Néhány igazán praktikus tipp a fürdőszoba kitakarításához!

hirdetes

Praktikus tippek a fürdőszoba kitakarításához

LK
hirdetes

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

Ne kerteljünk – a fürdőszoba kipucolása senkinek nem tartozik a top 10 kedvenc időtöltése közé. A szennyeződések a lehető legapróbb zegzugokba is beférkőzhetnek, a szagok kifejezetten kellemetlenné válhatnak, a WC pedig egy teljesen külön történet.

Néhány igazán praktikus tipp a fürdőszoba kitakarításához!

Mihez folyamodhat tehát az a felelősségtudatos otthontulajdonos, aki különböző vegyszerek és méreganyagok nélkül szeretné tisztává varázsolni fürdőjét? A következő házi praktikák erre próbálnak rávilágítani!

 

1. A tükör tisztítása

A fürdőszobai tükör meglepően mocskossá válhat, főleg ha az ember minél tovább próbálja elkerülni a takarítását. A pára jóvoltából ráragadó por, a különböző kifújt szerek és más maszatok egy idő után nagyon zavaróvá válhatnak, de ne nyúlj rögtön a drága, bolti vegyszerekhez.

 

Főzz egy nagyon erős teát – három filter tiszta fekete tea megteszi. Ez után öntsd át egy pumpás flakonba, fújd a tükörre és töröld le vele. Ha kevesebb csíkozódást szeretnél, akkor papírtörlő helyett használj újságpapírt.

hirdetes

 

2. A zuhanyfülke kitakarítása

A zuhany a nap egyik legpihentetőbb, legkellemesebb része lehet…ne, ha nem vennének körül minden irányból az odaragadt szappan- és tusfürdő lerakódások. Szerencsére az ecet és a mosogatószer egyenlő arányú keveréke könnyedén képes lerobbantani a zuhanyzó felületeiről ezeket a maradványokat, hogy újra csillogóan tiszta körülmények között moshasd magad.

 

3. A vízkőmaradványok eltüntetése

A kemény víz által hátrahagyott vízkőmaradványok a legszebb fürdőszobákat is elcsúfíthatják, ráadásul sima vízzel nem is lehet eltávolítani őket (hiszen amiatt lett olyan a csap, vagy más fémfelület). A megoldás? Fogj egy fél citromot és dörzsöld át vele alaposan a foltos felületeket. Ez nem csak a vízkövet oldja fel, de kellemes citromos aromát is varázsol fürdőszobádba (még ha csak átmenetileg is).

hirdetes

 

Ha nem rajongsz a citromért, vagy csak nincs éppen otthon, akkor tekerd a fémfelületet egy hígított fehér ecetbe áztatott rongyba, és hagyd, hogy az ecet feloldja a vízkövet.

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
Fürdőszoba Háztartás

Lakberendezési szakszótár

Osztott komplementer színek

Ezek azok a színpárok, amelynél a komplementer színpár egyik tagjának a szomszédját... Tovább

inzulinrezisztencia

  Inzulin rezisztens állapotban az adott inzulin jelre bekövetkező... Tovább

Tovább a lexikonra
hirdetes