notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Szuper dekorációs ötletek kicsi fürdőszobába

hirdetes

25 dekorációs tipp, hogy kis fürdőszobád nagyobbnak tűnjön

LK

Akár egy fiatalos fürdőszobáról, akár egy zuhanykabinról van szó, amiben alig lehet elférni egy zsúfolt fürdő kifejezetten kényelmetlen tud lenni. Ezek az egyszerű, mégis hatékony tippek segítenek, hogy játszi könnyedséggel, akadálymentesen suhanj végig reggeli rutinodon.

Szuper dekorációs ötletek kicsi fürdőszobába

1. Szerezz néhány fonott kosarat

Habár az emelt mosdókagylók nagyon elegáns megoldások ebben a fürdőben, nem sok helyet hagynak tárolásra. A túlméretezett kosarak tökéletesen megoldják ezt a problémát – ezekben tökéletesen elférnek a legnagyobb és legpuhább törölközők is.

2. Bővített polcok

Ellensúlyozd a nem létező törölközős szekrényt egy okos elrendezéssel. Ez a tükrös gyógyszeres szekrény 60 cm mély, így akár a törölökzők is elférnek benne. A szekrények a csövek mellett vannak kialakítva.

3. Szerezz egy sormosdót

A nagy családok jól tudják, hogy az ikermosdók nagyon hasznosak tudnak lenni. Mennyivel egyszerűbb egyszerre több családtagnak elintézni a dolgait lefekvés előtt vagy reggelente? Ez a fürdőszoba egyszerre 3 gyermek kiszolgálására képes kis fellépőkkel kiegészítve.

4. Tudd, hogy hol spórolhatsz a hellyel

Ha mindenképpen nagy kádat szeretnél kis fürdőszobádba) akkor máshol kell ügyesen bánnod a hellyel. Jó példa erre az itt látható fürdőszoba, amelyben a törölközőket és egyéb eszközöket tároló polcokat a falba építették.

5. Próbálj ki egy ovális mosdókagylót

Ebben a fürdőszobában ez az ovális mosdókagyló biztosít nagyobb felületet a pulton.

Szuper dekorációs ötletek kicsi fürdőszobába

6. Használd az ablakot

Ez a fürdőszoba nem rendelkezik elegendő falfelülettel, amelyre egy tükröt lehetne akasztani. Gond egy szál se: rögzítsd türködet az ablakba, ezzel egyszerre eltakarva a szobát a kíváncsiskodó szemek elől is.

7. Szerezz be egy mosdóállványt

Ez egy nagyszerű módja a helyspórolásnak. Az állvány rúdjai törölközőtartókként is alkalmazhatók.

8. Válassz lábas kisasztalt

Egy kis tábla nem zárja el annyira azt a kevés helyet, amelyet elfoglal, és akár alá is behelyezhető valami.

9. Zsúfolt mintájú padlók, egyszerű falak

Nagyon mutatós ennek fürdőszobai padlónak a mintája, de fontos, hogy ne zsúfold tele az egész helységet túl sok színnel és mintával.

10. Próbálj meg hosszú mosdókagylót alkalmazni

Egy dupla mosdókagyló helyett próbálj ki egy hosszú kialakításút, amivel még több helyet spórolhatsz meg. A hosszú mosdó felülete elegendő helyet biztosít, hogy ketten is kényelmesen készülhessenek mellette reggelente.

hirdetes

Szuper dekorációs ötletek kicsi fürdőszobába

11. Ne feledkezz meg a törölközőtartókról

A kád felett elhelyezett törölközőtartók kényelmesek (nincs több lábujjhegyen nyújtózkodás csurom vizesen) és helytakarékosak is.

12. Egy nagy és merész tükör

Ebben a vidéki házikóban egy cédrusfa keretű hatalmas tükör csüng a kád felett, ezzel egy nagyobb tér illúzióját keltve. A gyönyörű kék kád csupán hab a tortán.

