notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért.További részletek itt!

29 m2 kislakás újjászületése! Egy garzonban is lehet harmónia...

hirdetes

29 m2 kislakás újjászületése! Egy garzonban is lehet harmónia...

Laszli Adrienn - Fehér Adrienn

A lakás fiatal tulajdonosai külföldön élnek és dolgoznak, mégis évente többször ingáznak a két város között és amikor idejüket itthon töltik, akkor ez a kis lakás biztosítja számukra a nyugodt környezetet. Mivel szerették volna saját ízlésükhöz igazítani másodlagos otthonukat is, de nagyon sokat sem szerettek volna rákölteni, ezért a kisebb felújítandó lakások között keresgéltük a számukra megfelelőt. Ez a garzon a belvárosban található, meglehetősen leharcolt állapotban vették át, de igyekeztünk kihozni belőle a lehetőségekhez mérten a legjobbat. 

Újjászületik a garzon

Az előző lakó számára az otthon sajnos másfajta jelentéssel bírt, ami látszik a már bútorok nélküli képeken is. Itt nem csak egy tisztasági festésre volt szükség. Füstösek és koszosak voltak a falak és egy eleme nem volt a lakásnak, amit bárki szívesen megtartott volna.

 

Újjászületik a garzon

A lakás egy nagyobb szobából, egy konyhából és egy fürdőszobából áll. A szoba berendezése viszonylag egyszerű, nem is szerették volna túl sok elemmel bezsúfolni, a galéria lehetőségét pedig szintén elvettetük. A szoba tölti be a háló és a nappali funkciót is egyben. Az alaprajzon ugyan még szerepel a tv, a valóságban azonban egyáltalán nem került be. Mariann és Ádám alapvetően sem a tv függők táborát erősítik, így nem tartották szükségesnek az elhelyezését, szívesebben hallgatnak zenét, olvasnak, vagy fogadnak barátokat, amikor a lakásban vannak.

 

Kizárólag világos és pasztell színekben gondolkoztunk a nagyobb felületeken. Egyrészről azért, mert ezek Mariann kedvenc színei, másrészt a konyhán például nincs ablak és csak annyi fény jut be, ami a bejárati ajtó savmart üvegén átszűrődik. A konyhát jól kellett beosztanunk, ami a bútorrajzon látszik is. Szerettük volna úgy megtervezni, hogy a csekély hely ellenére jusson egy kis tér minden funkciónak, főzésnek, mosogatásnak, étkezésnek. Ezért is építettünk be csak kettes domino főzőlapot, egy medencés mosogatót és egy munkapultként is használható étkezőpultot két székkel. 

hirdetes

Tervezés és kivitelezés: AUDREY'S Design Office 

 

 

Újjászületik a garzon

A konyhabútornál selyemfényű színre fújt frontokat választottunk és meleg árnyalatú fahatású munkapultot, melyet felfordítottunk falburkolatnak is. Egységesebb hatást kelt, könnyen tisztítható és nem kellett leszedni a meglévő burkolatot sem a falról, ami költségmegtakarítást is jelentett. A konyha padlóra szintén hasonló megfontolásból antik fa hatású erős kopásállóságú PVC burkolat került. A konyhabútor bal oldali legszélső eleme a villany és gázóra szekrény, amelynek beépítését úgy oldottuk meg, hogy elölről és oldalt is nyitható, valamint a perfetti rács borítással illeszkedik a counrty stílus jegyeit is ötvöző konyhabútor megjelenésébe. Így előlről is hozzá lehet férni, valamint az étkező pult felől is van egy ajtó, ami pedig az óraleolvasást könnyíti meg.

hirdetes

Mivel étkező helyre valamilyen formában szükség volt, ezért a konyhapultot osztottuk 2 részre. A székek a pult alá tolhatóak, így nem foglalnak el helyet a konyha térből, mégis arra tökéletes, hogy két ember megebédeljen vagy vacsorázzon rajta.

 

Tervezés és kivitelezés: AUDREY'S Design Office 

Újjászületik a garzon

Nem szerettük volna a csekély front felületet tovább osztani, ezért rejtett belső fiókokat alakítottunk ki, amit egy darab konyhafront takar csak el. Így jobban illeszkedik a mellette lévő teli ajtók megjelenéséhez. 

Tervezés és kivitelezés: AUDREY'S Design Office

 

Újjászületik a garzon

A nappaliban egy pihe puha padlószőnyeg került le és minden bútor világos a szobában, még a falon a tapéta is, melynek apró mintái csak halványan rajzolódnak ki. 

Tervezés és kivitelezés: AUDREY'S Design Office

Újjászületik a garzon

Tervezés és kivitelezés: AUDREY'S Design Office

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Lakberendezési szakszótár

Atombunker

5 milliárdot érő, luxus bunker Georgiában. Hát, ha valahogy túl lehet élni egy ilyen... Tovább

Fazekasság

A fazekas (gerencsér, gölöncsér) mester keze alól kikerülő tálak, korsók, fazekak stb.... Tovább

Tovább a lexikonra
Lakásfelújítás