klimt művei

 
Klimt művei között találhatunk falfestményeket, amelyek zsánerszerű történelmi képek, melyek élethű és történelmileg pontos részletek sokasága révén jelenítették meg a múltat.
 
A 19. és a 20. század fordulóján újjáéledt a mítoszok szerepe – nem csak az oktatásban lett fontos, hanem megjelent a pszichológiában és Klimt festészetben is.
 
1901 körül erdőképeket és párás vízfelületeket festett. Később 1905-től inkább a zárt kertek foglalkoztatták. A tájképek egész életén átívelnek. Tájképeiben mindig négyzet alakú vásznat használt. A jelenetet mindig felülnézetből mutatja be.
 
Természetesen nem maradtak ki a portrék sem: sokszor lelki problémákkal küszködő női figurákat jelenít meg. Az arany háttérbe szinte bele vannak préselve. Jobbára az elkényeztetett, kifinomult előkelő nagyvárosi réteg volt az, amellyel Gustav Klimt portréi révén kapcsolatba került.
 
Gustav Klimt Gustav Klimt
Gustav Klimt - Kiss                                                       Gustav Klimt - Adele Bloch-Bauer I.
hirdetes
 
 

Gustav Klimt művei napjainkban

 
Mivel Gustav Klimt még ma is nagy rajongói táborral rendelkezik, így nem is csoda, hogy nem csak festmények formájában, de a lakberendezésben is megjelentek művei. A Belladecor webáruház kínálatában számos mutatós kiegészítő közül válogathatunk, amelyben mindben ott van Klimt festészetének varázsa.
 
 
Gustav Klimt

A Belladecor webáruház és az exkluzív Gustav Klimt kiegészítők eléréséhez kattints IDE!

 

Gustav Klimt - Exkluzív Art kisbútorok

(További részletekért kattints IDE)

 
Az exkluzív art kisbútorok kategória minden egyes darabja valódi remekmű, hiszen ezek az art stílusú kisbútorok neves képzőművészek nyomán készülnek. Az exkluzív art kisbútorok különleges forma- és színvilága többek között Gustav Klimtet idézi. Az exkluzív art kisbútorok kizárólag kézi festéssel készülnek.
 
  Gustav Klimt Gustav Klimt
 
A fenti képeken látható különleges technikával készült csodás ékszerdoboz az „ ART of Living”  márka egyik gyöngyszeme. 37 cm magas, exkluzív ékszerszekrény. Minden oldala  aranyfüstlemezzel borított, és utána kézi festéssel került rá KLIMT híres festménye "A csók".
hirdetes
 

Exkluzív Gustav Klimt kiegészítők

(További részletekért kattints IDE)

 
De nem csak egyedi tervezésű asztalok, székek vagy szófa közül válogathatnak a Klimt művészete iránt érdeklődők, hanem kisebb kiegészítők közül is válogathatnak. A mester jellegzetes ecsetvonásai kisebb-nagyobb termékeket is díszítenek. Ennek megfelelően az exkluzív Klimt kiegészítők kínálatában különböző formájú és méretű, Klimt illusztrációkkal díszített ékszerdobozok kaphatók, amely akár ajándéknak is tökéletes választás lehet.
 
 Gustav Klimt Gustav Klimt
 
Külön említést érdemel egy magyar iparművész által festett ékszerdoboz, kívánságra a megrendelő monogramjával látnak el (jobb oldali kép).
 

Exkluzív Gustav Klimt - ART porcelán

(További részletekért kattints IDE)

 
Ezeken kívül fellehetők még a webáruházban porcelán kiegészítők is, mint például: váza, kétszemélyes espresso kávéskészlet, teásbögre vagy porceláncsésze is, mind Gustav Klimt híres és jellegzetes festményeivel díszítve.
 
Gustav Klimt Gustav Klimt
 
hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Lakberendezési szakszótár

Hőmérséklet

A hőmérséklet az anyagok egyik fizikai jellemzője, állapothatározó.... Tovább

Adventi koszorú

Adventkor a 19–20. század óta szokás koszorút készíteni. Az adventi koszorú ősét... Tovább

Tovább a lexikonra
Dekoráció