notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért.További részletek itt!

Frank Lloyd Wright épületek papírból

hirdetes

Most te is elkészítheted Frank Lloyd Wright ikonikus épületeit!

cs

Frank Lloyd Wright a XX. század első felének egyik legkiemelkedőbb építésze volt, aki az általa megtervezett épületek és az azokat körülvevő természet harmonizációjára nagy hangsúlyt fektetett, ennek megfelelően műveit az organikus, azon belül is a szerves építészet jellemezte.

Papírból készült épületek

Fantasztikus lehetőség a kreatív elfoglaltságot kedvelőknek

Az tagadhatatlan, hogy Frank Lloyd Wright munkássága hatalmas hatást gyakorolt az építészetre és formatervezésre egyaránt az egész világon. Idén júniusban éppen 150 éve született a kiváló építész, melynek tiszteletére egy olyan különleges könyvet adtak ki, amely lehetővé teszi, hogy a Wright 14 épületének modelljét most mi magunk is elkészíthessük. 

Csupán néhány vágás és egy kis kézügyesség szükségeltetik hozzá és máris készen vagyunk az építészek óriásának néhány híres tervével. Szuper időtöltés mindazoknak akik szeretnek kreatív dolgokkal foglalatoskodni szabadidejükben és ezen „otthonok” esetében még a lakástakarítással sem kell foglalkozniuk. :D
 

Kirigami a papírcsodákhoz

A modelleket Marc Hagan-Guirey papírmérnöknek köszönhetjük, aki a modelleken a japán kirigami művészetet alkalmazta. A kirigami az origami egy olyan változata, amely a hajtogatás elemein túl a vágást is magában foglalja, s ezáltal kivitelezhetők a háromdimenziós papírépületek, ebben az esetben például a Solomon R. Guggenheim Múzeum vagy a Kaufmann-ház (Fallingwater).

hirdetes

A papírmodellek elkészítésében fotók és útmutató segít bennünket. Mikor elkészültünk ezekkel a csodálatos épületekkel akár ki is állíthatjuk őket otthonunkban, mivel remek dekorációs elem lehetnek akár nappalinkban, akár dolgozószobánkban is.

A Frank Lloyd Wright papírmodelleket tartalmazó könyv 2017. július 25-től kapható. Jelenleg az Amazon-on keresztül érhető el.

Nézzétek meg ti is, hogy milyen mely épületmodelleket készíthetitek el ti is a könyv segítségével!

Vízesés (Fallingwater)

 

 

Robie Ház

 

 

hirdetes

Millard Ház

 

 

Néhány precízen végrehajtott vágás és a papír megfelelő összehajtása teszi lehetővé, hogy ezek a gyönyörű épületek egyetlen papírból készüljenek el

 

Jacobs Ház

 

Szavazz te is!

Te szívesen elkészítenéd ezeket az épületeket?

 

További bámulatos képeket a következő oldalon találsz.

Papírból készült épületek

Hollyhock Ház

 

 

Imperial Hotel

 

 

 

Talieson West

 

 

Ennis Ház

 

 

 

 

Johnson Wax Headquarters

 

 

John Storer

 

 

 

 

Unity Templom

 

Freeman Ház

 

A cikkekben szereplő képeket a Laurence King Kiadó készítette.

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában