notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Ezeket a leveseket készítsd el a nyáron! Nagyon frissítőek!

hirdetes

Frissítő levesek, a meleg, nyári napokra

VZS
hirdetes

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

A nagy melegben sokszor nem esik jó semmit enni - csak inkább inni. A vitaminokra és tápanyagokra azonban ilyenkor is szükség van - ezért lehet jó választás egy frissítő, finom leves!

Ezeket a leveseket készítsd el a nyáron! Nagyon frissítőek!

Vannak, akik nyáron hanyagolják a leveseket, azonban akkor is nagyon jól tud esni. És nem csak a hideg, tejszínes változat, hanem a kellemesen langyos finomság is. Cikkünkben most 5 finom levest gyűjtöttünk össze – ezúttal nem a gyors elkészítésre és olcsó alapanyagokra koncentráltunk, hanem arra, hogy valami igazán különleges receptet mutassunk:

 

Mandulás sörleves

 

Hozzávalók:

 

- fél liter sör

- fél liter tej

- 2 dl habtejszín

- 2 db tojássárgája

- 1 evőkanál étkezési keményítő

- 3 evőkanál (barna)cukor

- 1 teáskanál fahéj

- só

- 100 g mazsola

- 5 dkg törökmogyoró (vagy mandula, dió)

 

Így készítsd el:

 

Egy lábasban tedd fel melegedni a sört, a tejet és a habtejszínt. Ha már meleg, egy kis tálba vegyél ki kb. 1 dl leves alapot, majd keverd el a keményítővel. Miután az alap felforrt, keverd bele a keményítőt, mazsolát, fahéjat, cukrot és sót, majd forralj rajta egyet. Ezután már csak a tojássárgáját kell összekeverned a mogyoróval, beleönteni a levesbe és főzni még 1-2 percig.

 

Ezeket a leveseket készítsd el a nyáron! Nagyon frissítőek!

Holland mustárleves

 

Hozzávalók:

 

- 2 evőkanál mustár (egész magos és sima is)

- 1 közepes fej vöröshagyma

- 5 dkg vaj

- 1 erőleves kocka

- 20 dkg csiperkegomba

- 100 g tejföl

- 100 g tömlős sajt 

- bors, petrezselyem, tárkony, kakukkfű ízlés szerint

- 1 evőkanál étkezési keményítő

- másfél liter víz

- só

 

Így készítsd el:

 

Olvaszd fel a vajat, keverj hozzá egy kis olajat (olíva is lehet), majd dinszteld meg a kockára vágott hagymát. Szeleteld fel a gombát, majd add hozzá a hagymához. Kevergesd pár percig, sózd, borsod és fűszerezd ízlés szerint, majd öntsd fel a másfél liter vízzel és dobj bele egy erőleves kockát. Míg a leves forr, keverd össze a mustárat, tömlős sajtot és tejfölt alaposan, majd hőkiegyenlítéssel öntsd a leveshez. Végül keverd össze a keményítőt fél deci vízzel és öntsd a levesbe. Forrás után el is lehet zárni.

hirdetes
Ezeket a leveseket készítsd el a nyáron! Nagyon frissítőek!

Görög tyúkhúsleves

 

Hozzávalók:

 

- 1 egész csirke (ízlés szerinti részek)

- 4 db tojás

hirdetes

- 2 db citrom

- só, bors ízlés szerint

- 1,25 l víz

- 1 bögre rizs

 

Így készítsd el:

 

Hideg vízbe tedd fel a csirkét egészben főni úgy, hogy ellepje a víz. Ha már majdnem puha a hús, add hozzá a rizst. Ha a rizs is megpuhul, vedd ki a csirkét a levesből (hogy könnyebben el tudd készíteni a lét). Verd fel a tojásokat és add hozzá a kifacsart citromok levét. A felvert tojásokhoz és citromhoz önts egy kis leves, keverd el, majd folyamatosan kevergetve öntsd vissza az egészet a levesbe. Sózd és borsozd meg, majd darabolt fel a csirkét és tedd vissza még kicsit forrni a levesbe.

Ezeket a leveseket készítsd el a nyáron! Nagyon frissítőek!

Diós medvehagyma leves

 

Hozzávalók:

 

- 1 nagy csokor medvehagyma

- 1 marék tört vagy darált dió

- 1 közepes vöröshagyma

- 2 gerezd fokhagyma

- 2 közepes burgonya

- 1,5 dl főzőtejszín

- 1,5 l zöldség- vagy húsleves alaplé

- só, bors

- 1 evőkanál napraforgó olaj

 

Így készítsd el:

 

Vágd apró kockákra a krumplit és szeleteld fel a megmosott medvehagymát is. Az apróra vágott hagymát olajon pirítsd meg, majd ha már kezd üveges lenni, add hozzá a diót, medvehagymát és fokhagymát. Pár másodpercig pirítsd, majd add hozzá a krumplit és az alaplé felét. Addig főzd, amíg a krumpli meg nem puhul, majd botmixer segítségével turmixold össze. Öntsd fel a maradék alaplével, fűszerezd, majd öntsd bele a tejszínt és még főzd egy kicsit.

Ezeket a leveseket készítsd el a nyáron! Nagyon frissítőek!

Csalánleves

 

Hozzávalók:

 

- 1 kis zacskó csalán

- fél liter tej

- fél liter víz

- 3 gerezd fokhagyma

- 3-4 szelet (húsos) szalonna

- 1 evőkanál liszt

- 2 tojás

- zsír vagy egy kis olaj

 

Így készítsd el:

 

Tedd fel a tejet és vizet főni, majd közben forrázd le és csepegtesd le a csalánt. A fokhagymát törd össze és öntsd bele a lébe egy kis sóval együtt. A szalonnát kockázd fel, süsd le, majd szedd ki a zsírból és tedd bele a levesbe a forrázott csalánnal együtt. A tojásból készíts rántottát, vagdosd fel kisebb darabokra, majd tedd a levesbe. A szalonna zsírján készíts fehér rántást, öntsd fel levessel, majd csorgasd vissza a levesbe.

 

Forrás: nosalty.hu

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
Fürdőszoba Háztartás Konyha

Lakberendezési szakszótár

Fotel

Kárpitozott ülőbútor, amely párnázott karosszékhez hasonló, de annál sokkal kényelmesebb,... Tovább

Étterem

Tágabb értelemben vendéglőnek, üzemnek, intézménynek, közlekedési eszköznek étkezésre... Tovább

Tovább a lexikonra

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 245

Átlagos értékelés: 5.0