13. Rejtsd a dolgokat néhány kis falmélyedésbe

Egy zuhanyzóba szerelhető kispolc praktikus ugyan, de nem éppen helytakarékos. Ezzel ellentétben ez a három apró alkóvos megoldás egyszerre elegáns és a helyet sem foglalja.

14. Bővítsd ki a padlómintát a zuhanykabinba is

Ebben a fürdőben a cikcakkos minták nem állnak meg a zuhanykabint elérve. A szoba lényegesen nagyobbnak tűnik, az eltérő minták ugyanis „félbeszakítják” a teret.

15. Lekerekített sarkok

Ne vágd le a sarkakat – kerekítsd le őket! A fürdőszobabútor sarkának lekerekítésével és lesimításával kiküszöbölsz néhány kellemetlen és fájdalmas balesetet, amelyek nagyon gyakoriak a kisebb fürdőszobákban.

Szuper dekorációs ötletek kicsi fürdőszobába

16. Válassz tárolós fali díszeket

Egy dísz nem csak szép, de hasznos is lehet, ha egyszerre több funkcióval is rendelkezik.

17. Ne takard el a zuhanyt

Habár a legtöbben eltakarják a zuhanyt valamilyen mintás, vagy ködösített üveggel, ez a fürdőszoba egyszerű átlátszó üveget használ csupán – és mennyivel tágasabbnak tűnik!

18. Válts ovális tükrökre

Ezek a tükrök egyrészt jobban mutatnak sok falon, mint az egyszerű szögletesek, másrészt pedig „nyújtott” kialakításuknak köszönhetően magasabbnak tűnik tőlük a plafon is.

19. Használj nem hagyományos zuhanyfüggönyt

Ez a függöny inkább egy hálószobai darabnak néz ki, mint egy fürdőbe való zuhanyfüggönynek. Nem csak elegánsabb lesz tőle a fürdő, de a zuhanyt is extra szobaként tűnteti fel.

hirdetes

20. Ne takard el az ablakokat

A természetes fény rendkívül fontos a zsúfolt helyekre, éppen ezért nem érdemes eltakarni azt néhány sötétítő függönnyel. A zuhanykabint üvegfalakból készítsd el (és jól zárd be a fürdőszoba ajtaját!)

Szuper dekorációs ötletek kicsi fürdőszobába

21. Egy jó elhelyezett polc csodákra képes

Ha fürdőszobád nem rendelkezik beépített bútorokkal, akkor egy vékony, hosszú polc tökéletes megoldás a mosdókagyló felett. Kényelmesen elfér rajta néhány parfüm, fogmosó eszközök és egyéb apróságok.

22. Válassz szokatlan díszítő színt

A krómozott fürdőszobai eszközök, mint például a kilincs, fogantyúk vagy a lefolyó dekoratív elemekké változnak a megfelelő színekben. Ez sokkal tisztább, nyitottabb teret eredményez a fürdőben.

23. Cseréld le a beépített bútorokat

Néha a beépített konyhai polcok és pultok túl sok helyet foglalnak el. Ebben a fürdőben egy antik fiókos asztalra cserélték a túlméretezett bútorokat, sokkal szellősebbé téve ezzel a helységet.

24. Tükrökből sosem elég

A tükrök nem csak a smink felhelyezésére alkalmasak. A reflektív felületek visszaverik a fényt, ezzel sokkal tágasabbá téve a szobát – látszólag. Így hát még ha csak egy apró tükör is fér be a fürdőbe, érdemes elhelyezni valahol, mert nagyon hatékony tud lenni!

25. Alkalmazz tolóajtót

Egy kinyíló, és ezzel rengeteg helyet elfoglaló ajtó helyett szerelj be inkább egy sínen mozgatható, fallal párhuzamos tolóajtót.

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Lakberendezési szakszótár

Vendégház

A vendégház legtöbb esetben panziót jelent, de ha családi ház kertjében álló kis házra... Tovább

irodatakarítás Budapest

Magánlakások, irodák, üzletek, lépcsőházak,... Tovább

Tovább a lexikonra
Dekoráció Lakberendezési ötletek Lakberendezési trendek