notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Ezt a szuper növénytartót könnyedén elkészítheted!

hirdetes

Egyszerű függő növénytartó házilag

LK
hirdetes

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

Készen állsz a barkácsolásra? Akkor ragadj festéket, csiszolópapírt és vágjunk bele! Ezzel a növénytartóval anélkül dobhatjuk fel otthonunkat, hogy a cserepek elfoglalnák a szoba nagy részét.

Ezt a szuper növénytartót könnyedén elkészítheted!

Ez az ötlet különösen azok részére ajánlott, akik szeretik a növényeket, de nincsen túl sok helyük a szobában. A függőleges elhelyezés ilyen esetben mindig nyerő!

 

Mikre lesz szükség:

  • faanyag
  • agyagcserép
  • növények
  • kötél
  • fémgyűrű
  • fúró 3/8” fórószárral
  • csiszolópapír
  • fafesték vagy fapác

 

Az elkészítés menete:

Helyezzük a cserepet fejjel lefelé fordítva a fára! Rajzolj egy négyzetet a cserép körül, ami nagyjából 2,5 centivel nagyobb legyen minden oldalon, mint a cserép átmérője. Ez után vágd ki a fadarabot a vonal mentén.

 

A lyukas polchoz először rajzoljuk körbe a cserép felső részét, majd rajzoljunk bele egy tetszés szerinti méretű, de mindenképpen kisebb kört! Ehhez egy kisebb edényt is használhatunk.

Ezt a szuper növénytartót könnyedén elkészítheted!

Vágjuk ki a kisebb kört! Fúrjunk egy nagyobb lyukat, amibe belefér a fűrész, majd a kör széléig haladva vágjuk ki a lyukat! Most már belefér a cserép a lyukba!

 

 

Fúrjunk lyukakat a polcok sarkaiba! Ezeken fog keresztülfutni a kötél. Csiszoljuk simára a fát, majd tetszés szerint fessük be (itt egy sötétebb diófa árnyalat látható). A cserepeket csupaszon hagyhatjuk, de be is festhetjük őket. Az agyagcserepek remekül mutatnak egy laza réteg krétafestékkel.

hirdetes

 

 

Ideje összerakni a polcot! A polcokat a cserepek számától és méretétől függően állíthatjuk. Vágjunk négy darab 1,5-2 méter hosszúságú kötelet! Miután felfűztük a polcokat, kössünk csomót a fa alá, hogy a helyén maradjon – ez lesz a függőpolc alja.

 

Kössünk újabb csomót 25-30 cm-rel feljebb, majd fűzzük fel a következő polcot! Ismételjük az előző lépéseket, amíg minden egyes polc a helyére nem kerül! A művelet közben ügyeljünk rá, hogy a polcok vízszintben legyenek!

 

Ezt a szuper növénytartót könnyedén elkészítheted!

Az ötlet varázsa abban rejlik, hogy öntözéskor a felesleges víz a felső cserepekből lecsurog az alsóbbakra. A legalsó polcra éppen ezért érdemes egy alátétet tenni (egy kis pillanatragasztó segíthet ebben). Ha viszont az udvaron akasztjuk fel, akkor nem kell aggódnunk a lecsöpögő víz miatt. Utolsó lépésként ültessünk növényeket a cserepekbe! A pozsgás növények remekül mutatnak a krétafestékes cserepekben, de akármilyen növényt használhatunk.

hirdetes

 

 

Tipp: Vágjunk ki kávészűrőből egy akkora darabot, ami belefér a cserép aljába, aztán arra tegyük a földet! Így a víz keresztülszivároghat, de a föld nem fog kipotyogni. A felakasztáshoz húzzuk keresztül a köteleket a fémgyűrűn és csomóval vagy virágkötő dróttal szorosan rögzítsük!

 

A növények magasságától függően lehet polcok elhelyezését variálni. Csak lazítsuk meg a csomókat, majd állítsuk a polcot a kívánt magasságba!

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
Dekoráció DIY

Lakberendezési szakszótár

Étterem

Tágabb értelemben vendéglőnek, üzemnek, intézménynek, közlekedési eszköznek étkezésre... Tovább

Új építésű eladó lakás

Új építésű eladó lakás Egy új építésű eladó lakás tökéletes befektetés, ha... Tovább

Tovább a lexikonra

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 147

Átlagos értékelés: 4.8