notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Isteni ez a fűszeres lilahagymalekvár, csupán 30 perc kell az elkészítéséhez, és nagyon finom!

hirdetes

Ínycsiklandozó fűszeres lilahagymalekvár, ami 30 perc alatt elkészül

CZs
hirdetes

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

A lilahagymalekvár tökéletes választás ebédre és vacsorára, ráadásul az ünnepi asztalon is megállja a helyét. Egy szuper egyszerű, nagyon gyorsan elkészíthető receptet hoztam, amit édesanyám időről időre újra elkészít! Nagyon finom, és ajándékként is tökéletes!

Ez az isteni lilahagymalekvár recept tökéletes választás bármikor

Kóstoltad már a lilahagymalekvárt?

 

A sokoldalú lilahagymalekvár

 

Az a legjobb a lilahagymalekvárban, hogy évszaktól függetlenül bármikor elkészíthetjük, hiszen lilahagymát mindig kapunk a boltban. Tökéletes választás húsok mellé, de akár pirítósra kenve is, sokoldalúságának köszönhetően nálunk biztosan nem maradhat el az ünnepi asztalról sem. Rövid idő alatt elkészíthető, nem igényel semmilyen bonyolult procedúrát vagy fellelhetetlen hozzávalót, így azok is el tudják készíteni, akik még csak most barátkoznak a sütés-főzés művészetével.

 

Ennek az isteni lilahagymalekvárnak nem lehet ellenállni

 

Amire szükséged van a tökéletes lilahagymalekvár elkészítéséhez

 

  • 5 – 6 db lilahagyma
  • 3 ek barnacukor
  • hirdetes
  • 10 dkg vaj
  • 0,5 dl édes vörösbor
  • 4 evőkanál olivaolaj
  • 1 tk chilipehely
  • 2 db babérlevél
  • 3 tk színes bors
  • 1 tk kakukkfű

 

Lapozz tovább az ínycsiklandozó lilahagymalekvár receptjéért!

 

Ez az isteni lilahagymalekvár recept tökéletes választás bármikor

Így készítsd el az ínycsiklandozó lilahagymalekvárt

hirdetes

 

  1. Karamellizáljuk a barnacukrot a vajon, majd a megpucolt és felkarikázott hagymát párolni kezdjük.
  2. Amikor szép aranybarna színt kapott, és nincs alatta sok lé, hozzáöntjük az olívaolajat, a chilit, a babérlevelet, a kakukkfüvet, és a borsot.
  3. Amint kezd a hagyma összeesni, leöntjük a vörösborral, és lefedve tovább pároljuk.
  4. Addig pároljuk, amíg a hagyma tökéletesen megpuhul, illetve elkezd szétesni. 
  5. Hagyjuk kihűlni, és máris üvegekbe tehetjük, szárazdunsztba állíthatjuk, vagy azonnal fogyaszthatjuk.

 

Soha nem ettem még ilyen finom lilahagymalekvárt

 

Lilahagymalekvár ajándékként

A házi lilahagymalekvár kiváló ajándék is egy szépen feldíszített üvegbe helyezve. Biztos vagyok benne, hogy a családtagok, barátok és ismerősök imádni fogják. Ha szeretnél valami különlegeset adni, amit biztosan nem kap minden nap az ember, vagy szeretnéd egy saját készítésű aprósággal feldobni az ajándékot, készíts lilahagymalekvárt! Névre szóló kártyákkal megtoldva még személyesebb meglepetés.

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
DIY Színes ötletek

Lakberendezési szakszótár

Advent

Advent (ádvent, úrjövet) a keresztény kultúrkörben a karácsonyt (december 25-ét) megelőző... Tovább

Rendezvényhelyszín vidéken

Rendezvényhelyszín vidéken? Naná!   Minden rendezvénynek meg van a maga tökéletes... Tovább

Tovább a lexikonra
hirdetes

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 164

Átlagos értékelés: 4.7