notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért.További részletek itt!

Receptek az olaszok kedvencével!

hirdetes

Megúszós ebédötletek gnocchival: gyors és finom!

NA

A bolti gnocchit sokan ellenzik, viszont lehet találni minőségibb változatokat is, természetesen mi magunk is elkészíthetjük azt, persze, akkor már annyira nem hívhatjuk megúszós receptnek. Ez a két recept tökéletesen alkalmas gyors ebédekhez és vacsorákhoz, és mindenki imádni fogja garantáltan! 

Gnocchi receptek

A gnocchi: hogyan ejtsük ki?

Fontos, hogy tudd: nyokkinak ejtjük, nem gnoccsinak, ahogy sokan használják. Ez a fantasztikus találmány az olaszok híres burgonyás, galuskaszerű tésztája. Története egészen az antik Rómáig nyúlik vissza, és a magyarok által is jól ismert galuska és nudli „szerelemgyereke.” Sokféleképpen tálalva finom: paradicsomosan, sajtosan, de akár sütve is különféle feltétekkel a sütőben. 

Mac and cheese helyett: gnocchi and cheese

Hozzávalók
4 főre

-    1 csomag bolti gnocchi (500 g-os kiszerelés)
-    só
-    50 g vaj
-    25 g finomliszt
-    500 ml tej
-    400 g vörös cheddar
-    só
-    1 csipet őrölt szerecsendió    
-    150 g vörös cheddar 
-    80 g karikázott jalapeno

A gnocchi and cheese első lépéseként a gnocchit bő, enyhén sós, lobogó vízben kb. 2 perc alatt készre főzzük, majd leszűrjük.  A sajtszószhoz először vajat melegítünk egy gyorsforralóban, majd hozzáadjuk a lisztet és kb. 1 percig pirítjuk közepesen erős hőfokon. Hozzáöntjük a tejet, és beletesszük a reszelt cheddar sajtot. Folyamatosan kevergetve megvárjuk, amíg a sajt teljesen elolvad. Ízesítjük sóval, szerecsendióval. Egy tálban összekeverjük a gnocchit a sajtszósszal és egy kb. 20 x 30 cm-es sütőtálba tesszük. A tetejére szórjuk a reszelt sajtot és 180 fokos sütőben addig sütjük, amíg a sajt rá nem barnul a tetejére – ez kb. 20 perc.  Tálalásnál ízlés szerint teszünk rá némi jalapeno paprikát, hogy még pikánsabb legyen az étel.

hirdetes

Pirított gnocchi petrezselymes pestoval

Hozzávalók
2 főre
-    250 g gnocchi
-    1 nagy csokor friss petrezselyem
-    50 g vágott/szeletelt mandula

hirdetes
-    só, bors
-    100 ml olívaolaj 
-    vaj a pirításhoz
-    8 - 10 szem koktélparadicsom
-    150 g zöldbab (fagyasztott is jó)

A pestóhoz a petrezselymet, a mandulát és az olajat egy aprítógépbe dobjuk, sózzuk, borsozzuk és lezúzzuk – vagy aprítógép hiányában ezt a folyamatot elvégezzük egy mozsárban. A gnocchit forró vízben megfőzzük, majd kb. fél evőkanál vajat olvasztunk egy forró serpenyőben és ezen elkezdjük aranybarnára pirítani. Fontos, hogy a vízben ne főzzük meg teljesen a gnocchit, mert akkor a pirítással együtt már túl sok hőt kapna – az előírt főzési idő kicsit több mint felét töltse a vízben, aztán a serpenyőben készül majd tökéletesre. A piruló gnocchi mellé dobjuk a félbevagdosott koktélparadicsomokat és a zöldbabot, és hagyjuk, hogy az egész társaság szépen átpiruljon. Ha ez megvan, rákanalazzuk a pestót, és már tálalunk is.

Receptek forrása: Street Kitchen

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Lakberendezési szakszótár

Nagytakarítás

Tavasszal és ősszel szoktunk nagytakarítást végezni otthonunkban, amikor nem csak az... Tovább

Üvegfáklya

Egy hangulatos fényt árasztó üvegfáklyát nagyon könnyen, te magad is el tudsz készíteni... Tovább

Tovább a lexikonra
Recept