Ezeket a leveseket készítsd el a nyáron! Nagyon frissítőek!

hirdetes

Frissítő levesek, a meleg, nyári napokra

VZS
hirdetes

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

A nagy melegben sokszor nem esik jó semmit enni - csak inkább inni. A vitaminokra és tápanyagokra azonban ilyenkor is szükség van - ezért lehet jó választás egy frissítő, finom leves!

Ezeket a leveseket készítsd el a nyáron! Nagyon frissítőek!

Vannak, akik nyáron hanyagolják a leveseket, azonban akkor is nagyon jól tud esni. És nem csak a hideg, tejszínes változat, hanem a kellemesen langyos finomság is. Cikkünkben most 5 finom levest gyűjtöttünk össze – ezúttal nem a gyors elkészítésre és olcsó alapanyagokra koncentráltunk, hanem arra, hogy valami igazán különleges receptet mutassunk:

 

Mandulás sörleves

 

Hozzávalók:

 

- fél liter sör

- fél liter tej

- 2 dl habtejszín

- 2 db tojássárgája

- 1 evőkanál étkezési keményítő

- 3 evőkanál (barna)cukor

- 1 teáskanál fahéj

- só

- 100 g mazsola

- 5 dkg törökmogyoró (vagy mandula, dió)

 

Így készítsd el:

 

Egy lábasban tedd fel melegedni a sört, a tejet és a habtejszínt. Ha már meleg, egy kis tálba vegyél ki kb. 1 dl leves alapot, majd keverd el a keményítővel. Miután az alap felforrt, keverd bele a keményítőt, mazsolát, fahéjat, cukrot és sót, majd forralj rajta egyet. Ezután már csak a tojássárgáját kell összekeverned a mogyoróval, beleönteni a levesbe és főzni még 1-2 percig.

 

Ezeket a leveseket készítsd el a nyáron! Nagyon frissítőek!

Holland mustárleves

 

Hozzávalók:

 

- 2 evőkanál mustár (egész magos és sima is)

- 1 közepes fej vöröshagyma

- 5 dkg vaj

- 1 erőleves kocka

- 20 dkg csiperkegomba

- 100 g tejföl

- 100 g tömlős sajt 

- bors, petrezselyem, tárkony, kakukkfű ízlés szerint

- 1 evőkanál étkezési keményítő

- másfél liter víz

- só

 

Így készítsd el:

 

Olvaszd fel a vajat, keverj hozzá egy kis olajat (olíva is lehet), majd dinszteld meg a kockára vágott hagymát. Szeleteld fel a gombát, majd add hozzá a hagymához. Kevergesd pár percig, sózd, borsod és fűszerezd ízlés szerint, majd öntsd fel a másfél liter vízzel és dobj bele egy erőleves kockát. Míg a leves forr, keverd össze a mustárat, tömlős sajtot és tejfölt alaposan, majd hőkiegyenlítéssel öntsd a leveshez. Végül keverd össze a keményítőt fél deci vízzel és öntsd a levesbe. Forrás után el is lehet zárni.

hirdetes
Ezeket a leveseket készítsd el a nyáron! Nagyon frissítőek!

Görög tyúkhúsleves

 

Hozzávalók:

 

- 1 egész csirke (ízlés szerinti részek)

- 4 db tojás

hirdetes

- 2 db citrom

- só, bors ízlés szerint

- 1,25 l víz

- 1 bögre rizs

 

Így készítsd el:

 

Hideg vízbe tedd fel a csirkét egészben főni úgy, hogy ellepje a víz. Ha már majdnem puha a hús, add hozzá a rizst. Ha a rizs is megpuhul, vedd ki a csirkét a levesből (hogy könnyebben el tudd készíteni a lét). Verd fel a tojásokat és add hozzá a kifacsart citromok levét. A felvert tojásokhoz és citromhoz önts egy kis leves, keverd el, majd folyamatosan kevergetve öntsd vissza az egészet a levesbe. Sózd és borsozd meg, majd darabolt fel a csirkét és tedd vissza még kicsit forrni a levesbe.

Ezeket a leveseket készítsd el a nyáron! Nagyon frissítőek!

Diós medvehagyma leves

 

Hozzávalók:

 

- 1 nagy csokor medvehagyma

- 1 marék tört vagy darált dió

- 1 közepes vöröshagyma

- 2 gerezd fokhagyma

- 2 közepes burgonya

- 1,5 dl főzőtejszín

- 1,5 l zöldség- vagy húsleves alaplé

- só, bors

- 1 evőkanál napraforgó olaj

 

Így készítsd el:

 

Vágd apró kockákra a krumplit és szeleteld fel a megmosott medvehagymát is. Az apróra vágott hagymát olajon pirítsd meg, majd ha már kezd üveges lenni, add hozzá a diót, medvehagymát és fokhagymát. Pár másodpercig pirítsd, majd add hozzá a krumplit és az alaplé felét. Addig főzd, amíg a krumpli meg nem puhul, majd botmixer segítségével turmixold össze. Öntsd fel a maradék alaplével, fűszerezd, majd öntsd bele a tejszínt és még főzd egy kicsit.

Ezeket a leveseket készítsd el a nyáron! Nagyon frissítőek!

Csalánleves

 

Hozzávalók:

 

- 1 kis zacskó csalán

- fél liter tej

- fél liter víz

- 3 gerezd fokhagyma

- 3-4 szelet (húsos) szalonna

- 1 evőkanál liszt

- 2 tojás

- zsír vagy egy kis olaj

 

Így készítsd el:

 

Tedd fel a tejet és vizet főni, majd közben forrázd le és csepegtesd le a csalánt. A fokhagymát törd össze és öntsd bele a lébe egy kis sóval együtt. A szalonnát kockázd fel, süsd le, majd szedd ki a zsírból és tedd bele a levesbe a forrázott csalánnal együtt. A tojásból készíts rántottát, vagdosd fel kisebb darabokra, majd tedd a levesbe. A szalonna zsírján készíts fehér rántást, öntsd fel levessel, majd csorgasd vissza a levesbe.

 

Forrás: nosalty.hu

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
Fürdőszoba Háztartás Konyha

Lakberendezési szakszótár

Fehérítő por

A fehérítő por biológiailag lebomló fehérítő, és fertőtlenítő szer, fehér ruhák... Tovább

WC tisztító

Wc tisztító szert lehet kapni a boltban is, de akár házilag is el lehet készíteni. Mind a... Tovább

Tovább a lexikonra

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 245

Átlagos értékelés: 5.0