notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért.További részletek itt!

Nincs is finomabb a friss ropogós házi kenyérnél!

hirdetes

Finom, ropogós kenyér recept házilag - jobb mint a bolti!

Bettina, NA

Egyszerű, de nagyszerű recept. Finomabb mint amit a boltban lehet kapni az már biztos.  Szuper egyszerű ropogós kenyér recept.

Házi ropogós kenyér recept

Emlékeztek azokra a kenyerekre amit nagyszüleink sütöttek? Persze, hogy emlékeztek, azt nem lehet elfelejteni. Amikor lehetőségem van én otthon sütöm a kenyeret, sokkal finomabb és egészségesebb is mint amiket a boltban veszünk meg, hiszen tudjuk, hogy azok tele vannak tartósítószerrel is sokszor. Megosztom veletek azt a receptet, amit az én nagymamám sütött régen és mára már én készítem a család számára. Remélem, hogy mindenkinek ízleni fog és sikerül kedvet hozni vele a házi kenyér sütéshez.

Hozzávalók:

  • 4 csésze liszt (kenyérliszt, teljes kiőrlésű, Graham, rozs stb. ízlés szerint vegyítve)
  • hirdetes
  • 1 teáskanál porélesztő
  • 2 teáskanál só
  • 2 csésze víz

Elkészítés:

hirdetes

A száraz hozzávalókat összekeverem, majd hozzáadom a vizet, mindezt jól összekeverem (akkor jó, ha inkább lágy ragadós, mintsem gyúrható tésztát kapunk). Ezután 12 órát pihenni hagyjuk (érdemes este elkészíteni és pihenni hagyni, reggel meg megsütni). Lisztezett lapítóra kiborítom majd lisztezett kézzel a széleitől meghajtogatom és pihenni hagyom, amíg a sütő bemelegszik. A sütőt és az edényt (ez lehet jénai vagy bármilyen más minek fedele van) bemelegítem 250 fokra, majd egy kis vajat teszek az edény aljára és körbe forgatom, míg szétolvad. Beleemeljük a tésztát és kb. 45 percig fedő alatt sütjük. Ha nem pirult meg szépen akkor kb. 5-10 percig fedő nélkül tovább kell sütni. Mivel minden sütő másképpen melegszik ezért nem árt szúrópróbával ellenőrizni, hogy kellően átsült-e a tészta belül is. Ha nem marad semmi a tűn akkor ki lehet venni.
Aki szeret a magokat az igény szerint adhat hozzá még a sütés előtt, akár a tésztába bele vagy csak a tetejére, vagy olivát esetleg krumplit. Én az utóbbi kettőt szeretem nagyon, de ez már csak részlet kérdés. 

Ha szeretnél másik receptet is kipróbálni akkor ezt a receptet is javaslom neked. Sokszor készítettem már el én is, így garantált, hogy nem fogsz mellé lőni vele, ha követed a recept által előírt utasításokat. Jó sütést és ropogtatást a finom kenyérhez!

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Lakberendezési szakszótár

Karácsonyfa

A karácsonyfa egy karácsonykor felállított, általában... Tovább

Niagara-vízesés

Ez a látványos és a világon egyedinek számító természeti képződmény az Egyesült Államok... Tovább

Tovább a lexikonra
Főzés