Megoldották a finnek a hajléktalan problémát

hirdetes

Megoldották a finnek a hajléktalanság kérdését!

hirdetes

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

Bevált a finn kormány 2008-ban indított programja! Az "Elsőként lakhatás" című programja a hajléktalanságra próbált megoldást találni és úgy tűnik sikerült is!

Megoldották a finnek a hajléktalan problémát

Az “Elsőként lakhatás” nevű program céljára egészen könnyű következtetni, hiszen benne van a nevében. Mindenekelőtt lakhatást adnak a hajléktalanoknak, majd csak ezután kezdik el a további egészségügyi, pénzügyi, beilleszkedési problémájukat orvosolni. Tehát először is gondoskodnak arról, hogy ne legyenek hajléktalanok.

 

Tulajdonképpen abból indultak ki, hogy a hajléktalanok minden egyéb baját sokkal könnyebb kezelni, ha megoldották már a lakhatásukat, ahol egy saját otthonban lehetnek és nem pedig egy átmeneti szálláshelyen.

hirdetes

 

Az eredmény megdöbbentően pozitív értékeket mutatott! 2015 végére mindössze 7000 hajléktalant számoltak össze az egész ország területén, és ebben a 7000-ben benne vannak azok az emberek is, akiknek nincsen saját lakásuk, jelenleg így egy rokonuknál, barátjuknál húzzák meg magukat, tehát ők sem az utcán élnek.

 

hirdetes

Ők pedig az összes hajléktalan 80 százalékát teszik ki, így következtethetünk arra, hogy körülbelül 1400 olyan ember volt 2015 végén Finnországban, akik arra voltak kényszerülve, hogy az utcán töltsék a napjaikat.

 

Azt is igazolták, hogy a számok akkor kezdtek el drasztikusan csökkenni, amikor elkezdődött az “Elsőként lakhatás” nevű program! Persze ehhez az kell, hogy legyenek olyan üresen álló lakások, amiket a hajléktalanoknak oda tudnak adni.

 

Finnországban ezt részben a szociális bérlakásokkal, részben az üresen álló lakások felvásárlásával oldották meg. Az Egyesült Államokban is létrejött ez a program, következő oldalon olvashatsz az ottani eredményekről!

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
Utazás

Lakberendezési szakszótár

WC tisztító

Wc tisztító szert lehet kapni a boltban is, de akár házilag is el lehet készíteni. Mind a... Tovább

Vacsora

A vacsora az esti órákban elköltött étkezéseket jelöli. A nap egyik fontos étkezése ez,... Tovább

Tovább a lexikonra
hirdetes