notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Többszázezer forintot spórolhatsz a fűtőtest szellőztetésével!

hirdetes

Többszázezer forintot spórolhatsz a fűtőtest szellőztetésével!

VZS
hirdetes

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

Mielőtt újra beüzemeljük a fűtőrendszert fontos, hogy a megfelelő módon szellőztessük át a fűtőtesteket. Ha ezt megtesszük garantáltan nem kell majd annyit költenünk a fűtésre, még a legkínzóbb mínuszokban sem. 

Többszázezer forintot spórolhatsz a fűtőtest szellőztetésével!

Az első lépés tehát a szellőztetés!

Ne pánikoljunk, ha esetleg már beindítottuk a kazánt, hisz’ ekkor sincs semmi baj, így is tökéletesen nyugodtan elvégezhetjük a szellőztetést. Fontos! Azok, akik kevésbé értenek a műszaki dolgokhoz inkább kérjék szakember segítségét!

 

Az első lépés: állítsuk le a kazánt és zárjuk el a keringető szivattyút, mielőtt elkezdenénk bármit is bütykölni. Keressük meg a légtelenítő szelepet! ( ez a radiátor felső felében található, a záródugó közepén). Ha esetleg nem lenne kéznél a szerelőtől kapott légtelenítő kulcsunk, könnyedén beszerezhetünk egy ilyen eszközt akármelyik barkácsboltban. 

 

Második lépés: helyezzük a kulcsot a légtelenítőbe és az óramutató járásával ellentétes (!) irányba kezdjük el forgatni. Ezt követően látni fogjuk, hogy elkezd a víz szivárogni belőle, ekkor befejezhetjük a forgatást. Legyen kéznél egy tálunk vagy vödrünk, amibe a fölösleges vizet engedhetjük, ha esetleg véletlenül túlfordítjuk a kulcsot. Nem szükséges nagyon megnyitni a szelepet! A cél csupán a felgyülemlett levegő óvatos kieresztése. Fontos! Figyeljük oda, nehogy a kispriccenő víz a szemünkben landoljon!

hirdetes

 

Harmadik lépés: a kulcs elcsavarása után, amint meghalljuk a szisszenő hangot és meglátjuk az első vízcseppeket, azonnal zárjuk el a szelepet, nehogy túl sok víz áramoljon ki. A művelet után töröljük le egy ronggyal a kibuggyant vízcseppeket.

hirdetes

 

Negyedik lépés: a víz távozását követően a nyomás azonnal csökkenni fog a radiátorban. A kazán hőmérőjét szemügyrevéve rögtön észrevehető lesz a különbség, ha a szellőztetés során túlságosan is megváltozna a nyomás. Ha a mutató 0,8 bar alá csökken, akkor a kazán töltőszelepének kinyitásával újra be kell töltenünk a rendszert. A maximum érték 1,4- 1,5 bar és fontos, hogy működés közben sem szabad, hogy elérje a 2,5 bart. 

 

A mellékelt videóban minden lépés részletesen bemutatásra kerül!

 

 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
DIY

Lakberendezési szakszótár

Karácsonyi asztaldísz

A karácsonyi asztal feldíszítése évszázados hagyomány. Kell, hogy a pörgős hétköznapokban... Tovább

Napforduló

A napforduló csillagászati kifejezés, mellyel a Napnak a Föld egyenlítőjéhez való... Tovább

Tovább a lexikonra
hirdetes

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 1

Átlagos értékelés: 4.0