Néhány igazán praktikus tipp a fürdőszoba kitakarításához!

hirdetes

Praktikus tippek a fürdőszoba kitakarításához

LK
hirdetes

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

Ne kerteljünk – a fürdőszoba kipucolása senkinek nem tartozik a top 10 kedvenc időtöltése közé. A szennyeződések a lehető legapróbb zegzugokba is beférkőzhetnek, a szagok kifejezetten kellemetlenné válhatnak, a WC pedig egy teljesen külön történet.

Néhány igazán praktikus tipp a fürdőszoba kitakarításához!

Mihez folyamodhat tehát az a felelősségtudatos otthontulajdonos, aki különböző vegyszerek és méreganyagok nélkül szeretné tisztává varázsolni fürdőjét? A következő házi praktikák erre próbálnak rávilágítani!

 

1. A tükör tisztítása

A fürdőszobai tükör meglepően mocskossá válhat, főleg ha az ember minél tovább próbálja elkerülni a takarítását. A pára jóvoltából ráragadó por, a különböző kifújt szerek és más maszatok egy idő után nagyon zavaróvá válhatnak, de ne nyúlj rögtön a drága, bolti vegyszerekhez.

 

Főzz egy nagyon erős teát – három filter tiszta fekete tea megteszi. Ez után öntsd át egy pumpás flakonba, fújd a tükörre és töröld le vele. Ha kevesebb csíkozódást szeretnél, akkor papírtörlő helyett használj újságpapírt.

 

2. A zuhanyfülke kitakarítása

A zuhany a nap egyik legpihentetőbb, legkellemesebb része lehet…ne, ha nem vennének körül minden irányból az odaragadt szappan- és tusfürdő lerakódások. Szerencsére az ecet és a mosogatószer egyenlő arányú keveréke könnyedén képes lerobbantani a zuhanyzó felületeiről ezeket a maradványokat, hogy újra csillogóan tiszta körülmények között moshasd magad.

hirdetes

 

3. A vízkőmaradványok eltüntetése

A kemény víz által hátrahagyott vízkőmaradványok a legszebb fürdőszobákat is elcsúfíthatják, ráadásul sima vízzel nem is lehet eltávolítani őket (hiszen amiatt lett olyan a csap, vagy más fémfelület). A megoldás? Fogj egy fél citromot és dörzsöld át vele alaposan a foltos felületeket. Ez nem csak a vízkövet oldja fel, de kellemes citromos aromát is varázsol fürdőszobádba (még ha csak átmenetileg is).

 

Ha nem rajongsz a citromért, vagy csak nincs éppen otthon, akkor tekerd a fémfelületet egy hígított fehér ecetbe áztatott rongyba, és hagyd, hogy az ecet feloldja a vízkövet.

hirdetes
Néhány igazán praktikus tipp a fürdőszoba kitakarításához!

4. A fogkefetartók kitakarítása

Ez az egyik legegyszerűbb fürdős trükk az összes közül. Mikor a fogkefetartódon észreveszed, hogy kezd kellemetlenül mocskossá válni, akkor nincs más dolgod, mint bedobni a mosogatógépbe, és hagyni, hogy az elbánjon a szennyeződésekkel.

 

5. A WC kipucolása

Jöjjön az antikedvenc. A piszkos WC-k legrosszabb rémálma a fehér ecet. Ez a természetes „tisztítószer” nem kíméli a kórokozókat, a baktériumokat, a penészt és a lerakódásokat sem. Ráadásul minden alkalmazható. Egy pumpás flakonból oda fújod, ahol szükséged van rá.

 

Amíg a telefújt részeken az ecet dolgozik, fogj egy szintén ecetbe áztatott papírtörlőt és töröld át vele a perem alatti részt. Amíg ez kifejti hatását, töröld le az előbb befújt részeket, majd fogd meg a WC-kefét, és térj vissza a peremhez egy alapos ledörzsölésre. Ez után nincs más dolgod, mint lehúzni egy utolsó öblítés céljából.

 

6. A WC-kefe tisztítása

Erről sem szabad megfeledkezni, hiszen nehéz tisztán tartani valamit egy olyan eszközzel, ami nincs megfelelően tisztán tartva. A szagok megelőzése (és a kefe tisztán tartása) céljából nincs más dolgod, mint egy adag általános tisztítószert önteni a kefetartóba.

 

Plusz tipp: A szöszök eltávolítása a centrifugából

Meglehet, hogy centrifugád nem a fürdőben van, de ha már itt tartunk, miért ne térjünk ki erre is? A berendezésben felgyülemlő szöszök komoly tűzveszélyt jelenthetnek, pedig meglehetősen könnyű elkerülni, hogy lerakódjanak. Csak erősíts egy üres papírtörlő-gurigát porszívócsöved végére, dugd a szerkezetbe és ne kíméld a szöszöket.

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
Fürdőszoba Háztartás

Lakberendezési szakszótár

Napforduló

A napforduló csillagászati kifejezés, mellyel a Napnak a Föld egyenlítőjéhez való... Tovább

Programok Budapesten

Minden hol jó, de legjobb otthon – tartja a mondás. Néha azonban nem árt egy kicsit... Tovább

Tovább a lexikonra
hirdetes

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 222

Átlagos értékelés: 4.9