notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért.További részletek itt!

Ilyen fekvésű ingatlan vegyél

hirdetes

Ezért fontos, hogy milyen fekvésű az ingatlan, amiben laksz

GE
Ilyen egy déli fekvésű ház

Menj biztosra!

A lakás választás előtt érdemes sokat mérlegelni, többek között azt is, hogy a szomszédos épületek, mennyit árnyékolnak le, vagy mennyi fényt engednek át. Ne hamarkodd el a döntést, mert azzal nem mész semmire és csak megbánod a választást. Érdemes több napszakban, lehetőleg eltérő időjárási viszonyok mellett is szemlélni a kiszemelt ingatlant. Így tudod majd a legjobban felmérni, hogy az abban uralkodó fényviszonyok és a hőmérséklet alakulása megfelel-e mindannak, amit elképzeltél.


Dekorációs dilemma

Ha veszel egy lakást, mérlegeld, hogy milyen kiegészítő elemeket szeretnél használni, ugyanis a szobanövényeknek például jobbat tesz az északi fekvésű ablak, mert nem szenvednek napégést. A falon levő festményeknek sem tesz jót a sok fény. Így ebből a szempontból egy északi fekvésű lakás jobb lehet. Ám a déli fekvésűnek hangulata mindig derűs és meleg.

hirdetes


+3 Legmenőbb lakótelepek Budapesten

Kerepesi / Fogarasi úti lakótelep

A Kerepesi úttól széles zöld sávval elválasztott, a Róna utcától az Örs vezér térig elhúzódó lakótelep 1954 és 1961 között épült fel. A lakótelep a kor szocreál építészeti stílusának egyik tipikus megnyilvánulása volt, hiszen jól érzékelhető a monumentalitás igénye a mai napig.
A közlekedésnek hála, a közeli metrónak kiváló, villámgyorsan be lehet jutni a városba, akár munkába, akár oktatásra mész. A kiskereskedelmi ellátottság szintén kiemelkedő, elég, ha csak az Árkádra gondolunk, de itt van a Sugár és az Ikea is. Szó szerint minden egy helyen van.


Lágymányosi lakótelep

hirdetes

A főváros legdrágább lakótelepe a Lágymányosi lakótelep, amely 1956-1964 között épült több ütemben. Vagyis a korai építés miatt nyilvánvalóan nem házgyári elemekből áll, többnyire gázfűtésesek, illetve jelentős zöldterület veszi körbe az épületeket. 
Ez a lakótelep kimagasló fejlődést tudhat magáénak, elég csak a Duna-part felé nyíló jelentős beruházásokat látni, hiszen megépült az Infopark, amely egy nyugati szemmel is igényes irodapark rengeteg zölddel és élhető ingatlanokkal.


Kelenföld-városközpont

Ennek a lakóparknak nagy előnye, hogy kimagasló a zöld terület aránya. Ez felöleli a Bikás parkot, illetve a Szent Imre Korházat is. Továbbá most már az Etele Pláza is elkészült, gyakorlatilag minden egyszerűen megközelíthető.  


 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Lakberendezési szakszótár

Festék

A festékeket az építőiparban, a gépjárműgyártásban, az ipar számos... Tovább

Budoár

Női szoba, pihenés és öltözködés számára. Választékos ízléssel rendezik be, és a ház... Tovább

Tovább a lexikonra
Épületek