notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért.További részletek itt!

motor, garázs

hirdetes

Így tartsd motorodat a garázsban! Avagy, ezért jó a garázs a motorodnak!

GE.
motor

1.) MOSSA MEG A KERÉKPÁRJÁT

Mielőtt télire a garázsban tárolja motorkerékpárját, győződjön meg róla, hogy tiszta. Az útszemét, a szennyeződések és a bogarak károsíthatják a fényezett bevonatot, az eloxált alumíniumot, a polírozott fémet vagy a rozsdamentes acél bevonatot. Ehhez egyszerűen csöpögtesse le a motorkerékpárt, és használjon motorkerékpár-specifikus tisztítószert, hogy megszabaduljon a makacs szennyeződésektől. Ez segít megőrizni a gyári fényezés frissességét az elkövetkező évekre.

2.) ÜRÍTSE KI A GÁZTARTÁLYT

Ezután ürítse ki a motorja gáztartályát. A tankban hagyott benzin korróziót okozhat és eltömítheti az üzemanyagszűrőket. Egyszerűen húzza ki az üzemanyagvezetéket a csapból, és hagyja, hogy a gáz egy üzemanyagtartályba folyjon. Ha az összes üzemanyag kiürült, indítsa be a motorkerékpárt, és hagyja járni, amíg le nem áll. Ez biztosítja, hogy az összes üzemanyag kiürült a rendszerből.


3.) CSERÉLJE KI AZ OLAJAT

A benzinnel ellentétben az olajat a tél folyamán is a motorkerékpár motorjában kell tartani. Az olaj kenőanyagként működik, és segít megőrizni a motor szűrőrendszerét. Ráadásul a piszkos olaj károsíthatja a motort, ha túl sokáig áll. Ezért győződjön meg róla, hogy kicserélte az olajat, mielőtt a motorkerékpárt a szezonra elrakja.


4.) CSATLAKOZTASSA LE AZ AKKUMULÁTORT

Ha hagyja, hogy az akkumulátor lefagyjon vagy teljesen lemerüljön, az drámaian csökkentheti az élettartamát. Ha a garázsod télen hideg lesz, vedd ki az akkumulátort, és csatlakoztasd egy akkumulátortenderhez. Ez fenntartja az akkumulátor töltöttségét, így biztosítva, hogy tavasszal készen álljon a használatra.

hirdetes

5.) EMELJE MEG A GUMIABRONCSOKAT

Ha egy motorkerékpár több hónapig üresen áll, a gumiabroncsokon előbb-utóbb lapos foltok alakulnak ki ott, ahol a talajhoz érnek. Ez azért történik, mert a gumik fokozatosan veszítenek a légnyomásból. Ezek a lapos foltok maradandóvá válhatnak, és teljesen használhatatlanná tehetik a gumikat.

Ha lehetséges, emelje meg mindkét gumiabroncsot paddock-állványok segítségével. Lehet kreatív is, és a kerékpárt egymásra rakott két darab négyszögletes deszkára is helyezheti. Ha egyik sem lehetséges, fontolja meg, hogy kissé túlfújja a gumikat, és időről időre mozgassa a kerékpárt, hogy a gumik ne legyenek hónapokig ugyanabban a helyzetben.

hirdetes

6.) FEDJE LE A KERÉKPÁRJÁT

Még ha a garázsban tárolod is a motorkerékpárodat, akkor is elengedhetetlen, hogy lefedd. Ezzel megvéded a motorod karosszériáját a koptató szennyeződésektől és törmelékektől, valamint a közvetlen napfénytől. Ezenkívül egy lélegző, vízálló borítás segít megakadályozni, hogy a nedvesség és a páralecsapódás megrekedjen a motorkerékpár alatt, és rozsdát és korróziót okozzon. Kerülje a műanyag borításokat, mivel azok megtartják a nedvességet.

Ráadásul az egerek és más kártevők elrejtőzhetnek a kipufogócsövek belsejében, és fészket rakhatnak. Ezért érdemes műanyag zacskókkal letakarni a légbeömlő és kipufogónyílásokat, hogy tavasszal ne érje szőrös meglepetés.


7.) TELEPÍTSEN BIZTONSÁGI KAMERÁKAT A GARÁZS KÖRÉ

Ha biztonságban szeretné tartani motorkerékpárját, a garázsának egy extra védelmi rétegre van szüksége a betörők és tolvajok ellen. A stratégiailag elhelyezett biztonsági kamerák például nagyszerű vizuális elrettentést jelentenek. Sok modell mozgásérzékelős szirénával és riasztóval van felszerelve, hogy a betolakodókat már a helyszínen megállítsa. Ha mégis bűncselekmény vagy lopás történik, a biztonsági kamerák rögzítik az egész eseményt, így a rendőrség a felvételek segítségével megtalálhatja a tettest.

Egyes biztonsági kamerák élő közvetítéssel rendelkeznek, így valós időben riasztják Önt, ha szokatlan tevékenységet észlelnek. Ezek a riasztások lehetővé teszik, hogy Ön mindig képben legyen a biztonsági résekkel kapcsolatban, függetlenül attól, hogy hol tartózkodik.

8.) KORSZERŰSÍTSE GARÁZSÁNAK BELÉPTETŐ RENDSZERÉT

Ha még nincs ilyen, fontolja meg, hogy a legújabb biztonsági funkciókkal ellátott automatikus garázskapu nyitóra frissít, hogy biztonságban tartsa a motorkerékpárját. Ez a technológia minden egyes ajtónyitáskor új kódot választ ki több milliárd kombinációból, így megakadályozza, hogy a tolvajok illetéktelen távvezérlő eszközökkel bejussanak.

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Lakberendezési szakszótár

Terrakotta

A terrakotta tisztítás után megformázott és kiégetett agyag, az ókori művészet egyik... Tovább

Cukorbetegség

 A cukorbetegség (diabetes mellitus vagy "diabétesz", magyarul "mézédes... Tovább

Tovább a lexikonra
Lakásfelújítás