notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért.További részletek itt!

A gumisüti receptje, amihez a sütőt sem kell bekapcsolnod

hirdetes

Gumisüti – a kánikulabarát sütemény, amihez nem kell bekapcsolnod a sütőt

SFV

A nyári forróságban főzni sem szívesen főz az ember, mert melegszik tőle a lakás; nem, hogy holmi nyalánkságokért bekapcsolja a forróságot okádó katlant. Mutatjuk, hogyan készíts gumisütit, hogy kielégítsd az ízlelőbimbóid és a lakásodban se legyen melegebb, mint odakint.

Gumisüti

A gumisüti elkészítéséhez nincs szükséged sem sok hozzávalóra, sem túl sok időre. Ráadásul egy olyan édességet kapsz eredményként, ami színeivel és állagával a legfinnyásabb gyerkőcöket is leveszi majd a lábukról. Lássuk, hogyan érdemes elkészíteni!


Hozzávalók a gumisütihez

  • 80 g zselatin
  • 15 g cukrozatlan kakaópor
  • 45 g porcukor (15 ek)
  • 3 csomag vaníliás cukor
  • 6 db tojás
  • 5 dl tejföl
  • 2 dl szörp
  • 7 dl víz


Hogyan érdemes elkészíteni a gumisütit?


A gumisütink 4 rétegből fog állni: alulról felfelé haladva egy sárgából, egy barnából, egy fehérből és egy pirosból (vagy olyanból, amilyen színű szörpöt használunk, de a piros a klasszikus). Minden réteget egyenként kell lehűtenünk majd a hűtőben, de lássuk a folyamatot lépésenként!

  1. Válasszunk szét három tojást fehérjére és sárgájára! A sárgájához adjunk hozzá egy csomag vaníliás cukrot és öt evőkanál (15 g) porcukrot!
  2. hirdetes
  3. A tojásfehérjét verjük habbá, majd keverjük össze az imént elkészített keverékkel! Eközben a sütikészítés egyetlen meleg komponense következik, mégpedig, hogy felforralunk 1,5dl vizet, amiben elkeverünk 20 g zselatint (általában ennyi egy csomag).
  4. Ha kihűlt a zselatin egy kicsit (nem teljesen), hozzáadhatjuk a tojásos keverékhez, majd formába önthetjük, mondjuk egy üvegtálba, vagy magasabb falú tepsibe. Ha ezzel megvagyunk, tegyük a hűtőbe addig, míg megdermed!
  5. A második rétegnél az első réteg elkészítésének folyamatát kell megismételnünk, pusztán annyi különbséggel, hogy a zselatin hozzáadása előtt a kakaóport is hozzáadjuk a keverékhez. Ha az alsó réteg megdermedt a hűtőben, ráönthetjük a kakaósat, majd visszatehetjük a hűtőbe azt is dermedni. (És így megy ez majd a fennmaradó két rétegnél is.)
  6. hirdetes
  7. A harmadik réteg elkészítése során az 5 dl tejfölre, 5 kanál porcukorra és egy csomag vaníliás cukorra lesz szükségünk, amikhez keverés után hozzáadhatjuk majd a zselatint. Ez után pedig öntjük a hűtőben lévőkre és szintén visszaküldjük dermedni.
  8. Az utolsó réteg elkészítéséhez forraljuk fel a maradék vizet (2,5 dl), tegyük bele a zselatint, amjd pedig a szörpöt! Hagyjuk kicsit hűlni, majd langyos állapotban öntsük a többi rétegre, hogy azokat ne olvassza meg és ne keveredjen össze, a sütink pedig szép csíkos maradjon! 
  9. Ha a teljes süteményünk megdermedt, szeletelve tálaljuk!


Jó (vidám és hűvös) étvágyat!
 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Lakberendezési szakszótár

Étterem

Tágabb értelemben vendéglőnek, üzemnek, intézménynek, közlekedési eszköznek étkezésre... Tovább

Hajópadló

1. A hajó tetejének, vagy a fenekének deszkázata. 2. Lakásokban használt, ehhez hasonlóan... Tovább

Tovább a lexikonra
Desszert Főzés