notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért.További részletek itt!

Ezt a szuper növénytartót könnyedén elkészítheted!

hirdetes

Egyszerű függő növénytartó házilag

LK

Készen állsz a barkácsolásra? Akkor ragadj festéket, csiszolópapírt és vágjunk bele! Ezzel a növénytartóval anélkül dobhatjuk fel otthonunkat, hogy a cserepek elfoglalnák a szoba nagy részét.

Ezt a szuper növénytartót könnyedén elkészítheted!

Ez az ötlet különösen azok részére ajánlott, akik szeretik a növényeket, de nincsen túl sok helyük a szobában. A függőleges elhelyezés ilyen esetben mindig nyerő!

Mikre lesz szükség:

  • faanyag
  • agyagcserép
  • növények
  • kötél
  • fémgyűrű
  • fúró 3/8” fórószárral
  • csiszolópapír
  • fafesték vagy fapác

Az elkészítés menete:

Helyezzük a cserepet fejjel lefelé fordítva a fára! Rajzolj egy négyzetet a cserép körül, ami nagyjából 2,5 centivel nagyobb legyen minden oldalon, mint a cserép átmérője. Ez után vágd ki a fadarabot a vonal mentén.

A lyukas polchoz először rajzoljuk körbe a cserép felső részét, majd rajzoljunk bele egy tetszés szerinti méretű, de mindenképpen kisebb kört! Ehhez egy kisebb edényt is használhatunk.

Ezt a szuper növénytartót könnyedén elkészítheted!

Vágjuk ki a kisebb kört! Fúrjunk egy nagyobb lyukat, amibe belefér a fűrész, majd a kör széléig haladva vágjuk ki a lyukat! Most már belefér a cserép a lyukba!

Fúrjunk lyukakat a polcok sarkaiba! Ezeken fog keresztülfutni a kötél. Csiszoljuk simára a fát, majd tetszés szerint fessük be (itt egy sötétebb diófa árnyalat látható). A cserepeket csupaszon hagyhatjuk, de be is festhetjük őket. Az agyagcserepek remekül mutatnak egy laza réteg krétafestékkel.

hirdetes

Ideje összerakni a polcot! A polcokat a cserepek számától és méretétől függően állíthatjuk. Vágjunk négy darab 1,5-2 méter hosszúságú kötelet! Miután felfűztük a polcokat, kössünk csomót a fa alá, hogy a helyén maradjon – ez lesz a függőpolc alja.

Kössünk újabb csomót 25-30 cm-rel feljebb, majd fűzzük fel a következő polcot! Ismételjük az előző lépéseket, amíg minden egyes polc a helyére nem kerül! A művelet közben ügyeljünk rá, hogy a polcok vízszintben legyenek!

Ezt a szuper növénytartót könnyedén elkészítheted!

Az ötlet varázsa abban rejlik, hogy öntözéskor a felesleges víz a felső cserepekből lecsurog az alsóbbakra. A legalsó polcra éppen ezért érdemes egy alátétet tenni (egy kis pillanatragasztó segíthet ebben). Ha viszont az udvaron akasztjuk fel, akkor nem kell aggódnunk a lecsöpögő víz miatt. Utolsó lépésként ültessünk növényeket a cserepekbe! A pozsgás növények remekül mutatnak a krétafestékes cserepekben, de akármilyen növényt használhatunk.

hirdetes

Tipp: Vágjunk ki kávészűrőből egy akkora darabot, ami belefér a cserép aljába, aztán arra tegyük a földet! Így a víz keresztülszivároghat, de a föld nem fog kipotyogni. A felakasztáshoz húzzuk keresztül a köteleket a fémgyűrűn és csomóval vagy virágkötő dróttal szorosan rögzítsük!

A növények magasságától függően lehet polcok elhelyezését variálni. Csak lazítsuk meg a csomókat, majd állítsuk a polcot a kívánt magasságba!

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Lakberendezési szakszótár

Ecet

Az ecetsav, más néven etánsav, szerves vegyület, képlete CH3COOH. Könnyen felismerhető, mert... Tovább

Tovább a lexikonra
Dekoráció DIY