notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Adunk néhány hasznos tippet a fűtési szezonra való felkészüléshez!

hirdetes

10 tipp az őszi fűtési szezonra való felkészüléshez

LK

Amikor kint tombol a kánikula, az embernek a fejében meg sem fordul a fűtés gondolata, de valójában épp ilyenkor, a keményebb hidegek beállta előtt érdemes elvégezni az előkészületeket. Mutatunk 10 tippet, amelyek segíthetnek felkészülni az őszi fűtési szezonra! 

Adunk néhány hasznos tippet a fűtési szezonra való felkészüléshez!
 1. Ha olajtüzelésű kályhát használsz, akkor érdemes nyár végén/ősz elején feltölteni az olajtárolót, ekkora ugyanis általában olcsóbban juthatsz hozzá ehhez a fűtőanyaghoz, mint mondjuk a tél kellős közepén.
   
 2. Nem szeretnél egyszerre félretenni az olajra? Kezdj el minden héten vagy hónapban félretenni rá, és így mindig lesz egy kis külön pénzed, amihez hozzányúlhatsz, ha szükséged lesz rá.
   
 3. A kazán vagy a kályha karbantartását érdemes még a hideg beállta előtt elvégezni, mert a szervízzel foglalkozó cégek és vállalkozók ilyenkor kevésbé elfoglaltak, így nem kell saját magadnak elvégezned ezt.
   
 4. hirdetes
 5. Ha a vizet is olajjal forralod, akkor keress alternatív megoldásokat (például egy hőszivattyús bojlert), amelyekkel levehetsz némi terhet a kazánodról.
   
 6. Ha energetikai auditot szeretnél csináltatni, akkor kezdd el minél előbb, hogy ne akkor kelljen az eredményekre várnod, amikor a fagyok már mindennaposak.
Adunk néhány hasznos tippet a fűtési szezonra való felkészüléshez!
 1. Régi olajkazán modern alternatívára való lecserélésével nem csak sokat spórolhatsz, de a károsanyag-kibocsátásod is csökkentheted.
   
 2. Szerezz egy programozható termosztátot, amely segít hatékonyabban szabályozni otthonod hőmérsékletét.
   
 3. A levegős hőszivattyúk remek kiegészítői otthonod melegítő rendszerének. Olcsón beszerelhetőek és nyáron hűvös levegőt biztosítanak.
  hirdetes
   
 4. Természetesen érdemes minden nyílászárót leellenőrizni, és még időben betömni azokat a részeket, ahol a hideg levegő beszivároghat otthonodba.
   
 5. Minél előbb végzed el a fenti feladatokat, annál jobb, ugyanis a későbbiekben sokkal több fejfájással és költséggel járhatnak.

+1 Tipp:

Érdemes a fűtési szezon előtt elvégezni az őszi nagytakarítást, amelyhez villámgyors segítséget nyújt a Kék Harmónia profi takarító cég. Bővebb információkért kattints ide: takarítás Budapesten.

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Lakberendezési szakszótár

A tetrád színkombináció - azaz a négyes komplementer színpár jelentése

Ez a színkavalkád nagyon szépen alkalmazható minden művészeti ágban. Gyakorlatilag itt... Tovább

Tégla

A tégla a legrégebbi építőanyag, története egyidős a civilizációéval. Az agyagtéglát... Tovább

Tovább a lexikonra
Háztartás